مدیر بنیاد پژوهشی پارسه - پاسارگاد از تکمیل مطالعات مربوط به منظر فرهنگی پاسارگاد خبر داد.
محمدحسن طالبیان در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: از چند سال پیش، مطالعه و بررسی سازماندهی دشت پاسارگاد در دورهی کوروش و پس از آن را آغاز کردهایم و این کار تا شناسایی کامل منظر فرهنگی پاسارگاد ادامه خواهد داشت. به این ترتیب میتوان حفاظت در پاسارگاد را با نگاه منظر فرهنگی دنبال کرد.
او ادامه داد: پس از پایان مطالعات و شناسایی مکانهای باستانی و بندها و سدهای دورهی هخامنشی، در صورت داشتن قابلیت برای ثبت جهانی، پروندهی الحاقی آن را آماده خواهیم کرد.
طالبیان دربارهی اقدامات و برنامههای مرمتی در پاسارگاد نیز گفت: در محوطهی جهانی تخت جمشید کار مشترکی با گروههای ایرانی و ایتالیایی در راستای انجام پژوهش، مستندنگاری، پایش، آسیبشناسی و مرمت انجام شده است و همچنان هم ادامه دارد. با توجه به اینکه این اقدامات در تخت جمشید به نتیجه رسیده، قصد داریم در صورت تأمین شدن اعتبار، این کار را در پاسارگاد نیز انجام دهیم.
او با بیان اینکه در نظر داریم مطالعات زیستمحیطی را در این محوطه انجام دهیم، دربارهی مرمتهای انجامشده در آرامگاه کوروش نیز گفت: بسیاری از مرمتهایی که در گذشته در این مکان انجام شده، براساس مقدورات همان زمان بوده و بازسازیهایی هم انجام شده است؛ اما دست کم از زمان تشکیل بنیاد پژوهشی پارسه - پاسارگاد یعنی از سال 1380، از سیمان در مرمت تخت جمشید و پاسارگاد استفاده نشده و اگر هم استفاده شده به چند دههی پیش مربوط است.
وی افزود: براساس استانداردهای جدید، استفاده از سیمان بهصلاح نیست و در چند سال گذشته جلوی استفاده از این نوع مصالح را گرفتهایم. به همین دلیل، بیش از یک دهه است که در پارسه و پاسارگاد از سیمان استفاده نشده است. همچنین آنچه در پاسارگاد یا تخت جمشید انجام میشود، برای کاهش دادن روند فرسایش و حفظ شرایط موجود است، زیرا بازسازی به اندازهی کافی در این دو محوطه انجام شده و بیشتر باید بر حفاظت و مرمت تمرکز کرد.
انتهای پیام