داور بینالمللی پینگپنگ ایران که به عنوان سومین داور ایران مدرک بلو بج را کسب کرده هدفش این است که روزی بتواند در المپیک داوری کند.
فرخنده سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، که چندی پیش موفق شد مدرک بلو بج را کسب کند، اظهار کرد: زمانی که در سال 86 از سوی فدراسیون جهانی پینگپنگ (Ittf) در مسابقات جهانی حضور داشتم به همراه خانم رضایی اولین افرادی از ایران بودیم که در امتحان بلو بج شرکت کردیم و پس از قبولی در این آزمون باید چهار مرحله ارزیابی را هم پشت سر می گذاشتیم تا بتوانیم بالاترین مدرک داوری بینالمللی را بگیریم.
وی ادامه داد: من در سال 88 در مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان داور حضور داشتم که دو مرحله ارزیابی را پشت سر گذاشتم و پس از قبولی در این مصاحبهها در سال 91 و در مسابقات اپن آلمان شرک کردم و دو مرحله دیگر ارزیابی را پاس کردم.
سلیمانی درباره این که چرا روند گرفتن مدرک بلو بج تا این زمان طولانی شده است؟ گفت: تعلل فدراسیون در اعزام ما به مسابقات باعث شد که روند گرفتن این مدرک در این سالها طول بکشد، در حالی که من جزو اولین افرادی بودم که برای این مدرک اقدام کردم.
این داور بینالمللی درباره مدرک بلو بج گفت: این مدرک بالاترین مدرک داوری است که دارندگان آن میتوانند در بازیهای المپیک هم حضور داشته باشند، هر چقدر داوران یک کشور از این مدرک استفاده کنند نقطه قوتی برای کشور مورد نظر در Ittf است.
وی مهمترین حضورش به عنوان داور را مسابقات قهرمانی جهان چین در سال 86 دانست و به ایسنا گفت: خوشبختانه وضعیت داوری در ایران بسیار خوب است، به طوری که Ittf هم سطح کیفی داوران ایران را قبول دارد و معمولا در بازیهای حساس و در مراحل یک چهارم نهایی از داوران ایرانی استفاده میشود.
سلیمانی درباره چگونگی ورودش به عرصه داوری اظهار کرد: پیش از این که داور باشم بازیکن پینگپنگ بوده ام و حتی به جمع سه نفر انتخابی تیم ملی هم راه یافتهام، البته هیچ گاه ملیپوش نشدم، اما از همان داوران بازیکن بودنم داوری را دنبال کردم چون به این رشته علاقمند بودم.
وی ادامه داد: از جمله خاطرات داوریام مسابقات قهرمانی جهان بود که داوری تیمهای اسرائیل و بلغارستان را به عنوان اولین مسابقهام برایم در نظر گرفته بودند و من در نهایت موضوع را با داور ایتالیایی در میان گذاشتم و بازی مورد نظر من را تغییر دادند.
سلیمانی اضافه کرد: پیش از این نظرها نسبت به زنان در ایران فرق میکرد، اما وقتی ما را در میادین بینالمللی می دیدند تعجب میکردند و حالا نگاه مثبتی به حضور بانوان ایران دارند.
سلیمانی درباره روند پینگپنگ بانوان ایران، اظهار کرد: من در مسابقهای که ندا شهسواری می توانست سهمیه حضور در المپیک را به دست آورد حضور داشتم و این اولین بار بود که بانوان توانسته بودند به المپیک برسند که حرکت رو به رشدی برای این بخش محسوب میشد.
وی اضافه کرد: فدراسیون هم با تمام مشکلات و کاستیها اعزامهای خوبی را در حوزه بانوان داشته، اما فکر میکنم هر چقدر اردوهای برون مرزی بیشتر شود پیشرفت بانوان هم چشمگیرتر خواهد بود.
این بانوی داور بینالمللی پینگپنگ با بیان این که برای هر داوری حضور در مسابقات جهانی و المپیک بزرگترین رویداد کاریاش محسوب میشود، اظهار کرد: هدفم این است که بتوانم در المپیک به عنوان داوری از ایران حضور داشته باشم.
سلیمانی که از یک خانواده پینگپنگی است و این رشته را زیر نظر پدرش آغاز کرده است، ادامه داد: من و خواهرم به صورت همزمان ورزش را ادامه دادیم و در دانشگاه علوم پزشکی به مدت چهار سال بازیکن بودیم و مقامهای کشوری را هم به دست آوردیم، اما هیچ گاه پشیمان نشدم که داوری را به عنوان ورزش حرفهایام انتخاب کردم، چون داوری بر خلاف ورزشکار بودن سن قهرمانی خاصی ندارد و میتوان در آن بخش پیشرفت کرد.
انتهای پیام