تفریحات سالم و ورزش از عوامل تامین کننده سلامتی آدمی در طول زندگی وی هستند و بر همین اساس در روایات اهل بیت(ع) نیز اهمیت ویژهای به آنها داده شده و آنها مصادیقی را ذکر کردهاند که از آن جمله میتوان پرداختن به اسبدوانی، تیراندازی، شنا، لطیفهگویی (در حدی که باعث انجام کار حرامی نشود) اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رسول خدا (ص) میفرمایند: «به سرگرمی و بازی بپردازید؛ زیرا دوست ندارم سختگیری و خشونت در دینتان مشاهده شود».
همچنین امیر مومنان(س) در تفسیر آیه 77 از سوره «قصص»«... وَلَا تَنْسَ نَصِیبَکَ مِنَ الدُّنْیَا ...» (... و بهرهات را از دنیا فراموش مکن ...) میفرمایند:
"سلامتی، توانایی، فراغت، جوانی، نشاط، بینیازی و ثروت خود را فراموش نکن و با بهرهگیری (سالم) از آنها در پی آخرت باش."
امام صادق(ع) نیز فرمودهاند:
"... برای مسلمان خردمند سزاوار است که جز میان سه کار نگردد؛ ترمیم زندگی، توشهیابی برای آخرت و لذتی در غیر حرام."
امام کاظم (س) نیز فرمودهاند:
"بکوشید شبانهروز خود را در چهار بخش تنظیم کنید؛ بخشی برای مناجات با خدا، بخشی برای تامین هزینهی زندگی، بخشی برای همنشینی با برادران و دوستان مورد اعتمادی که با صفای باطن در عیبزدایی شما سهم دارند و بخشی نیز برای لذتجویی از حلال."
همان حضرت نیز فرمودهاند:
"برای خویش از لذایذ حلال دنیا بهرهای در نظر بگیرید تا حدی که به بیمبالاتی (دوری از مروت) و اسراف نرسد و بدین وسیله به کارهای دینی بپردازید؛ زیرا روایت شده است:
"کسی که دنیایش را برای دینش رها کند از ما نیست."
منبع:
کتاب: مفاتیح الحیاه، مولف: آیتالله جوادی آملی، ناشر: مرکز نشر اسراء، سال نشر: بهار 1391 ه.ش، نوبت چاپ: بیست و چهارم.
پایگاه تخصصی ترجمه قرآن کریم www.maarefquran.net (ترجمه آیتالله مکارم شیرازی)
انتهای پیام