درگذشت نویسنده‌ی کتاب‌های پرفروش

ر. اعتمادی: اگر فهیمه رحیمی عامه‌پسند باشد، حافظ هم عامه‌پسند است

ر. اعتمادی با اشاره به آغازگر بودن فهیمه رحیمی در سبک آثار پرفروش بعد از انقلاب، معتقد است اطلاق عنوان عامه‌پسند به این سبک توهین است و اگر فهیمه رحیمی عامه‌پسند باشد، حافظ هم عامه‌پسند است.

ر. اعتمادی با اشاره به آغازگر بودن فهیمه رحیمی در سبک آثار پرفروش بعد از انقلاب، معتقد است اطلاق عنوان عامه‌پسند به این سبک توهین است و اگر فهیمه رحیمی عامه‌پسند باشد، حافظ هم عامه‌پسند است.

این نویسنده در گفت‌و‌گو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی جایگاه فهیمه رحیمی در میان نویسندگان بعد از انقلاب، عنوان کرد:‌ من هیچ‌وقت از نزدیک فهیمه رحیمی را ندیدم، اما او این بخت را داشت که در دوره‌ای که شدیدا رمان از نظرها افتاده بودند - در دوره‌ی آقای میرسلیم که به رمان اجازه‌ی چاپ نمی‌دادند - آثارش پرفروش شود و اجازه‌ی چاپ بگیرد.

او افزود: رحیمی دنباله‌رو سبک رمان‌نویسی قبل از انقلاب بود و چون جای این نوع رمان‌ها بعد از انقلاب خالی بود، رمان‌هایش مورد استقبال قرار گرفتند و این استقبال تا مدت‌ها ادامه یافت.

او افزود: من اعتقادم بر این است وقتی کار نویسنده‌ای از جانب طبقات گسترده‌ی مردم مورد استقبال قرار می‌گیرد، مطمئنا کاری ماندگار است و ایشان موفق شدند گروه خوانندگان خاص خودشان را داشته‌ باشند و بعد از انقلاب راهی را برای این سبک از داستان‌نویسی باز کرد.

اعتمادی همچنین عنوان کرد: در مجله‌ی جوانان برای یادگیری خبرنگاری، کلاس‌هایی برگزار می‌شد که ایشان هم به این کلاس‌ها می‌آمد و تحت تاثیر آثار آن دوره قرار داشت.

این نویسنده همچنین درباره‌ی دلیل ناشناخته بودن فهیمه رحیمی و اینکه چرا با افراد مختلف دیدار نمی‌کرد، گفت: از نظر من این یک سلیقه‌ی شخصی است و او مخاطبان خود را پیدا کرده بود. آن‌ها را می‌شناخت و برای آن‌ها می‌نوشت. اما شاید فرصت این را پیدا نکرده بود که رودررو با آن‌ها آشنا شود.

اعتمادی همچنین درباره‌ی این‌که چرا نویسندگان این سبک بیش از سایر نویسندگان ناشناخته به نظر می‌رسند و گاه از اسم‌های مستعار استفاده می‌کنند، گفت: این موضوع تنها به نویسندگان این سبک برنمی‌گردد،‌ اگر به رمان‌های دنیای غرب هم نگاه کنید، اغلب نویسندگان اسم‌های خودشان را کوچک می‌کنند تا راحت‌تر در یاد بمانند، چه نویسندگان روس و چه نویسندگان آمریکایی از این موضوع استفاده کردند.

این نویسنده همچنین درباره‌ی اطلاق عنوان عامه‌پسند به آثار پرمخاطب گفت: عامه‌پسند عنوان غلطی است که به رمان‌نویسی اطلاق شده است، رمان، رمان است. هر کسی می‌تواند مطابق ذوق خود آن‌ را انتخاب کند، من این تقسیم‌بندی را که در مملکت ما باب شده نمی‌پسندم. هر کسی می‌تواند کاری را به وجود بیاورد و اگر جامعه آن را پسندید، ارزشمند است. اگر قرار است انتخاب مردم از یک نویسنده، مانند فهیمه رحیمی، عامه‌پسند عنوان بگیرد، پس حافظ هم عامه‌پسند است. چون دیوانش در هر خانه‌ای هست و این عنوان نوعی توهین به ذوق و سلیقه‌ی گروهی است که به این آثار علاقه نشان می‌دهند. از نظر من تنها یک تقسیم‌بندی بین نویسندگان هست و آن تقسیم‌بندی حرفه‌یی و غیرحرفه‌یی بودن است.

فهیمه رحیمی از نویسندگان سبک موسوم به عامه‌پسند صبح امروز در سن 61 سالگی در بیمارستان مهر تهران به دلیل ابتلا به بیماری سرطان درگذشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92032817047
  • خبرنگار :