مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تاکید کرد:

حضرت فاطمه (س) معلم عفاف و حجاب

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این‌که «حضرت زهرا (س) معلم عفاف و حجاب هستند» گفت: اصرار پیامبر (ص) در تجلیل و ستایش حضرت زهرا (س) به خاطر جنبه‌های وجودی و شخصیت والای آن حضرت بود که بهترین نقش را در عفاف و حجاب، تربیت فرزند، همسرداری و مباحث اخلاقی داشتند.

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این‌که «حضرت زهرا (س) معلم عفاف و حجاب هستند» گفت: اصرار پیامبر (ص) در تجلیل و ستایش حضرت زهرا (س) به خاطر جنبه‌های وجودی و شخصیت والای آن حضرت بود که بهترین نقش را در عفاف و حجاب، تربیت فرزند، همسرداری و مباحث اخلاقی داشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رمضان محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این‌که «زندگانی حضرت زهرا (س) از ابعاد مختلف می‌تواند قابل توجه باشد» افزود: ایشان در بین تمام انسان‌ها یک شخصیت برجسته و ممتاز و فضائل بی‌همتایی داشتند که این فضائل سبب شده بود پیامبر اکرم (ص) یک دلدادگی و عشق وافر به ایشان داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: اینکه اشرف مخلوقات و خاتم نبوت چنان علاقه‌ای به زهرا (س) داشتند قابل توجه است، زیرا ایشان بی‌جهت چیزی را بزرگ نمی‌داشتند و هیچ موقع از روی هوس و غیرخواست خدای متعال حرکت نمی‌کردند، بنابراین اینکه آخرین نبی الهی اینقدر عشق به آن حضرت داشتند نشان از جایگاه آن حضرت دارد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که «شخصیت وجودی فاطمه زهرا (س) یک شخصیت فوق‌العاده است» گفت: در روایتی ابن ابی الحدید می‌گوید رسول خدا (ص) بیش از آنکه مردم فکر کنند، دخترش فاطمه (س) را دوست می‌داشتند و به او احترام می‌کردند و این محبت از مرز پدر و دختر فراتر بود، لذا این همه اصرار پیامبر در تجلیل و ستایش آن حضرت با توجه به جنبه‌های وجودی حضرت زهرا (س) بود.

محمدی ادامه داد: سرور زنان عالم بهترین نقش را در تربیت فرزند داشت، به طوری که دو سید جوان بهشتی و شیرزن قهرمان کربلا در دامن ایشان تربیت شده و تحویل جامعه شدند، بنابراین حضرت زهرا (س) به لحاظ وجودی شخصیت بسیار فوق‌العاده‌ای داشتند و خداوند به برکت همین شخصیت او را سیده زنان عالم و از مظاهر جلال و جمال خود قرار داده است، به طوری که رضای حضرت زهرا رضای الهی و خشم ایشان خشم الهی عنوان شده است.

وی در ادامه به نکاتی از سیره و سنت حضرت زهرا (س) و منش ایشان در زندگی شخصی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: حضرت زهرا (س) در زندگی شخصی و عاطفی خود دارای سیره بسیار زیبایی هستند که به عنوان مثال به محض اینکه می‌فهمیدند علی (ع) در خانه را می‌زنند خود در را بر روی ایشان باز می‌کرد و اجازه نمی‌داد کسی این کار را بکند. اگر زن و شوهرهای امروزی این مسائل را رعایت کنند چقدر زندگی‌ها شیرین می‌شود. آن حضرت با جملات و کلمات محبت‌آمیز همسرشان را صدا می‌زد.

مدیر گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: آن حضرت در تنگناهای اقتصادی کنار حضرت علی (ع) بودند و در مشکلات و گرفتاری‌ها صبر می‌کردند، اما متاسفانه امروز گاه می‌بینیم برخی زنان با اینکه برخوردار از امکانات و رفاه هستند و آذوقه فراوان در خانه دارند اما حاضر نیستند این همه فداکاری کنند تا شوهرانشان در راه خدا قدم بردارند و برای رضای خدا چند روزی دور از خانه باشند.

محمدی تصریح کرد:‌ حضرت زهرا (س) همواره مراعات مالی امیر مومنان علی (ع) را می‌کرد و در شخصیت‌بخشی به فرزندان خود اسوه و الگو بود. در انجام کارها تقسیم کار صورت گرفته بود به طوری که کارهای منزل برای حضرت زهرا و کارهای بیرون از خانه برای امیر مومنان علی (ع) بود. البته آنجا که لازم بود حضرت در دفاع از اسلام و ولایت وارد صحنه شدند و حتی جان خود را نیز فدا کردند.

این پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان این‌که «در بعد عفاف و حجاب نیز حضرت زهرا (س) به عنوان معلم عفاف مطرح هستند» اظهار کرد: امروز باید ببینیم دختران و پسران جوان ما چقدر سیره آن حضرت را الگوی خود قرار می‌دهند. آنها اگر یک اشتباه و خطایی مرتکب شوند چقدر عاقبت خودشان را خراب می‌کنند. اگر یک ذره عفاف و حجاب را رعایت نکنند و ارتباطاتی داشته باشند که حضرت زهرا (س) از آن راضی نباشد قبل از هر کسی به خودشان و سرنوشت خود صدمه می‌زنند.

وی افزود: آن حضرت الگو و اسوه عفاف و حجاب بودند که حتی وقتی نابینایی وارد منزل‌شان شد از محل خارج شدند و فرمودند بهترین چیز برای زن این است که از مرد نامحرم خود را حفظ کند و بهترین کار برای مرد نامحرم این است که چشم خود را از نامحرمان حفظ کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۷:۲۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 92020100011
  • خبرنگار :