رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران گفت: مدیریت مسجد پیچیدهترین وظایف روحانیت است.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری در اولین اجلاس شوراهای نواحی و مناطق مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران که صبح امروز(چهارشنبه) در مجتمع فرهنگی آموزشی محراب برگزار شد و با افتتاح این محل همراه بود، با تبریک سالروز تولد حضرت زهرا(س)، گفت: این شوراها در 19 ناحیه در سطح استان تهران شکل گرفتهاند و اجلاس امروز به نوعی مجمع عالی نمایندگان این شوراهای نواحی است که هرازچندگاهی ما از آنان جهت مشورت پیرامون مسائل کلان مساجد دعوت میکنیم.
وی با اشاره به افتتاح مجموعه فرهنگی - آموزشی محراب، اظهار کرد: از نظر ما این مجموعه خانه ائمه جماعات شناخته میشود که دارای محیطی دلپذیر جهت مهارتافزایی، تبادل تجربیات و ثبت آنها برای ائمه جماعات است و سعی شده است که در آن آخرین امکانات لازم مورد نیاز آنان در اختیارشان قرار گیرد.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران مدیریت مسجد را پیچیدهترین وظایف روحانیت دانست و افزود: شخصیت یک امام جماعت باید به گونهای باشد که بتواند تمامی مسوولیتهای موجود در نقش ائمه جماعت یک مسجد را پوشش دهد.
حاجعلیاکبری گفت: مجموعه فرهنگی - آموزشی محراب در 5 هزار و 600 مترمربع با کیفیت و استحکام مناسب و با معماری اسلامی - ایرانی و همراه با تجهیزات خوب احداث شده است.
وی با تشکر از اقدامات حجتالاسلام حسین ابراهیمی رییس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران افزود: آقای ابراهیمی بانی این مرکز بودند که در زمان ایشان این محل برای احداث مجموعه محراب درنظر گرفته شد و در زمان ایشان 40 درصد از کار ساخت آن به انجام رسید و مابقی نیز از زمانی انجام گرفت که من مسوولیت را برعهده گرفتم.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این مراسم حجتالاسلام حاتمپوری معاون جذب ائمه جماعات مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به تشکیل شوراهای محلات، مناطق و نواحی مساجد استان تهران، گفت: تشکیل این شوراها از کارهای مهمی بود که تدارک آن از قبل از دوره جدید مدیریتی در مرکز رسیدگی به امور مساجد دیده شده بود، ولی در دوره جدید با نظمی خاص و با حمایتهای ریاست این مرکز این اقدام به انجام رسید.
حاتمپوری برگزاری جلسات علمی و عقیدتی را از جمله مسوولیت شورای محلات، مناطق و نواحی استان تهران عنوان کرد.
وی اظهار کرد: در ادامه برگزاری اولین اجلاس شوراها و نواحی و مناطق مساجد استان تهران سه کمیسیون با عناوین اثربخشی انتخابات، شوراهای مساجد و تعامل با نهادها و سازمانها برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام محمدجواد حاجعلیاکبری همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به امکانات مجتمع فرهنگی و آموزشی محراب و تسهیلاتی که برای ائمه جماعات در این محل در نظر گرفته شده است، به برخی از موارد آن اشاره کرد.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در رابطه با اینکه مقام معظم رهبری فرمودهاند کاندیداها نکات مثبت دولت دهم را در نظر داشته باشند ولی دیده میشود برخی از آنان این موارد را زیر سوال میبرد، نظر شما چیست؟ گفت: فضای انتخابات باید فضای عقلانیت بوده و براساس انصاف و اخلاق باشد.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، ادامه داد: بعد از این همه سال که برگزاری انتخابات گوناگون در کشور را شاهد بودهایم، در حال حاضر جامعه ما به بلوغ سیاسی شایستهای رسیده است. بنابراین از کسانی که در این زمینه دستاندرکار هستند، توقع میرود که در مواجهه با مباحثی که مطرح شد، مواجههای منصفانه، خردمندانه و اخلاقی داشته باشند.
