با وجود تاکید مسوولان ایرانی مبنی بر مقاوم بودن نیروگاه اتمی بوشهر در برابر زلزله، اعضای شورای همکاری خلیج فارس در نشستی به بررسی پیامدهای احتمالی ناشی از حوادث غیر منتظره در نیروگاه بوشهر پرداختند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری رویترز از دوبی گزارش داد که مقامات امور اضطراری ملی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه در عربستان برای مذاکره درباره آنچه این خبرگزاری خطر انتشار تشعشعات در صورت بروز حادثه برای نیروگاه بوشهر در زمین لرزهای دیگر خواند، دور یکدیگر جمع شدند.
به گزارش ایسنا این در حالی است که بنا به اعلام مقامات کشورمان و نیز شرکت روس اتم در زمین لرزه اخیر بوشهر نیروگاه اتمی این شهر هیچگونه آسیبی ندیده است و طبق اعلام سازمان انرژی اتمی ایران این نیروگاه از عهده زمین لرزههای شدیدتر نیز برخواهد آمد.
فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران بعد از وقوع زلزله در بوشهر تاکید کرد که این زلزله هیچ اثری در تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر نداشته است؛ چرا که نه فقط نیروگاه در حال تولید برق و اتصال به شبکه نبوده، بلکه در صورت کار هم، طراحی نیروگاه بوشهر به گونهای است که در برابر بیش از 8 ریشتر هم مقاومت دارد.
با این وجود بر اساس این گزارش عبداللطیف الزیانی، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس گفت که دولتهای عرب عضو این شورا باید برنامهای جمعی برای برخورد با هر گونه نشت احتمالی از تاسیسات ایران داشته باشند.
با وجودی که تاسیسات بوشهر تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی و مطابق با استانداردهای بین المللی است، الزیانی در آغاز این نشست در ریاض گفت: رمین لرزهای که شهر بوشهر را لرزاند، باعث نگرانی شدید کشورهای عضو شورای و جامعه بینالمللی در خصوص آسیب احتمالی راکتور بوشهر که میتواند خدای ناکرده باعث نشت رادیو اکتیو شود، شد.
وی ادامه داد: کشورهای عضو شورا پیشتر درباره خطرات راکتور هستهیی بوشهر و نشت هستهیی احتمالی از آن و تاثیر مضر آن بر محیط زیست خلیج (فارس) هشدار دادهاند.
زیانی گفت که این شش کشور پیشتر از ایران خواسته بودند اطمینان دهد که تاسیساتش با استانداردهای بین المللی در زمینه ایمنی مطابقت دارد و به کنوانسیون هستهیی بپیوندند اما تهران هیچ علامتی نشان نداده است مبنی بر اینکه نگرانیهای بین المللی درباره برنامه هستهییاش را درک میکند.
بر اساس گزارش عرب نیوز، الزیانی گفت: شورای همکاری از آژانس خواسته است تا یک تیم فنی ویژه را برای بازرسی از این تاسیسات و بررسی آسیب احتمالی آن اعزام کند.
اعضای شورای همکاری متشکل از امارات، بحرین، عربستان، عمان، قطر و کویت است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پی حادثه بوشهر در بیانیهای اعلام کرد: مرکز بینالمللی ایمنی زمینلرزه آژانس بینالمللی انرژی اتمی به مرکز حوادث و موقعیتهای اضطراری آژانس اطلاع داد که زمینلرزه در تاریخ 9 آوریل 2013 در 91 کیلومتری نیروگاه برق هستهیی بوشهر رخ داده است.
در این بیانیه آمده است، ایران به مرکز حوادث و موقعیتهای اضطراری آژانس در این باره اطلاع و گزارش داد که هیچ صدمهای به نیروگاه برق هستهیی بوشهر وارد نشده و هیچگونه انتشار رادیواکتیو در این تاسیسات رخ نداده است.
آژانس در این بیانیه افزود: براساس این اطلاعات و تحلیل مرکز بینالمللی این زمینلرزه، مرکز حوادث و موقعیتهای ضروری آژانس که شدت زمینلرزه و دیگر پارامترهای زمینلرزه و نیز محل آن را بررسی میکند، در حال حاضر درخواست اطلاعات بیشتری از ایران ندارد.
همچنین خبرگزاری نووستی به نقل از مقامی در شرکت اتم استروی اکسپورت تاکید کرد که این زمینلرزه در نیروگاه بوشهر احساس شد اما هیچ تاثیری بر عملیاتهای آن نداشت.
مقام یاد شده گفت: این زمینلرزه به هیچ وجه بر وضعیت عادی در راکتور تاثیری نداشت. پرسنل به شکل عادی به کار ادامه دادند و سطوح تشعشعات کاملا در چارچوب بود.
انتهای پیام