منابع آگاه اعلام کردند که شرکت هستهیی روس اتم که در سال 2010 برای ساخت و راهاندازی اولین نیروگاه هستهیی ترکیه انتخاب شد، با 10 شرکت از جمله شرکت ساخت و ساز تکفن و شرکت اسپانیایی تکنیکاس رونیداس، برای گفتوگو درباره احتمال همکاری در زمینه این پروژه هستهیی مذاکرات مقدماتی داشته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منابع آگاه اعلام کردند که مناقصه این همکاری هستهیی میتواند در ماه سپتامبر و به دنبال تکمیل گزارش ارزیابی زیست محیطی این پروژه آغاز شود.
به گزارش روزنامه حریت، این منبع آگاه گفت: این شرکت روسی اطلاعات دقیقی را در زمینه عملیاتهای ساخت و ساز و فعالیتهای مکانیکی به این شرکتها داده است.
طبق توافقنامه بین دولتی که بین ترکیه و روسیه در زمینه ساخت یک نیروگاه هستهیی در این کشور صورت گرفته است، یک شرکت سهام مشترک در سال 2011 تاسیس شد که سهام آن ابتدا به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم تحت مالکیت شرکتهایی قرار خواهد گرفت که توسط طرف روسی تایید میشود.
طبق توافق انجام شده سهام طرف روسی در هر شرایطی کمتر از 51 درصد نخواهد بود.
این منبع آگاه گفت دلیلی ندارد که شرکتهای ترک بخش اعظم 49 درصد باقیمانده را دریافت نکنند.
تانر ییلدیز، وزیر انرژی ترکیه تاکید کرده است که شرکتهای ترک مایلند در این پروژه شرکت داشته باشند تا دانششان را در زمینه فناوری هستهیی افزایش دهند.
شرکت روس اتم با بسیاری از کشورها صحبت کرده است که یکی از این شرکتها شرکت فرانسوی EDF است.
یک مقام شرکت دولتی روس اتم پیش از این اعلام کرده بود که این شرکت در حال ارائه قراردادهای ویژهای برای ساخت و راهاندازی نیروگاه هستهیی در خارج از کشور است.
روس اتم علاوه بر آن سوخت هستهیی این نیروگاهها را نیز ارائه میکند.
شرکت روس اتم در حال حاضر در حال ساخت 19 رآکتور در خارج از روسیه است.
نیروگاه هستهیی ترکیه اولین رآکتور هستهیی این کشور است و در سال 2019 راهاندازی خواهد شد.
ترکیه اوایل ماه میلادی جاری یک قرارداد 22 میلیارد دلاری نیز با یک کنسرسیوم ژاپنی – فرانسوی برای ساخت دومین نیروگاه هستهییاش امضا کرد.
انتهای پیام