با عجیب‌ترین مادران حیوانات آشنا شوید

از قورباغه‌ تاکسی‌سرویس تا شامپانزه‌ای که به خواستگاری می‌رود

به گفته دانشمندان، دنیای حیوانات از مادرانی برخوردار است که سزاوار یادآوری هستند. اگرچه در بین این مادران، می‌توان فداکار مطلق و حتی گاهی گمراه محض را هم مشاهده کرد.

به گفته دانشمندان، دنیای حیوانات از مادرانی برخوردار است که سزاوار یادآوری هستند. اگرچه در بین این مادران، می‌توان فداکار مطلق و حتی گاهی گمراه محض را هم مشاهده کرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یک گزارش به معرفی برخی از غیرعادی‌ترین مادران جهان حیوانات که مورد بررسی دقیق دانشمندان قرار گرفته‌اند، پرداخته است.

کانگوروی مادرخوانده

1- کانگوروی مادرخوانده

گاهی اوقات کودکی که در کیسه کانگوروی مادر به اطراف حرکت می‌کند، فرزند وی نیست. کانگوروهای ماده برخی مواقع بچه‌کانگوروهای دیگر را به شکل تصادفی به فرزندی می‌گیرند. چنین کاری اغلب بطور تصادفی رخ نداده اما در آن زمان، کانگوروی مادر از این کودک عوض شده برای چندین ماه در طول مرحله نوپایی آن نگهداری کرده و آنرا تغذیه می‌کند.

در حالیکه نمونه‌های کمی از جانوران کیسه دار وجود دارد که در اسارت به پرورش کودکان دیگر بپردازند،‌ اما هنوز بعضی حیوانات مانند شیرهایی دریایی به این رفتار فرزندخوانده گرفتن شناخته‌شده‌اند.

فاخته

2- فاخته‌ای عاشق فرزند چاق

هنگامی که کار به پرورش کودکان می‌رسد، فاخته ماده، این وظیفه را به دیگران واگذار می‌کند. فاخته‌های مادر، تخمهای خود را در لانه پرندگان دیگر می‌گذارد تا ناخواسته آنها را پرورش دهند. اغلب این پرندگان دیگر از گونه‌های کوچک‌تر هستند و تخم فاخته اول شکسته، سریع‌تر رشد کرده و بقیه جوجه‌ها را از لانه بیرون می‌اندازد. جوجه‌های دیگر مرده و فاخته چاق همه توجه مادرخوانده‌اش را به خود جلب می‌کند.

مورچه‌های خونخوار

3- مورچه‌هایی که خون نوزادش را می‌نوشد

مورچه‌های ریز در حال انقراض Adetomyrma از خون نوزاد خود می‌نوشند. پس از این که مورچه ملکه لاروها را بدنیا می‌آورد، به همراه سایر مورچه‌های کارگر بدن لاروها را سوراخ کرده و مایع درون سیستم گردش خون موسوم آنها به همولنف را که معادل خون در انسان است، می‌مکند. خوشبختانه بچه مورچه‌ها از این به اصطلاح همنوع‌خواری غیرمخرب نجات می‌یابند. به گفته دانشمندان هنوز دلیل این رفتار مشخص نشده اما شاید این انتقال خون نوعی رفتار اجتماعی در مورچه‌ها باشد.

قاتلان بچه میمونها

4- قاتلان بچه میمونها

برخی حیوانات از تجربه مادری پیش از آغاز آن شانه خالی می‌کنند تا از سختی بی‌مورد برای کودکانشان پس از تولد جلوگیری کنند. هنگامی که یک بابون گلادای نر بر گروهی از بابونهای ماده در حال تولیدمثل چیره می‌شود، معمولا تمام کودکان نر قبلی را می‌کشد. میمونهای ماده حامله برای جلوگیری از این خونریزی، اغلب خودبخود کودکشان را سقط می‌کنند.

این پدیده ابتدا در سال 1959 توسط هیلدا بروس در موشها شناسایی شد و به عنوان تاثیر بروس شناخته شده است. این امر از آن پس در گونه‌های جونده دیگر نیز گزارش شده اما تا پیش از گلادها، دانشمندان مورد مشابهی را در خارج از آزمایشگاه مشاهده نکرده بودند.

عنکبوت همنوع‌خوار

5- عنکبوت فداکار با فرزندان بی‌مهر

عنکبوت ماده Stegodyphus فداکارترین مادر است. او از پیله تخمهای خود تا زمان بدنیا آمدن فرزندانش مراقبت می‌کند و پس از آن تمام غذاهای خود را برای تغذیه آنها برمی‌گرداند. هنگامی که این بچه‌ها یک ماهه شدند، عنکبوت مادر آنها را بر پشت خود سوار می‌کند. درحالیکه کودکان سوار بر پشت عنکبوت مادر، سم و آنزیمهای گوارشی خود را در بدن مادرشان فرو کرده و او را می‌کشند و می‌خورند. پیش از ترک لانه، برخی از کودکان گرسنه، حتی یکدیگر را نیز می‌خورند.

بنوبوی همراه

6- شامپانزه‌هایی که به خواستگاری می‌روند

شامپانزه کوتوله یا بونوبوی نر هنگامی که به دنبال یافتن جفت هستند،‌ مادر خود را همراه خود می‌برند. برای بونوبوهای رتبه‌های متوسط یا پائین زمانی که مادر آنها حضور دارد، فرصت بهتری برای جفت‌یابی است؛ چرا که این مادران، فرزندانشان را به ماده‌های حاضر در حلقه‌های اجتماعی خود معرفی کرده و رقبای نر دیگر را دور می‌کنند. به گفته محققان، این مادران با این کار به انتشار ژن خود به نسلهای بعدی کمک می‌کنند.

تاکسی سرویس قورباغه

8- تاکسی سرویس قورباغه

قورباغه سمی نیزه‌ای توت‌فرنگی تمام سدها را در زمان نگهداری از کودکانش پشت سر می‌گذارد. این موجود تا پنج تخم گذاشته و پس از به دنیا آمدن کودکانش آنها را یکی یکی بر روی پشت خود از سطح زمین تا بالای درختانی با ارتفاع 30 متر می‌برد. در این ارتفاع این قورباغه مادر مهدکودکهای امن و دارای استخر آبی را در هر برگ برای نوزادانش فراهم می‌کند و این نوزادان سپس از تخم‌های غیربارور شده مادر در شش تا هشت هفته بعدی تغذیه می‌کند تا به یک قورباغه کامل تبدیل شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92022315376
  • خبرنگار :