یک حقوقدان گفت: قوه قضاییه با اجرای دقیق و به موقع قانون میتواند اعتماد افکار عمومی را به نتایج انتخابات جلب کند.
ناصر چوبدار در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به وظایف دستگاه قضایی در انتخابات، اظهار کرد: قانون در مورد تخلفات انتخاباتی واضح و روشن است؛ اما وزارت کشور، شورای نگهبان و سازمانهای نظارتی باید مسائل را پیگیری کنند و اگر تخلفی رخ داد، قوه قضاییه در این راستا مکلف به پیگیری است.
وی ادامه داد: با توجه به قانون، در انتخابات ریاستجمهوری باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد و بنابراین خارج از این قانون، قوه قضاییه نمیتواند اقدامات پیشگیرانهای انجام دهد. در حقیقت از اکنون با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات اگر افرادی خارج از مقررات و ضوابط قانون انتخابات عمل کنند، باید با این افراد برخورد شود. در این صورت میتوان گفت اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته است و امیدواریم تا روز انتخابات تخلفات انتخاباتی به وجود نیاید.
این حقوقدان خاطرنشان کرد: هر عملی که خارج از مقررات قانون انتخابات باشد جرم تلقی میشود، اگر افرادی که در ستادهای انتخاباتی متمرکز هستند خارج از مقررات انتخابات، عملی را انجام دهند، مصداق بارز جرم است و قوه قضاییه در این راستا موظف است سریع و بدون اغماض با آنها برخورد کند تا انتخابات در یک فضای امن صورت گیرد.
چوبدار درباره وظیفه قوه قضاییه در انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: قانون در رابطه با قوه قضاییه مشخص کرده است که دستگاه قضایی در حالت وقوع جرم طبعا مکلف به ورود است. زمانی که جرم جنبه عمومی دارد دادستان اجازه ورود در این زمینه را طبق قانون دارد، لذا انتخابات جنبه عمومی دارد و قوه قضاییه نباید اجازه دهد تا تخلفاتی که حالت جرم دارد صورت گیرد.
این وکیل دادگستری در پایان گفت: قوه قضاییه با اجرای دقیق و به موقع قانون میتواند اعتماد افکار عمومی را به نتایج انتخابات جلب کند و باید دستگاه قضایی بدون اغماض و براساس قانون انتخابات بر این موضوع رسیدگی کند و افکار عمومی را نیز در جریان قرار دهد تا مردم بتوانند به آنها اعتماد کنند.
انتهای پیام