در کنار سفره‌های هفت‌سین بی‌پسته صورت گرفت:

بغض مشایی و احمدی‌نژاد، استقبال از بهار با صدای «فرهاد» و رونمایی از تمبر چاوز

مراسم ویژه‌ی استقبال از نوروز با حضور رییس‌جمهور و برخی اعضای هیأت دولت، با نمایش آیین‌های نوروزی استان‌های مختلف برگزار شد.

مراسم ویژه‌ی استقبال از نوروز با حضور رییس‌جمهور و برخی اعضای هیأت دولت، با نمایش آیین‌های نوروزی استان‌های مختلف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که از صبح امروز (یکشنبه، 20 اسفندماه) در سالن اجلاس سران برپا شد، نمایندگان استان‌های کشور ضمن معرفی استان خود با گویش‌ها و زبان‌های محلی، به نوروزخوانی و اجرای رقص‌های بومی و محلی پرداختند.

مراسم استقبال از نوروز که قبلا عنوان «صدای بهار» را داشت، قرار بود دیروز برگزار شود که به‌دلیل سفر محمود احمدی‌نژاد به ونزوئلا درپی درگذشت هوگو چاوز لغو شد و امروز با حضور او و اعضای هیأت دولت و همچنین اسفندیار رحیم‌مشایی - دبیر دفتر جنبش غیرمتعهدها -، حمید بقایی - معاون اجرایی رییس‌جمهور -، حسن موسوی - رییس دفتر رییس‌جمهور - و محمدرضا رحیمی - معاون اول رییس‌جمهور - با یک ساعت تأخیر آغاز شد.

اجرای این مراسم را محمد سلوکی و دو مجری زن با لباس‌هایی از خطه‌ی غرب و شرق ایران برعهده داشتند. این مراسم با تکم‌خوانی (بز نر) از استان اردبیل و اجرای رقص حاجی‌فیروزها در مقابل اعضای هیأت دولت و منقبت‌خوانی امام رضا (ع)، پخش سرود «بوی عیدی» (اثر فرهاد) و نقاره‌زنی آغاز شد. گروه‌های آیینی پس از اجرای برنامه، ضمن دست دادن با محمود احمدی‌نژاد و هیأت همراه او، گل و شیرینی میان آن‌ها پخش کردند.

منوچهر جهانیان - معاون گردشگری کشور - در این مراسم، حضور اعضای هیأت دولت را نشان‌دهنده‌ی اهمیت دادن آن‌ها به شور و نشاط در کشور دانست و گفت: این حضور، وظیفه‌ی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را سنگین‌تر می‌کند تا با برنامه‌ریزی هماهنگ و با استفاده از ظرفیت‌ها، شرایطی را فراهم کند تا مردم از نوروز خاطره‌ی خوبی داشته باشند.

وی یادآوری کرد: ما از 28 اسفندماه در 31 استان جشنواره‌ی ملی «صدای بهار» را برگزار می‌کنیم.

او همچنین از اسفندیار رحیم‌مشایی خواست تا سفره‌ی هفت‌سینی را به‌شکل نمادین به کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به نشانه‌ی صلح و دوستی هدیه دهد.

در ادامه، داریوش ارجمند - بازیگر سینما - به‌عنوان یکی از سخنرانان این مراسم، گفت: از اجرای این برنامه شگفت زده‌ام و هرگز نمی‌توانستم ایران را یک‌جا این‌طور ببینم. ملتی با این آداب، رسوم، غذا و جغرافیای متفاوت، همه زیر سایه‌ی میراث فرهنگی واحد آن‌چنان که زیر نگاه بزرگوارانه‌ی خداوند است قرار دارد. گمان نمی‌کنم این همه تبریک گفتن به زبان‌های مختلف را بتوان یک‌جا پیدا کرد.

او ادامه داد: تفاوت زبان و متغیر بودن دین، هیچ‌کدام باعث نمی‌شود ایران نباشد. به تخت جمشید همان‌قدر می‌بالم که به مسجد شیخ‌لطف‌الله. ایران من یعنی همه‌ی این‌ها.

