سیامین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران با طرح مباحثی درباره وضعیت و آینده اشتغال و همچنین بازار کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هر چند این موضوع مورد اعتراض برخی از اعضای هیات نمایندگان قرار گرفت و به اعتقاد برخی از آنها جلسات هیات نمایندگان جای بحثهای آکادمیک نیست و باید به مباحث کاربردی درباره مسائل روز اقتصادی پرداخت ولی در نهایت این موضوع به رای گذاشته شده و اکثریت اعضا پرداختن به بحثهای آکادمیکی را به مباحث کاربردی ترجیح دادهاند.
همچنین در جلسه امروز هیات نمایندگان اتاق تهران قرار بود گزارشی از تفریغ بودجه سال 90 به اعضای هیات نمایندگان ارائه شود و درباره این موضوع نیز بحث و گفتوگو انجام شود که در نهایت این موضوع به جلسه بعدی هیات نمایندگان موکول شد.
* دهه شصتیها شغل دولتی نمیخواهند، پست دولتی میخواهند
در این نشست بهرامن - عضو هیات نمایندگان اتاق تهران - تورم را یکی از چالشهای مهم در کشور اعلام کرد و در کنار آن مسئله اشتغال را اصلیترین موضوع اقتصاد ما دانست و گفت: دهه 60 تجربهای بود که ما در آن معضل تغذیه و مدرسه را داشتیم امروز همان دهه شصتیها با معضل اشتغال مواجه هستند.
وی ادامه داد: این افراد عمدتا شغل دولتی نمیخواهند بلکه اکثرا پستهای دولتی میخواهند و وقتی این تحقق نیابد عمدتا موجی از افسردگی جوانان را فرا میگیرد.
بهرامن تاکید کرد: باید بتوانیم شرایطی را مهیا کنیم که اشتغال فعلی را حفظ کنیم.
در ادامه این نشست پورفلاح دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه افزایش 13 درصدی فارغالتحصیلان ما قطعا دستاورد منفی نبوده است، بیان کرد: آموزش عالی و بهداشت و درمان دو پارامتر مثبت در کشور ما طی 30 سال اخیر بوده است.
وی ادامه داد: مشکل ما با سواد شدن طبقه جوان نیست ولی باید برای آن برنامه ریزی میشد تا بتوان از آن در راستای اشتغالزایی در کشور استفاده کرد.
وی با بیان اینکه آمار سه میلیون نفر بیکار زن نشان دهنده فاصله بیکاری زن و مرد نیست بلکه عملا با محدودیتهای ایجاد شده زنان را خانه نشین کردهاند، بیان کرد: ما رسیدن سونامی بیکاری را کاملا حس می کنیم باید فضاهای مختلف و گسترده در بخشهای صنعت، معدن، خدمات و کشاورزی قرار دهیم وگرنه موج سهمگین ناشی از بیکاری بلندتر میشود.
* جای طرح موضوعات آکادمیک در جلسه هیات نمایندگان نیست
پورقاضی در ادامه با تاکید بر اینکه جای طرح این طور مسائل آکادمیک و نظری در جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران نیست، گفت: من بارها نظر خود را راجع به این جلسات مطرح کردم ولی گویا نظر هیات رییسه با من متفاوت است. موکلان من از من سوال میکنند که آیا در این جلسات به مسائل اقتصادی و زندگی روزمره آنها رسیدگی میشود یا نه ولی ما پس از پایان این نشستها باید به آنها بگوییم که فقط به موضوعات آکادمیک پرداختهایم؟!
وی ادامه داد: جلسات هیات نمایندگان باید کاربردی و در خصوص مسائل جاری کشور باشد.
وی با بیان اینکه اگر تعریف ILO از یک ساعت کار در 10 روز است که با عدد نانآوری یک نفر برای 3.7 مغایر است.
پورقاضی ادامه داد: مگر میشود با یک ساعت کار کردن در 10 روز نان 3.7 نفر را داد. این آمارها با واقعیت مطابقت ندارد.
