روحانی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا: تابع ولی فقیه بودن یعنی اهل افراط و تفریط نبودن

معاون فرهنگ و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تعریفی از اعتدال گفت: اعتدال در اسلام یک امر پسندیده است و اینکه باید مصلحت فردی و اجتماعی انسان‌ها را در ابعاد مختلف در نظر بگیریم.

معاون فرهنگ و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تعریفی از اعتدال گفت: اعتدال در اسلام یک امر پسندیده است و اینکه باید مصلحت فردی و اجتماعی انسان‌ها را در ابعاد مختلف در نظر بگیریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین روحانی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که «اعتدال یعنی میانه‌رو بودن و به آن چه که بر مدار حرف و واقعیت منطبق است برسیم» معنای افراط و تفریط این است که آن چه را که واقعیت است آن قدر تنزل بدهیم که کوچک به نظر برسد و یک مساله را آن قدر برجسته کنیم که از حقیقت خودش دور شود.

روحانی‌نژاد با اشاره به این‌که «ممکن است تعریف یا برداشتی که برخی‌ها در عرصه مسائل سیاسی از اعتدال دارند خیلی درست و پسندیده‌ نباشد» تصریح کرد: گاهی در انتخابات ریاست جمهوری کسی کاندیدا می‌شود که می‌گویند فرد معتدلی است. ولی منظور از معتدل بودن این نیست که اصل مسامحه و تساهل باشد. خیلی از جاها از حقوق اجتماعی مردم عبور می‌کند و می‌گوید که این کار اعتدال است.

وی در ادامه با اشاره به این‌که «در جامعه برای رسیدن به اعتدال باید با عقلانیت و منطق و در چارچوب قانون اساسی حرکت کنیم» تصریح کرد:‌ قوانین جامعه باید در چارچوب خودش اجرا شود و زیر نظر ولی فقیه باشد.

روحانی‌نژاد با بیان این‌که «در انتخابات ریاست جمهوری باید بحث اعتدال را از دو منظر بررسی کنیم» افزود: افراد ابتدا باید خود را مورد بررسی قرار بدهند و کسانی عهده‌دار این مسوولیت شوند که کارهای اجرایی کلان در کشور انجام داده‌اند و توان اجرای قانون اساسی را در خود ببینند. تحمل و سعه‌صدر داشته باشند و برخلاف نظر ولی فقیه کاری انجام ندهند. تابع ولی فقیه بودن یعنی اهل افراط و تفریط نبودن.

معاون فرهنگ و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، خاطرنشان کرد: کاندیداهای ریاست جمهوری باید بر مبنای واقعیات موجود اقدامات خود را شکل بدهند و فردی باشد که همه تصمیمات و رفتارش به عنوان شخص دوم مملکت منطبق با رفتار و اخلاق اسلامی باشد و اقدامات او باید پشتوانه عقلانی، منطقی‌ و علمی داشته باشد و به دور از احساسات شخصی عمل کند.

روحانی‌نژاد با بیان این‌که «در این انتخابات اعتدال از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است» گفت:‌ فرد معتدل فردی است که بیشتر خود را به جامعه معرفی کند و بیش از آن چه که هست برای مردم خود را معرفی نکند.

معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی،‌ ادامه داد: به عبارت دیگر در معرفی خود افراط و تفریط نکند. نسبت به دیگران هم انصاف داشته باشد و از طرح مسائل غیرواقعی نسبت به رقیب خودش پرهیز کند و همواره خدا و تقوا را مدنظر داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد:‌ به خاطر کسب رای به چیزهایی که واقعیت ندارد و چهره‌ دیگران را تخریب می‌کند متوسل نشود یا اساسا وارد شخصیت کاندیدای قبلی نشود یا اگر بحث را باز کرد انصاف و واقعیت را درنظر بگیرد.

روحانی‌نژاد با بیان این‌که « به دور از اعتدال است که در سیاست از مسائل خانوادگی افراد سخن به میان آورده شود» افزود:‌ این کار در شرع و عقل مردم و شرافت ایرانی مورد پسند نیست. اگر به کاندیدایی انتقاد داریم بر رفتار خود او تاکید کنیم نه بر خانواده و اطرافیان او.

معاون امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی، با بیان این‌که «باید مراقب باشیم که در انتخابات از افراط و تفریط دوری کنیم» تصریح کرد:‌ قطعا در انتخابات دشمن برافراط و تفریط‌ها دامن می‌زند زیرا او می‌فهمد که با افراط و تفریط می‌تواند جامعه‌ای که از فضیلت‌های اخلاقی برخوردار است را تنزل بدهد.

وی در پایان گفت:‌ کاندیداها در تبلیغات از افراط و تفریط پرهیز کنند. در انتقاد از دیگران به حوزه فردی و خانوادگی و حریم‌های خصوصی به خاطر کسب رای ورود پیدا نکنند و اگر بنا دارند سخنی از رقیب خود به میان آورند در چارچوب برنامه ابلاغیه آن کاندیدا باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۷:۳۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91120100011
  • خبرنگار : 71461