دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون اکنون میتوانند با استفاده از یک نرمافزار رایانهیی با پردازش اسکنهای مغزی حالت شادی، ناراحتی، عصبانیت و حتی حسادت فرد را شناسایی کنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این برنامه، شادی را به عنوان راحتترین احساس و حسادت را به عنوان سختترین احساس شناسایی میکند.
محققان بر این باورند که این یافتهها میتواند به درمان افراد مبتلا به بیماریهای روانی کمک کرده و حتی یک تشخیص اثبات شده علمی از اختلالات شخصیتی ارائه کند.
در این پژوهش از بازیگران خواسته شد تا احساسات اصلی را هنگامی که فعالیت مغزی آنها مورد بررسی بود، اجرا کنند. سپس یک برنامه رایانهیی، اسکنهای مغزی را که فعالیت یک بخش مغزی را در زمان اجرای یک احساس نمایش میداد، پردازش کرد.
به گفته محققان، این شیوه میتواند برای ارزیابی واکنش احساسی افراد در برابر هرگونه محرک خارجی مانند پرچم، نام تجاری یا یک کاندیدای سیاسی مورد استفاده قرار بگیرد.
محققان از بازیگران خواستند تا 9 حالت احساسی عصبانیت، تنفر، حسادت، ترس، شادی، هوس، غرور، غم و شرمندگی را ابراز کنند.
سپس هر بازیگر برای هر احساس شش بار تحت اسکن fMRI قرار گرفت و بعد از آن از یک برنامه رایانهیی برای ارزیابی احساس تجربه شده، استفاده شد.
این برنامه 50 درصد موارد احساسات را درست تشخیص داده و همچنین در زمان طبقهبندی احساسات به ترتیب بیشترین احتمال میتوانست تا 80 درصد حدس صحیح داشته باشد.
این پژوهش که در مجله PloS ONE منتشر شده، نشان داد که رایانه در شناسایی شادی بهترین حدس را داشته و در تشخیص حسادت از دقت کمتری برخوردار بود. همچنین این رایانه به ندرت احساسات منفی و مثبت را با هم اشتباه میگرفت که نشاندهنده برخورداری آنها از علائم خاص عصبی است.
انتهای پیام