این بازیگر سینما در ادامه‌ی سخنانش اظهار کرد: نمی‌توان هرگز منتظر بهار نبود. بهار مثل قیامت می‌ماند.

او سپس به بیان خاطره‌ای از فیلم «پرده آخر» ساخته‌ی واروژ کریم‌مسیحی پرداخت و گفت: فیلمبرداری بخش‌هایی از این فیلم باید در فصل زمستان انجام می‌شد، اما درختان سبز شده و شکوفه زده بودند. برای همین، به پیشنهاد یکی از اعضای گروه پای درخت‌ها، گازوییل ریختیم تا جوانه‌ها پلاسیده شود؛ اما فردا صبح دیدیم درخت‌ها دوباره جوانه زده‌اند؛ بهار با فشارش ما را شکست داد. به واروژ گفتم نمی‌توان جلوی این جوانه‌ها را گرفت بعد از مدتی برگ درخت‌ها درآمد و افغانی‌هایی را آوردیم برگ‌ها را کندیم تا در صحنه‌ی زمستان بازی کنیم.

پایان سخنان داریوش ارجمند با ادای احترام رییس‌جمهور به او همراه شد.

در ادامه، محمدشریف ملک‌زاده - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - بدون آن‌که سخنرانی داشته باشد، فقط با گویش زابلی فرارسیدن نوروز را تبریک گفت.

در این میان، پس از اجرای موسیقی نوروزانه، گروهی از استان گیلان و همچنین افرادی با لباس مردم تهران قدیم به سالن وارد شدند و با احمدی‌نژاد، رحیم‌مشایی و ملک‌زاده دست دادند و نوروز را تبریک گفتند. در ادامه‌ی این مراسم، استاد صادقی شاهنامه‌خوانی کرد که با استقبال زیاد احمدی‌نژاد و حاضران همراه شد. سپس گروه موسیقی رقص شمشیر از خوزستان به اجرای برنامه پرداخت و گروهی از کودکان به‌عنوان سفیر صلح که لباس اقوام ایرانی را بر تن داشتند، به زبان‌های مختلف به نوروزخوانی پرداختند.

کردستان، سیستان و بلوچستان،‌ آذربایجان شرقی و مازندران از دیگر استان‌هایی بودند که موسیقی و رقص‌های محلی اجرا کردند. نمایندگان 31 استان کشور با زبان‌ها و گویش‌های محلی خود به معرفی ظرفیت‌های هر استان می‌پرداختند و نوروز را به حاضران تبریک می‌گفتند.

در این میان، نماینده‌ی استان لرستان با خواندن اشعاری همراه با طنزی لطیف، خداوند را شکر کرد که لرها را آفرید و گفت: نصف دنیا لر است. این حرف او با تشویق زیاد حاضران روبه‌رو شد.

مجریان مراسم به برخی استان‌ها لقب‌هایی می‌دادند مثلا استان سمنان را بین‌الحرمین خطاب کردند ونماینده این استان هم آن را سرزمین احمدی‌نژاد نامید یا استان البرز را ام‌پی‌تری ایران نامیدند. نماینده‌ی خراسان رضوی هم از احمدی‌نژاد درخواست کرد یکی از بزرگداشت‌ها برای فردوسی یا عطار در خراسان‌ رضوی برگزار شود. این مراسم که با شعرخوانی صابر خراسانی در مدح امام زمان (عج) و خطبه‌خوانی خادم‌های حرم حضرت معصومه (س) ادامه یافت.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نشان درجه‌ی یک فرهنگ و هنر از سوی محمود احمدی‌نژاد به پاس مساعی خالصانه و تلاش‌های موثر و خدمات ارزشمند رحیم‌مشایی در عرصه‌ی فرهنگ و هنر کشور، به او اهدا شد.

