محققان دانشگاه کوئینز بلفاست یک نانوداروی «گلوله جادویی» را طراحی کرده اند که میتواند اولین درمان موثر برای آسیبدیدگی حاد ریه باشد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، عوال اصلی این بیماری تصادفات جادهای و عفونت بوده و بسیاری از مبتلایان به آن در اثر نارسایی ریه میمیرند.
بیماران مبتلا به آسیبهای حاد ریه اغلب نیازمند دستگاه کمک تنفس بوده و در حال حاضر درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد اما در یک همکاری مشترک بین دانشکده داروسازی و مرکز عفونت و ایمنی دانشگاه کوئینز، دانشمندان توانستهاند داروی جدیدی را تولید کنند که میتواند مدیریت بالینی بیماران را در بخشهای آیسییو متحول کند.
داروی جدید این محققان نانوذرهای به اندازه یک میلیاردم متر است. بیمار می تواند آنرا تنفس کند تا دارو بطور مستفیم وارد ریه شده و عفونت را از بین ببرد. درمانهای کنونی قادر به هدف قرار دادن مستقیم عفونت نبوده و عوارض جانبی ناخوشایندی دارند.
این نانودارو از سطحی برخوردار است که به آن اجازه شناسایی و اتصال به سلولهای ایمنی موسوم به ماکروفاژها در ریه را میدهد. این اتصال، عفونت را کاهش داده و از پتانسیل جلوگیری از تاثیرات آسیبرسان برخوردار است.
این پروژه در حال تولید نانوداروی جدید برای ارزیابی بالینی در سه سال آینده است. به گفته محققان، این درمان در صورت موفقیت میتواند برای اختلالات رایج ریوی دیگر مانند بیماری مزمن انسدادی ریه و فیبروز کیستیک کاربرد داشته باشد.
انتهای پیام