حاجعلیاکبری با بیان اینکه «مجموعه اقداماتی که در همه دولتها انجام شده، متعلق به نظام و مردم است» افزود: همیشه نقش مدیریت میانی در عرصههای مختلف کشور نادیده گرفته میشود، کسانی هستند که مومن، جهادی و زحمتکش هستند و در همه دورهها، همه کارها و بارهای اصلی بر دوش آنان است و وقتی این مباحث نادیده گرفته میشوند، در واقع کفران نعمتی است که نسبت به بچههای انقلاب صورت گرفته است.
وی ادامه داد: افرادی که از آنان نامبرده شد، مدیرانی هستند که خیلی به فضا و سطوح سیاسی کاری ندارند، بلکه عاشقانه پای کار میایستند و این همه موفقیتهای در جامعه ما محصول زحمات این گروه از مدیران ما است.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، اظهار کرد: در بدنه دولت و اجتماع هرچه که داریم متعلق به نظام و شهدا و مردم عزیز است و باید آنها را قدر بدانیم.
حاجعلیاکبری اظهار کرد: نقاط قوت در همه دورهها باید دیده شده و نسبت به آنها شکرگذاری شود و از کسانی که آنها را به وجود آوردهاند، باید تشکر کرد.
وی گفت: نقاط ضعفها هم که باز به متعلق خودمان است را باید شناسایی کرده و منصفانه تبیین کنیم و بعد درصدد برطرف کردن آنها باشیم.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند؛ باید در هر دورهای بهتر از قبل باشیم و امیدواریم در دورههای جدید هم قدمهای تازهای برداشته شود و به خوبیهای قبل افزوده شده و اشکالاتمان کم شوند.
حاجعلیاکبری در پاسخ به پرسشی در رابطه با برنامههای مرکز رسیدگی به امور مساجد، اظهار کرد: ما برنامه دو ساله طراحی کردیم و راهبردهای مشخص خود را دارد و سال اول آن را پشت سر گذاشته و وارد اجرای سال دوم آن شدیم.
وی افزود: در این برنامه سعی شده که همه نیازهای اصلی، فوری و ضروری مساجد دیده شود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، اظهار کرد: همچنین اگر ناهماهنگیهایی میان دستگاههای مرتبط با مساجد وجود دارد، راهبردی بر جهت هماهنگسازی آنها قرار داده و براساس آن مجموعهای از برنامهها را تعریف کردهایم.
حاجعلیاکبری اظهار کرد: خوشبختانه مجموع برنامه ما در سال 91 به رغم محدودیتهایی که ما به لحاظ منابع داشتهایم، پیشرفت قابل ملاحظه داشته و ما به بخش عمدهای از هدفهایمان در این زمینه رسیدهایم و امیدواریم که انشاءالله امسال نیز در ادامه آن بتوانیم برنامهای موفق داشته و در این زمینه قدمهای بعدی را برداریم.
وی در پاسخ به پرسشی از خبرنگاران حاضر در این مراسم در رابطه با نظارت مردمی بر مساجد گفت: مسجد متعلق به خود مردم است و در بخش نظارتهای مردمی یکی از کارهایی که در زمینه راهبردهای مرکز در این زمینه به انجام رسید، ایجاد سامانه ارتباط مردمی بود که مقدمات آن به انجام رسید و در حال حاضر شماره 61943 با عنوان سامانه مردمی مرکز رسیدگی به امور مساجد فعال و در دسترس است و افراد میتوانند با آن تماس گرفته و پیشنهاد، انتقاد و نظر و ایدههای خود را در آن مطرح کنند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، افزود: ضمن اینکه پورتال مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران هم با ظرفیت خوبی در دسترس مردم قرار گرفته و از طریق آن نیز امکان ثبت ایدههای مردمی وجود دارد و سعی خواهیم کرد این فرآیند در ادامه تقویت شود.
انتهای پیام