دانشمندان، قلب‌ پیر را جوان کردند

دانشمندان هاروارد، از یک دوز خون جوان برای جوانسازی قلبهای پیر استفاده کرده‌اند.

دانشمندان هاروارد، از یک دوز خون جوان برای جوانسازی قلبهای پیر استفاده کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،‌این درمان خون‌آشام، فرآیند ضخیم و سفت شدن خطرناک قلب را که با افزایش سن رخ می‌دهد، معکوس می‌کند.

این کار بر روی موشها انجام شده اما دانشمندان بر این باورند که این دستاورد می‌تواند به اولین دارو برای ترمیم قلبهای آسیب‌دیده در زنان و مردان مسن بینجامد.

محققان این کار را با مرتبط کردن دو موش در سنین مختلف انجام دادند که در آن خون موش جوانتر به بدن حیوان پیرتر و همچنین بالعکس تزریق شد.

طی چهار هفته، عضله قلب حیوان پیرتر از حالت سفتی درآمده و تلاش کرد تا با خون مانند قلب یک حیوان جوان پر شود.

این تیم پژوهشی ماههای متوالی را برای شناسایی جزء نیروبخش خون جوان گذرانده و در آخر هورمون GDF-11 را پیدا کردند که میزان آن با بالا رفتن سن کمتر می‌شود.

این محققان پیشنهاد داده بودند که به انسانهای میانسال تزریق منظم خون افراد دهه 20 سال ارائه شود. اما اکنون قصد دارند هورمون GDF-11 را بصورت دارو ارائه کرده و امیدوارند تا چهار یا پنج سال آینده آنرا بر روی انسان آزمایش کنند.

آنها همچنین به دنبال این هستند که آیا می‌توان از این هورمون برای نیروبخشیدن به سایر اندام پیر بدن استفاده کرد.

به گفته محققان، این هورمون می‌تواند با تغییرات برخی از سلولها در عضلات پیر قلب مبارزه کرده و راه جالبی را برای پژوهشهای آینده ارائه کند. اگرچه به گفته آنها، این پژوهش نمی‌تواند برای نارسایی قلب که در اثر حملات قلبی و بیماری ایجاد شده، مورد استفاده قرار بگیرد.

پروتئین GDF-11 در آینده می‌تواند اولین درمان نارسایی قلبی دیاستولیک باشد.

این پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92022315507
  • خبرنگار :