بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که تا زمانی که آتش به سمت اراضی اشغالی گشوده نشود، رژیم صهیونیستی وارد جنگ سوریه نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز گذشته در آغاز جلسه کابینه خود در قدس اعلام کرد که اواخر هفته گذشته با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در خصوص اوضاع سوریه صحبت کرده است.
وی تصریح کرد: اوضاع روز به روز پیچیدهتر میشود ما هفته گذشته شاهد درگیریهایی بودیم که در نزدیکی مرزهای ما در جولان رخ داد. تا زمانی که آتشی علیه ما گشوده نشود، اسرائیل در جنگ سوریه مداخله نمیکند.
وی در خصوص آنکه در صورت منحل شدن فعالیت نیروهای بینالمللی در منطقه میان سوریه و اراضی اشغالی، اسرائیل منطقه "خط آبی" را میان این رژیم و سوریه اشغال میکند، گفت: عملکرد نیروهای بینالمللی مشخص کرد که اسرائیل بیشک نمیتواند در خصوص امنیت خود بر روی این نیروها حساب باز کند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی عنوان داشت: نیروهای بینالمللی میتوانند بخشی از توافقها باشند، اما نمیتوانند حامی اصلی امنیت اسرائیل باشند.
وی تاکید کرد که در خصوص این مساله با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا که هفته جاری راهی منطقه میشود، مذاکره خواهد کرد.
منابع نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کردند که در روزهای اخیر درگیریها میان نیروهای نظام سوریه با مخالفان در مرزهای نزدیک به خط آتش بس میان رژیم صهیونیستی و سوریه کاهش یافته بود، اما این درگیریها همچنان در نزدیکی گذرگاه القنیطره ادامه دارد.
یکی از منابع نظامی رژیم صهیونیستی عنوان داشت که ارتش این رژیم مجددا در مرزها مستقر شده تا با رخدادهای احتمالی مقابله کند.
وی تصریح کرد که این رژیم اجازه نخواهد داد تا گروههای متخاصم از اوضاع سوء استفاده کرده و دست به ربایندگی بزنند.
در همین راستا، عاموس یدلین، رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و مدیر نهاد پژوهشهای امنیت ملی خاطرنشان کرد که "تحولات اخیر سوریه به نفع اسرائیل است".
از سوی دیگر، روزنامه عبری زبان معاریو در خصوص برآوردهای سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در خصوص وضعیت بشار اسد نوشت: زمانی که اسرائیل مناطقی را در سوریه هدف قرار داد، وی افسرده شده و احساس شکست میکرد اما روحیه وی با پیروزی در منطقه القصیر بسیار بالا رفته است.
این روزنامه در ادامه اذعان کرد: بعد از آنکه غرب با ارسال سلاح به مخالفان سوری مخالفت کرد، روحیه مخالفان بسیار پایین آمد و اگر آنها تعدادی از انبارهای سلاح ارتش سوریه را تحت کنترل خود در نمیآوردند، یقینا نمیتوانستند جنگ را ادامه دهند و تصمیم صوری اتحادیه اروپا برای ارسال سلاح به مخالفان با این هدف بود که بعد از شکستشان در القصیر روحیه آنها کاملا از بین نرود.
معاریو در ادامه این گزارش خود آورد: درست است که سازمان اطلاعات اسرائیل بر این باور است که جنگ القصیر یک جنگ تاکتیکی بوده و سرنوشتساز و تعیینکننده نبوده است، اما شکست مخالفان در القصیر نشان داد که سیاست خارجه آمریکا ضعیف است.
روزنامه مذکور به نقل از مسوولان اسرائیلی نوشت که دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا با این مساله موافقت کرد که ارسال سلاح به مخالفان مسلح در سوریه به تعویق بیفتد.
این روزنامه نوشت: آنچه که مطبوعات روسی مینویسند، درست است چرا که اگر آمریکاییها تسلیم شرایط شوند، به مخالفان سوری اعمال فشارهای بیشتری وارد میکنند.
معاریو نوشت: هر شخصی در کشورهای عربی میتواند رخدادهای چند سال گذشته را درک کند و بداند که روسیه به همپیمانان خود پایبند بوده و با تمام توان در کنار آنها میجنگد و این تعهد روسیه بسیار بیشتر از تعهدات آمریکا به همپیمانانش است چرا که آمریکا به سرعت پشت حسنی مبارک، رئیسجمهور سابق مصر را خالی کرد و به هیچ وجه در کنار وی نایستاد.
انتهای پیام