رییسجمهور گفت: تغییرات آب و هوایی تاثیر مهمی بر زندگی مردم، کار و اشتغال، کشاورزی، صنعت و چرخه امور بر جای گذاشته است که یکی از این تغییرات، پدیده و غبار است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، محمود احمدینژاد در مراسم بهرهبرداری از مرکز تحقیقات و مدیریت هوا و تغییرات اقلیمی خوزستان که امروز (21 خرداد) در حاشیه شهرستان حمیدیه برگزار شد، با ابراز خوشحالی از حضور در خوزستان، اظهار کرد: کره زمین محیط پیوستهای است و تغییری که رخ میدهد، همه سیستم آن را متاثر میکند. در برخی مناطق گرد و غبار، خشکسالی و یا سیل رخ میدهد و این رخدادها در دست افراد نیست.
وی افزود: بیش از 10 سال است که کشور ما تحت تاثیر پدیده ریزگردها قرار گرفته که این معضل به زندگی مردم آسیب زده و فضا را تحت تاثیر قرار داده است. از ابتدا مسوولان به دنبال شناسایی عوامل و یافتن راه حل بودهاند. عمده مشکل پدیده گرد و غبار از کشورهای همسایه و نقاط دوردست مانند آفریقا، عربستان و عراق بوده است و مقدار کمی از چشمه های گرد و غبار در خوزستان است.
احمدینژاد تصریح کرد: مطالعات و طراحیهای بسیاری صورت گرفته و بنا است از ظرفیت ها و فرصت های موجود استفاده شود تا این وضع اصلاح شود. در این زمینه چند کار اساسی از سال های گذشته تاکنون در حال پیگیری است و از جمله میتوان به مالچپاشی و درختکاری در مناطق مستعد تشکیل گرد و غبار در داخل کشور اشاره کرد. امیدواریم کشور عراق نیز در این زمینه فعالتر عمل کند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: اقدام دوم، آبدار کردن هورها و تالابهایی است که بعد از جنگ آسیب دیدند و اکنون به مرکز جوشش گرد و غبار تبدیل شدهاند. با اقدامات انجام شده و پرآب شدن این هورها، دیگر شاهد بلند شدن ریزگردها از این مناطق نخواهیم بود. پیگیریهای بسیاری نیز در عراق انجام شده تا تالاب هایی که در این کشور با مشکل کم آبی مواجهاند نیز اصلاح شوند.
وی ادامه داد: کار جدیدی که در ایران امروز شاهد آن هستیم استفاده از دستگاهی است که از طریق یونیزه کردن ریزگردها موجب رسوب گرد و خاک میشود. همکاران ما در سازمان محیط زیست با وارد کردن بخشی از این فناوری و استفاده از تواناییها و تخصصهای خود موفق به ساخت این دستگاه شدهاند و امروز این دستگاه در دو نقطه کشور شامل خوزستان و آذربایجان غربی به کار گرفته شده است.
احمدینژاد گفت: این دستگاه چند منظوره است که از جمله فواید آن میتوان به کاهش گرد و غبار، جلوگیری از سیل، سرمازدگی، یخ زدگی و همچنین بارور کردن ابرها برای باران زایی و تشکیل و جابجایی ابرها اشاره کرد. این دستگاه مثل یک سد عمل میکند و گرد و غبار را قبل از ورود به کشور تهنشین میکند. بهرهبرداری از این دستگاه در کشور در مراحل پایانی است و تا اینجای کار نتایج رضایتبخشی از آن حاصل شده و این دستگاه توانایی دارد که 52 درصد از میزان گرد و غبار را کاهش دهد. البته این دستگاه باید در طول مرز کشور ایران و عراق نصب شود تا اثرگذاری حداکثری خود را داشته باشد.
وی افزود: امیدواریم با مجموعه کارهایی که انجام میشود شاهد کاهش ریزگردها و پراکنش آن در کشور باشیم. کارهایی هم که در عراق در حال انجام است امیدواریم به سرانجام برسد تا به شرایط مطلوب برسیم. کسی نباید انتظار داشته باشد که از یک اقدام نتیجه صد در صدی حاصل شود. امیدوارم همه افرادی که در تغییر شرایط آب و هوایی جهان دخالت دارند، رفتار و سیستمهای خود را اصلاح خود را اصلاح کنند و اجازه دهند محیط زیست شرایط عادی خود را داشته باشد.
انتهای پیام