لاوروف: پیش‌شرط‌های مخالفان سوری برای شرکت در ژنو 2 مورد تایید غرب است

سرگئی لاوروف با بیان اینکه پیش شرط‌های مخالفان سوری برای شرکت در ژنو 2 مورد تایید غرب است، تاکید کرد که نظام و مخالفان سوریه باید بدون پیش شرط در این نشست حضور به عمل آورند.

سرگئی لاوروف با بیان اینکه پیش شرط‌های مخالفان سوری برای شرکت در ژنو 2 مورد تایید غرب است، تاکید کرد که نظام و مخالفان سوریه باید بدون پیش شرط در این نشست حضور به عمل آورند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال شبکه المنار در خصوص گمانه‌زنی‌ها پیرامون احتمالات موفقیت‌آمیز بودن نشست ژنو 2 در سایه ارسال سلاح به مخالفان مسلح سوری گفت: زمانی که ما طرح مشترک روسیه و آمریکا را ارائه دادیم، تاکید کردیم که هدف از این طرح اجرایی کردن معاهده نشست ژنو یک است و دولت و مخالفان سوری باید بدون هیچ پیش شرطی با برگزاری ژنو 2 موافقت کنند.

وی افزود: مخالفان سوری که غرب و برخی کشورهای منطقه حامی آنها هستند، اعلام کردند تا زمانی که نظام سوریه آماده تسلیم نباشد، آنها هرگز حاضر به مشارکت در نشست ژنو 2 نخواهند بود.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: مخالفان تاکنون نیز به توازن نظامی دست نیافته‌اند و ارسال سلاح به آنها اخیرا افزایش یافته است، این همان پیش شرطی است که غرب و کشورهایی که قصد ارسال سلاح به مخالفان را دارند، از آن حمایت می‌کنند.

لاوروف همچنین افزود: این موضوع با پایه و اساس برگزاری کنفرانس ژنو 2 مغایرت دارد، چرا که این نشست باید بدون هیچ پیش شرطی برگزار شود.

وی تاکید کرد: همانطور که در هفتم مه در جریان سفر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به مسکو طرح دعوت به برگزاری نشست ژنو تدوین شد، روسیه به این طرح همان طور که توافق شده، پایبند است.

وی تصریح کرد: ما یقینا در خصوص موضع آمریکا با جان کری بحث و مذاکره خواهیم کرد، ما برنامه‌ریزی کردیم که در اوایل هفته آتی در جریان نشست آ.سه.آن (اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا) در برونئی با یکدیگر دیدار کنیم.

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رسانه‌های آمریکا و کشورهای دیگر تنها از برنامه دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص صادرات سلاح به مخالفان سوری خبر نمی‌دهند، بلکه خبر ارسال سلاح از کشورهای منطقه از جمله لیبی را نیز مخابره می‌کنند. اگر تمامی این مطالب درست باشد، نقض آشکار قانون تحریم ارسال سلاح از لیبی یا واردات سلاح به این کشور رخ داده است.

لاوروف عنوان داشت: برخی به شدت اصرار دارند که به بحران سوریه رنگ و بوی مذهبی و طایفه‌ای دهند و نمی‌خواهند از تحقق آشتی ملی در این کشور حمایت کنند و حفظ سوریه به عنوان کشوری دارای نژاد و ادیان مختلف برای آنها اهمیتی ندارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ تیر ۱۳۹۲ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92040804421
  • خبرنگار :