وی با تاکید بر اینکه حاکمیت سعی میکند بخشی از نیروی بالقوه کار را به خانه ببرد تا از تعداد بیکاران در آمار کم شود، بیان کرد: آیا اگر زنان را بیشتر خانهنشین کنیم به حل مشکل واقعی مردم کمک میشود امتیازهایی که به زنان میدهند درعمل باعث میشود کارفرمایان انگیزه کمتری نسبت به جذب نیروی کار زن داشته باشند.
در حالی که پیش از این مسعود نیلی اولین تدوینگر سند استراتژی توسعه صنعتی به جریانات اخیر در مصر و تونس اشاره کرده و عامل این انقلابها را بیکاری بالا در این کشورها اعلام کرده بود پورقاضی در واکنش به این اظهارات بیان کرد: شما به مصر و تونس اشاره کردید در این دو کشور اتفاقات سیاسی و اجتماعی رخ داده است آیا این اشاره به آنها بدین معنی نیست که آن اتفاقات در ایران هم رخ میدهد و یا این اشارات تصادفی بوده است.
* ما برای نجات کشور راهی جز علم نداریم
خلیلی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: اتاق تهران برای پرداختن به مسائل روزمره شیوههای علمی را انتخاب کرده و ما برای نجات کشور راهی جز علم نداریم. فعالان اقتصادی سعی می کنند این تحلیلهای علمی را به زبان جامعه ترجمه کنند.
مرسل صدیق، دیگر عضو اتاق در ادامه گفت: بانک مرکزی تورم را در کشور 31 درصد اعلام کرده ولی دستمزد کارگران در حدود 25 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در همین راستا نمایندگان کارگری اعتراضات و شکایاتی را مطرح کردند و به اعتقاد آنها افزایش 25 درصدی حقوق کارگران برخلاف ماده 41 قانون کار است.
صدیق با تاکید بر اینکه نماینده خانه کارگر به نزد رییس دیوان عدالت اداری رفتهاند و اعلام کردهاند که باید دستمزد کارگران 31 تا 35 درصد افزایش یابد گفت: از طرف دیگر نیروهای کارفرمایی هیچ اقدامی دراین زمینه نکردهاند ولی مگر میشود با افزایش تورم حقوق را نیز افزایش داد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: آیا این ماده قانونی که براساس آن حقوق باید متناسب با تورم افزایش یابد میتواند به بیکاری کمک کند.
* نمایندگان کارفرمایی در شورای عالی کار سیاسی هستند
وی افزود: نمایندگان کارفرمایی در این زمینهها سکوت می کنند و مخالفتی با اعتراضات کارگران نمیکنند دولتمردان که نمیتوانند جلوی تورم را بگیرند و برای آن فکری نمیکنند نباید بپذیرند که به اندازه تورم دستمزد افزایش یابد.
* دلیل ناتوانی در ایجاد شغل چیست؟
حمید حسینی، خزانه دار اتاق تهران نیز در ادامه گفت: چهار میلیون افغانی از کشور رفته است ولی باز هم مشکل اشتغال داریم.
وی ادامه داد: اینکه آیا عوامل جدید را به کار نگرفتهایم یا بیکاری به خاطر واردات بوده است آیا میتواند دلایل عدم ایجاد شغل در کشور باشد.
وی با بیان اینکه با وجود افزایش تولید نتوانستیم شغل ایجاد کنیم بیان کرد: تا زمانی که برای پاسخ به این سوال جوابی نداشته باشیم نمیتوانیم راهکاری برای حل آن پیدا کنیم.
* استفاده از واژه سونامی برای کشور عواقب دارد
در پایان این نشست اسدالله عسگراولادی با تاکید بر اینکه دغدغه اشتغال برای همه است، تصریح کرد: با توجه به جو سیاسی و اقتصادی کشور بهتر است از واژه سونامی استفاده نکنیم زیرا عواقبی دارد.
وی ادامه داد: دکتر نیلی به تونس و مصر اشاره کردند و در آن عواقب سونامی را دیدند این در حالی است که ما نیاز به نسخهای برای برطرفکردن چالش بیکاری داریم.
انتهای پیام