یک باستانشناس معتقد است: دادن فراخوان به باستانشناسان برای کاوش در محوطههای تاریخی، یک لجبازی کودکانه و نادرست است.
حمید خطیب شهیدی در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: این کار از نظر آداب و رسومی که باستانشناسان در میان خود دارند، اصلا کار درستی نیست. اگر فراخوان برای محوطههایی داده میشد که باستانشناسان خارجی قبل از انقلاب در آنها کار کردهاند و حالا باستانشناسان ایرانی میخواستند در آنها کاوش کنند، حرکتی علمی بود.
او که چهار فصل در تپههای باستانی «حسنلو»، «بسطام» و «آوه» کار کرده است، گفت: براساس آداب و رسوم باستانشناسان، قرار نیست باستانشناسی پا جای پای کسی دیگر بگذارد، این کار جای تعجب دارد. دادن چنین فراخوانی در یک ماه پایانی دولت دهم چه فایدهای دارد؟
به گزارش ایسنا، بهتازگی مدیر پژوهشکدهی باستانشناسی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفته است که قصد دارد برای انتخاب تیم کاوش در محوطهی باستانی جیرفت، فراخوانی به باستانشناسان بدهد تا هر کسی پرسشهای پژوهشمحورتر و فرضیات بهتری داشت، برای این محوطهی باستانی انتخاب شود.
در اینباره، کامیار عبدی - باستانشناس - نیز به خبرنگار ایسنا گفته است: تا کنون در هیچ کشوری هیچ محوطهی باستانیای را به دو دلیل به مزایده نگذاشتهاند؛ از یک سو، پژوهشگر وقت خود را گذاشته، چند سال روی یک محوطه کار کرده و پرسش و برنامهریزی برای آن محوطه داشته است و از سوی دیگر، امکان مقایسه کردن دو طرح با یکدیگر وجود ندارد، چون هر پژوهشگر یک مسأله را در اولویت قرار میدهد.
او معتقد است: کار در محوطهای مانند جیرفت، علاوه بر دانش، تجربه هم میخواهد. دادن فراخوان برای کاوش در محوطهی جیرفت، به وجههی بینالمللی این محوطه ضربه میزند.
انتهای پیام