مدیر عامل اتحادیه صنایع دستی خراسان شمالی گفت: دستان هنرمند گره زن بافندگان فرش این استان، آجرچین شده است.
حسین ایزانلو در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی افزود: بیشتر بافندگان فرش این استان به دلیل پایین بودن دست مزدها دلسرد شده و به انجام کارهایی همچون بنایی روی آوردهاند.
وی ادامه داد: دستمزدی که در حال حاضر به بافندگان فرش پرداخت میشود، روزی 100هزار ریال است، این در حالی است که دستمزد کارگران از جمله کارگران ساختمانی 300 هزار ریال است.
ایزانلو با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته تعداد بافندگان فرش دستبافت در این استان 30هزار نفر بوده است، اظهار کرد: اما این تعداد در حال حاضر به 12 هزار نفر رسیده است.
به گفته وی میزان تولید فرش دستبافت در خراسان شمالی از 100 درصد به 35 درصد کاهش یافته است.
این مسوول با بیان اینکه بافندگان فرش دستبافت از حمایتهای مسوولان این استان برخوردار نشدهاند، توضیح داد: یک ماه طول میکشد تا مواد اولیه بافت یک فرش تهیه شده و از سوی دیگر حداقل 11 ماه نیز طول میکشد تا یک فرش بافته و فروخته شود، این در حالی است که تسهیلاتی که از سوی بانکها در اختیار این افراد قرار داده میشود، شش ماهه با نرخ سود بالاست که بافنده را دچار مشکل کرده است.
وی تصریح کرد:بیمهری مسوولان نسبت به آنها موجب شده است تا بافندگان، فرش را به صورت تفننی ببافند.
مدیر عامل اتحادیه صنایع دستی خراسان شمالی گفت: عدم وجود ارزیاب در گمرک این استان یکی دیگر از مشکلات موجود در عرصه تولید و صادرات فرش دستبافت است.
وی با ذکر اینکه هنوز دولت نتوانسته است فرش را در سبد خانوار افراد قرار دهد، اظهار کرد: در بسیاری از همایشها مشاهده میشود مسوولان به جایی اینکه در اعطای جوایز از صنایع دستی همچون فرش استفاده کنند از کالاهایی همچون پتو استفاده میکنند.
ایزانلو با انتقاد از شهروندان که به جای خرید فرش دستبافت از فرش ماشینی استفاده میکنند، تاکید کرد: فرش دستبافت دارای ارزش افزوده است و هرچه از عمر آن بگذرد، بر ارزش آن افزوده میشود، اما فرش ماشینی فاقد ارزش افزوده است و با گذشت زمان از ارزش آن کاسته میشود.
انتهای پیام