محمود‌ احمدی‌نژاد پس از آن‌که این نشان را تقدیم رحیم‌مشایی کرد و دست او را بالا برد، لوح او را بوسید. رحیم‌مشایی نیز پس از سخنرانی‌آش، در حالی که احمدی‌نژاد کنارش ایستاده بود، گفت: این نشان، مزایای مادی زیادی دارد و تصمیم گرفته است 50 درصد مزایای آن را به پیشکسوتان فرهنگ و هنر که با بیماری‌های سخت درگیرند، تقدیم کند تا توسط درمانگاه ریاست جمهوری برای درمان آن‌ها هزینه شود.

او در حالی که بغض کرده بود، پس از یک مکث کوتاه ادامه داد: 50 درصد دیگر مزایای این نشان را به کودکان سرطانی تقدیم می‌کنم.

این سخنان رحیم‌مشایی، محمود احمدی‌نژاد را تحت تأثیر قرار داد به اندازه‌ای که اشک‌هایش را پاک کرد.

در ادامه‌ی این مراسم، تمبر نوروز با حضور محمود احمدی‌نژاد، اسفندیار رحیم‌مشایی، حمید بقایی، داریوش ارجمند، حسن موسوی، و محمدشریف ملک‌زاده روی سن و با امضای اسفندیار رحیم‌مشایی رونمایی شد. همچنین تمبر دیگری که مزین به تصویر هوگو چاوز بود، با زدن مهر توسط داریوش ارجمند رونمایی شد. رونمایی از 17 اثر از آیین‌های نوروزی که در قالب پرونده‌ی نوروز به ثبت جهانی رسیده‌اند، اتفاق دیگری بود که در این مراسم افتاد. سپس سعدی افشار بازیگر پیشکسوت تئاتر با اهدای لوح و هزینه‌ی سفر به کربلا از سوی رییس‌جمهور مورد تجلیل قرار گرفت.

نمایندگان استان‌های سمنان و قزوین نیز هدیه‌هایی را به رییس‌جمهور اهدا کردند. هنگام اجرای این مراسم، تجمع مسئولان روی سن به اندازه‌ای زیاد شد که اهدای هدایا و اجرای مراسم به خوبی برگزار نمی‌شد.

سالار عقیلی در این مراسم قطعاتی را مانند «صبحگاهان»، «وطن»، و «جشن گل‌ها» همراه گروه ارکستر ملی اجرا کرد؛ اما به‌دلیل صدای ضعیف و نامناسب بودن میکروفن قطعه‌ی اول او خوب اجرا نشد که این مسأله سبب شد تا عقیلی پیش از اجرای قطعه‌ی دوم تذکر دهد صدای میکروفن را درست کنند.

در ابتدای این مراسم تمام ظرفیت سالن اجلاس سران از جمعیت پر شده بود، اما خبرنگاران جایگاه خاصی برای نشستن نداشتند. حضور پسربچه‌هایی با لباس‌های بنفش و آبی به‌عنوان هم‌یار گردشگران در طول مراسم از جمله نکات قابل توجه بود. در میان حاضران، هنرمندانی مانند عبدالرضا اکبری،‌ فریبا کوثری، نرگس محمدی و بابک زرین حضور داشتند.

نمایشگاهی شامل سفره‌های هفت‌سین استان‌های مختلف بیرون از محل برگزاری این مراسم برپا شده بود که بسیاری از این سفره‌ها بیشتر شبیه سفره‌ی عقد بودند و از نکات قابل توجه دیگر، نبودن آجیل و پسته در بیشتر سفره‌ها بود که برخی به شوخی دلیل آن را گرانی عنوان می‌کردند. البته در سفره‌های هفت‌سین فارس‌، کردستان و کرمانشاه پسته بود. در مراسم استقبال از نوروز هم سفره‌ی هفت‌سینی پهن شده بود که در کنار آن، نشان کانون جهانگردی و اتومبیلرانی که با گل درست شده بود، در اندازه‌ای بسیار بزرگ‌تر از هفت‌سین قرار داشت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91122013399
  • خبرنگار : 71021