پژوهشگران دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر سیستمی را عرضه کرده اند که قادر است گفتار محاورهیی را به گفتاررسمی تبدیل کند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، هادی حسینی- مجری طرح با اشاره به تفاوتهای زیان محاورهیی با زبان گفتار رسمی گفت: در حال حاضر بیشتر کوشش های انجام شده در زبان فارسی در زمینه بازشناسی گفتار رسمی – گفتاری که در آن شخص کلمات را به صورت کامل و فرم رسمی آن بیان می کند (همچون گویندگان اخبار) - صورت پذیرفته است، حال آنکه گفتار روزمره مردم عموما به شکل محاوره یی انجام می شود.
وی با بیان اینکه بازشناسی گفتار محاورهیی در کاربردهای ارتباط انسان و ماشین همچون منشی تلفنی از اهمیت خاصی برخوردار است، خاطر نشان کرد: در این راستا پروژه ای تحقیقاتی با عنوان "بازشناسی گفتارفیالبداهه - محاورهیی و تبدیل آن به گفتار رسمی" در دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی کردیم.
حسینی با تاکید بر اینکه این پروژه نوع خاصی از ترجمه گفتار به گفتار است درباره جزئیات این طرح توضیح داد: این پروژه را می توان به سه بخش عمده ی بازشناسی گفتار محاورهیی، تشخیص کلمات تغییر یافته در هنگام بیان به صورت محاوره یی و یافتن معادل رسمی آنها و اصلاح بخش های تغییر یافته، تفکیک کرد.
مجری طرح با اشاره به قابلیتهای این سیستم، گفت: این سیستم گفتار محاورهیی ورودی را به صورت اصلاح شده در قالب گفتار رسمی ارائه دهد
حسینی به بیان دقت این سیستم پرداخت و اضافه کرد: این سیستم در سطح بازشناسی "واج" ها 70 درصد و در سطح بازشناسی کلمه با دیکشنری محدود تا 80 درصد دقت دارد.
وی با بیان اینکه این سیستم – به ویژه بخش بازشناسی گفتار محاوره یی آن- در تعامل میان انسان و ماشین بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: از این پروژه می توان در سیستم های منشی تلفنی و کاربردهای مشابه برای بالابردن کارایی استفاده کرد.
انتهای پیام