یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه «مهمترین اولویت در تربیت، تربیت دینی است» گفت: فرهنگ و تربیت جامعه را مادران شکل میدهند.
حجتالاسلام والمسلمین سعید سلیمی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: مهمترین محور محبت و دوستی در جامعه و خانواده مادر است. اگر مادر باشد خانواده شکل میگیرد لذا مادر در عین حال که آرامشدهنده است تربیتکننده فرزندان نیز است.
وی خاطرنشان کرد: جامعه مجموعهای از همین فرزندانی است که در خانه زیر نظر مادر تربیت میشوند، بنابراین میتوان گفت فرهنگ و تربیت جامعه را مادرها شکل میدهند و حالات روحی و ویژگیهای مادر تاثیر ژنتیکی در کودک دارد.
این استاد اخلاق و معارف اسلامی با اشاره به اینکه «اخلاق و رفتار و آموزههای زبانی مادر در تربیت فرزند اثر دارد» گفت: جامعه که مجموعهای از همین بچهها هستند در کلاس تربیت مادران بزرگ شدهاند، البته به خاطر اینکه سرگرمیها و رسانهها زیاد شده متاسفانه در خانوادههای ما زمینه برای گفتوگوی مادر و فرزندها کمتر شده است و این مساله آثار سوء خود را بر جای میگذارد.
سلیمی ادامه داد: امروز میبینیم پدر و مادر از نظر روحی، روانی و اخلاقی یک جور هستند و فرزندان جور دیگری، یعنی بچههای ما نسل رسانهها شدند در صورتی که باید تربیت شده مادرها میشدند.
وی وجود اشتغالات و گرفتاریهای شغلی برای برخی از مادران را یکی از عوامل این موضوع عنوان کرد و گفت: این مساله سبب شده که رابطه آنها با فرزندان کمتر شود یعنی بیشتر از آنکه یک رابطه مادر و فرزندی باشد یک رابطه همخانهای شده است. با هم زیر یک سقف هستند اما آن رابطه آموزشی و تربیتی در بین آنها کمرنگ است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: مادرها باید بدانند که مهمترین وظیفه و رسالتشان تربیت فرزند است و نباید به هیچ نحو در انجام این وظیفه کوتاهی کنند.
سلیمی در پاسخ به این سوال که مهمترین پیامی که مادران میتوانند از زندگانی حضرت زهرا (س) بگیرند چیست؟ گفت: مهمترین پیام این است که تکیهگاه اصلی تربیتی باید در بحث تقویت ایمان و عمل صالح باشد، زیرا خوشبختی جامعه و فرزندان به عمل صالح، ایمان و آداب صحیح معاشرت دینیشان است و اینکه دنبال خدمت به مردم باشند، دنبال ظلم، مردمآزاری و مال حرام نباشند و توجه به آخرت داشته باشند.
وی ادامه داد: ما باید اولویت اول را در تربیت فرزندان به تربیت دینی بدهیم یعنی ایمانشان قوی شود و آداب و معاشرتشان درست باشد و ادبیات توهینی نداشته باشد و از پول حرام پرهیز کنند و دنبال گرفتن دستی از دیگران باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: این امر میتواند به صورت مستقیم یا با استفاده از ابزارهای نوین همچون فیلم و سریال و هنر نهادینه شود و روی فرزندان یک نظارت و مدیریت مناسبی باشد.
انتهای پیام