افتتاح خانه‌ی عشایر در بنای قوام‌الدوله

عشایر ایران از راه نرسیده خانه‌دار شدند

در حالی که قرار بود خانه‌ی باستان‌شناسان اواخر بهمن‌ماه افتتاح شود، امروز خانه‌ی عشایر ایران در تهران افتتاح شد.

در حالی که قرار بود خانه‌ی باستان‌شناسان اواخر بهمن‌ماه افتتاح شود، امروز خانه‌ی عشایر ایران در تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صبح امروز مراسم افتتاح خانه‌ی عشایر ایران در خانه‌ی تاریخی قوام‌الدوله با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و برخی از اقوام عشایر، با حاشیه‌هایی برگزار شد.

در این مراسم که در حیاط خانه‌ی قوام‌الدوله با برپایی سیاه‌چادر برگزار شد، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از تشکر از کسانی که برای راه‌اندازی این خانه تلاش کرده‌اند، گفت: در سازمان میراث فرهنگی هر حرفی که می‌زنیم یا هر تاریخی که برای مراسم و افتتاحیه‌ها بیان می‌کنیم قطعا محقق خواهد شد.

محمدشریف ملک‌زاده بیان کرد: همان‌طور که امروز (یکم اسفندماه) خانه‌ی عشایر ایران را افتتاح کردیم، فردا هم طبق آنچه وعده داده شد، خانه‌ی باستان‌شناسان ایران را افتتاح می‌کنیم.

او از برپایی مراسم ملی استقبال از نوروز در 19 اسفندماه نیز خبر داد.

وی درباره‌ی خانه‌ی عشایر ایران گفت: در حوزه‌ی مراتع، 86میلیون هکتار مرتع داریم که از این میزان، 33میلیون هکتار توسط عشایر استفاده می‌شود، اما متأسفانه برخی عوامل بیرونی می‌خواهند تأثیراتی را روی مراتع داشته باشند. به همین دلیل، سازمان عشایر باید از این جریان جلوگیری و آن را مدیریت کند تا این 33میلیون هکتار مرتع توسط عشایر به‌خوبی استفاده شود.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: جامعه‌ی عشایری کشور تولیدکننده است و به هیچ‌وجه مصرف‌کننده نیست و با توجه به مشکلات و سختی‌ها، بهترین تولیدات را برای کشور و صادرات دارد و باید این موضوع را قدر بدانیم. هر استان باید هفته یا شبی را ویژه‌ی عشایر همان شهر داشته باشد. این کار باعث می‌شود اقتصاد آن‌ها با توجه ویژه به عشایر توسعه یابد.

او با اشاره به برپایی جشن ملی «صدای بهار» در 28 اسفند، افزود: جامعه‌ی هویتی ایران را باید با برپایی چنین مراسمی به مردم معرفی کنیم. امیدوارم خانه‌ی عشایر در پایتخت، محفل و مکانی برای شادی و نشاط مردم در تهران و محلی برای پیگیری امور عشایر ایران باشد. تأکید می‌کنم که باید نمایندگانی از دستگاه‌های مختلف در اینجا حضور پیدا کنند.

ملک‌زاده همچنین در حاشیه‌ی این مراسم، در پاسخ به پرسشی درباره‌ی مستقر بودن ایکوموس ایران در خانه‌ی قوام‌الدوله و تمام نشدن قرارداد آن‌ها برای تخلیه‌ی خانه، گفت: خواهش می‌کنم از فرصتی که برای رونق جامعه‌ی عشایر با برپایی خانه‌ی عشایر ایران ایجاد شده است، استفاده کنید و حرف‌هایی را که باعث حاشیه می‌شود ننویسید. ما تصمیم گرفتیم امروز (یکم اسفندماه) اینجا را به‌عنوان خانه‌ی عشایر ایران افتتاح کنیم.

به گزارش ایسنا،‌ مراسم افتتاح خانه‌ی عشایر ایران در عمارت قوام‌الدله که دفتر ایکوموس ایران در آن قرار دارد، برگزار شد. این خانه پیش از این، یکی از گزینه‌های مطرح‌شده برای راه‌اندازی خانه‌ی باستان‌شناسان بود. البته به‌نظر می‌رسد دفتر ایکوموس ایران همچنان در این خانه است.

مراسم امروز در حیاط خانه‌ی قوام‌الدوله برگزار شد که حیاط بسیار کوچکی است و یک سیاه‌چادر هم در وسط آن برپا شده بود و تعدادی از عشایر که برای برگزاری این مراسم به تهران آمده بودند در آن نشسته بودند. با وجود این‌که چند بنر برای افتتاح خانه‌ی عشایر در حیاط بود، به‌دلیل کمبود فضا پلاکارد عشایر البرز که به در آن به ملک‌زاده خوش‌آمد گفته بودند در دست آن‌ها ماند که پس از مدتی، آن را جمع کردند.

چند گروه موسیقی از عشایر شهرری، ساوه و البرز در فضایی کوچک که سبب ازدحام جمعیت شده بود، مراسمی را با ساز و دهل و رقص اجرا کردند که با استقبال همسایه‌ها نیز روبه‌رو شد. مجری افتتاحیه‌ی این خانه - اقبال واحدی - هنگام رقص عشایر، از ملک‌زاده و جهانیان خواست به آن‌ها شاباش دهند.

همچنین عشایری که در این مراسم حضور داشتند می‌خواستند مشکلات اصلی خود را به رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بگویند و حتا می‌خواستند این مسائل را پشت میکروفن مطرح کنند که مجری برنامه از آن‌ها خواست که مشکلات خود را به مسئولان مربوط بگویند.

در گوشه‌ای از حیاط خانه‌ی قوام‌الدله، دیگ‌های آش شله قلمکار و دوغ قرار داشت و در پایان برنامه، در میان مهمانان آش توزیع شد. سپس نماز جماعت به امامت یک روحانی که از عشایر سوادکوه بود اقامه شد.

در این مراسم، پریسا محمدی - رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری -، مجید ابوالفتحی - رییس کانون اتومبیلرانی و جهانگردی - و محمدحسین فراهانی - مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران - نیز حضور داشتند.

به گزارش ایسنا، 25 آذرماه امسال رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - محمدشریف ملک‌زاده - به مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری تهران - محمدحسین فرمهینی فراهانی - مأموریت داد تا فقط در مدت «دو ماه و نه یک روز بیشتر» جایی را در تهران برای ایجاد خانه‌ی باستان‌شناسان آماده کند. پنج روز قبل از به پایان رسیدن این مهلت و در مراسم اختتامیه‌ی «جشنواره‌ی صدای عشایر ایران» که 20 بهمن‌ماه برگزار شد، ملک‌زاده بار دیگر از فراهانی خواست تا خانه‌ای که براساس قرارها، باید اول اسفندماه برای منظوری دیگر (خانه‌ی باستان‌شناسان) افتتاح می‌شد به خانه‌ی عشایر ایران در پایتخت اختصاص یابد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91120100483
  • خبرنگار : 71219