تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه پرینستون و روتجرز فرصت تولید هیدروژن از آب را با بهای پایینتر و به صورت کارآمدتر از آن چه تصور میشد، مهیا میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از هیدروژن اغلب به عنوان یک منبع دوستدار محیط زیست و خوشآتیه نام برده میشود، با این حال تولید آن نسبتاً هزینهبر است.
مطالعه جدید که به رهبری آنابلا سلونی پروفسور شیمی دانشگاه پرینستون صورت گرفت، از نوعی باکتری الهام میگیرد که با استفاده از آنزیمهایی موسوم به di-iron hydrogenases از آب هیدروژن تولید میکند.
سلونی و همکارانش از یک مدل رایانهیی برای بررسی این که چگونه میتوان عملکرد این آنزیمها را به حوزه کاتالیزورهای مصنوعی و عملی وارد کرد، بهره بردند. هدف آنها قادر ساختن انسانها به تولید هیدروژن از آب عنوان شده است.
دانشمندان حاضر در این تحقیق تغییراتی را در کاتالیزورهای آب-به-هیدروژن که اغلب در مقابل سمیت اکسیژن آسیبپذیر هستند، اعمال کردند.
این تیم حین ارتقا عملکرد این کاتالیزورها، به کاتالیزوری دست یافت که بدون از دست دادن کارآییاش در مقابل اکسیژن مقاوم است.
کاتالیزور مصنوعی جدید را میتوان از عناصر ارزان و فراوانی مانند آهن تهیه کرد که این امر در واقع، روشی بهصرفه را برای تولید هیدروژن ارائه میدهد.
گام بعدی تیم علمی پروفسور سلونی وارد کردن مطالعه خود از حوزه مدل رایانهیی به دنیای واقعی است و وی برای تحقق این هدف امیدوار است با کمک همکارانش کاتالیزوری را طراحی کند که مقادیرعظیم هیدروژن ارزان را برای استفاده به عنوان سوخت فسیلی تولید کند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America انتشار یافت.
انتهای پیام