تبریز، بلوار 29 بهمن؛جمعیت درختان چنار قدیمی نصف شده است

درختان چنار قدیمی سربه فلک کشیده بلوار 29 بهمن تبریز که غالبا بیش از دویست سال عمر دارند، بدلیل کمترین توجه و رسیدگی سازمان فضای سبز شهرداری تبریز طی پنج سال اخیر نیمی از جمعیت متعدد خود را از دست داده‌اند.

درختان چنار قدیمی سربه فلک کشیده بلوار 29 بهمن تبریز که غالبا بیش از دویست سال عمر دارند، بدلیل کمترین توجه و رسیدگی سازمان فضای سبز شهرداری تبریز طی پنج سال اخیر نیمی از جمعیت متعدد خود را از دست داده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، تمامی عابرین رهگذر بلوار 29 بهمن تبریز هر روز به طور محسوس و مشهود، با تنه‌های پهن پیکر سر بریده شده درختان تنومند چنار محل مذکور مواجه شده و از وضعیت اسفناک سایر چنارهای عظیم الجثه آگاه و مطلع می‌شوند و این در حالی‌ است که تاکنون ارگان‌های مربوطه از وضعیت درختان پرقدمت روبه افول چنار بلوار 29 بهمن تبریز نامطلع است...!

تعداد کثیری از درختان چنار محل مذکور توسط عوامل شهرداری بنابه دلایل مبهم و سؤال برانگیز قطع، قلع و قمع شده و متاسفانه بدلیل نبود کمیته حفظ و صیانت اشجار شهر در سازمان شهرداری، چندین و چند اصله درخت تنومند چنار توسط تعدادی از اصناف و کسبه بلوار 29 بهمن تبریز سر بریده شده‌اند تا محل کسب و تجارت ایشان مورد رویت همگان باشد.

متاسفانه تخریب و نابودی اشجار پرقدمت شهر تبریز تنها مختص بلوار 29 بهمن نیست. به طور کل قریب به اتفاق اشجار و درختان پرقدمت شهر اولین‌ها (تبریز) که به نوعی آثاری باستانی حی و حاضر محسوب شده و میراث جاوید و گرانبهای شهروندان چند قرن گذشته نیز می‌باشند، رو به نابودی مطلق قرار گرفته و با توجه به عدم حداقل رسیدگی سازمان شهرداری تبریز به درختان و اشجار بافت قدیم شهر، تا چند سال آینده باقی این میراث گرانبها وجود خارجی نخواهند داشت.

علاوه بر سازمان شهرداری و سازمان فضای سبز تحت نظر شهرداری، اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجانشرقی، در قلع و قمع و نابودی درختان باستانی بافت قدیم شهر تبریز سهیم می‌باشد. چرا که اداره کل محیط زیست استان از وضعیت بغرنج و اسفناک اشجار نه تنها بی‌اطلاع بوده بلکه نسبت به نابودی درختان مذکور بی‌تفاوت بوده.. هست.. و خواهد بود..!

در فاصله دویست متری مرکز اداره کل محیط زیست استان، سه اصله درخت بسیار تنومند شمس تبریزی (قره آغاج) واقع در معبر و گذر پیاده‌رو چهارراه آزادی (آبرسان) با قدمت بیش از چهارصد سال، در بدترین و ناگوارترین وضع چهار قرن گذشته قرار دارند، با کمال تاسف فراوان این سه اصله شجر باستانی مذکور سال‌هاست از خوردن آب محروم بوده و مورد آزار یکی از اصناف محل قرار گرفته‌اند، بطوری که مغاره‌دار مجاور درختان پیاده رو چهارراه آبرسان، با کوبیدن چندین و چند میخ عریض و طویل درختان چهارصد ساله را محل آویختن اسباب دکان خویش نموده و هر از گاهی با نصب تابلوی فروش شارژ تلفن همراه بر روی تنه درختان، تجارت و کسب و کار خود را از طریق تنه درختان پرقدمت محل مذکور تبلیغ می‌کنند و با وجود فاصله بسیار کم اداره کل حفاظت محیط زیست استان (200متر) از درختان پرقدمت محل، این اداره تاکنون نه تنها از مورد آزار قرار گرفتن محیط زیست پیرامون خود بی‌اطلاع بوده بلکه شاید از وجود این سه اصله درخت کهنسال مجاور اداره محیط زیست هم بی‌اطلاع است.

یادداشت از: اشکان حاجی نیا

درخت چنار1

چنار3

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 92032918028
  • خبرنگار :