نمونه اولیه نسل جدید صفحات نمایش سه بعدی قادر به ایجاد تصاویر سه بعدی در زوایای مختلف بدون نیاز به استفاده از عینکهای مخصوص هستند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایش فیلم های سه بعدی مانند آواتار باعث افزایش تمایل به خرید تلویزیون های سه بعدی شد، اما لزوم استفاده از عینک های مخصوص برای مشاهده این تصاویر با مشکلاتی مانند سرگیجه و سردرد همراه است.
استفاده از فناوری برجسته کننده خودکار (Auto-stereoscopic) در صفحات سه بعدی جدید، نیاز به استفاده از عینک را به حداقل رساند؛ نسل جدید این صفحات نمایش تنها برای استفاده شخصی و در دستگاه های کوچک مانند کنسول بازی نینتندو بکار رفتند.
تیم تحقیقاتی موسسه فناوری ماساچوست (MIT) سال گذشته نمونه دقیق تری از این صفحات نمایش سه بعدی را طراحی کردند که از همان تکنیک محاسباتی موجود در اسکن های CAT استفاده می کرد و قادر به ایجاد تصاویر سه بعدی برای چندین کاربر در زاویه 50 درجه ای بودند.
محققان Dolby Labs و شرکت رویال فیلیپس الکترونیک سیستم جدیدی را توسعه داده اند که با کدگذاری و رمزگشایی همزمان قادر به ایجاد تصاویر سه بعدی بر روی هر مدل تلویزیون سه بعدی، تبلت، لپ تاپ و حتی تلفن همراه هوشمند بدون نیاز به استفاده از عینک است.
با افزودن یک ورق پلاستیک بر روی صفحه نمایش، امکان منحرف کردن نور در 26 زاویه مختلف بطور همزمان فراهم می شود که تصویر سه بعدی مناسبی در زوایای مختلف در اختیار کاربران قرار می دهد.
آنتهای پیام