سرپرست ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان گفت: جزیرهی هرمز را در فهرست آثار ملی ثبت میکنیم.
عباس نوروزی در گفتوگو با خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی معرفی و حفاظت از آثار طبیعی جزیرهی هرمز که بهدلیل نداشتن نگهبان، تعیین حریم نشدن و اقدامات حفاظتی در معرض آسیب قرار دارند، اظهار کرد: جزیرهی هرمز تا حدودی برای مردم شناخته شده است و گواه این موضوع، رشد صد درصدی سفر در تعطیلات نوروزی به این مقصد بود؛ ولی برای ایجاد زیرساخت و انجام اقدامات حفاظتی در آن، به سرمایهگذاری نیاز داریم.
او در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط سرمایهگذاری در جزیرهای که استراتژیک است و در نقطهی مرزی قرار دارد، فراهم است؟ گفت: ما در این جزیره با دو مسألهی «استراتژیک بودن» و «محدودیت زمین» برای واگذاری به سرمایهگذاران مواجهیم، ولی شرایط برای سرمایهگذاری در حوزهی گردشگری فراهم میشود.
نوروزی در عین حال تأکید کرد: برای ما مهمترین مسأله در جزیرهی هرمز، حفظ خاک آن است که خودش یک جذابیت طبیعی بهشمار میآید و سرمایهگذاریها هم صرفا باید با هدف ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران انجام شود، نه تغییر آثار طبیعی. ما میخواهیم معادن، ساحل و بناهای تاریخی در هرمز حفظ شوند.
وی همچنین دربارهی آخرین وضعیت مجتمع تفریحی گردشگری ساختهشده در جزیرهی هرمز که چند سال پیش با یکمیلیارد تومان سرمایه ساخته و در سالهای بعد به حال خود رها شد، توضیح داد: این مجتمع را به بخشداری هرمز تحویل دادیم که آنها هم به شهرداری دادند و اکنون در اجارهی بخش خصوصی است.
او دربارهی دلیل تغییر کاربری این مجتمع رفاهی - گردشگری به محلی برای برپا کردن غرفههای صنایع دستی، گفت: مگر فرقی هم میکند؟! در هر صورت اکنون از این مجتمع استفاده میشود، صنایع دستی هم جزو سوغات سفر بهشمار میآید و گردشگران میتوانند از این مجتمع بهره ببرند.
نوروزی همچنین دربارهی حفاظت از آثار طبیعی در جزیرهی هرمز و پیگیری برای ثبت آنها، اظهار کرد: ما باید با ادارههای محیط زیست و معادن جلسههایی را داشته باشیم تا برای کنترل و محافظت از آثار طبیعی این جزیره اقداماتی انجام شود. برای ثبت آثار طبیعی هم در حال جمعآوری اطلاعات و شناسایی اولیه هستیم. معتقدیم کل جزیره، یک اثر طبیعی است و باید ثبت ملی شود و قصد داریم در سال 1392 این کار را انجام دهیم، سپس برای هریک از آثار پروندهای جداگانه تشکیل دهیم.
انتهای پیام