مراسم اختتامیه کنگره ملی پیامبر اعظم (ص)

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: اهل ادب، هنر و ذوق به زندگی پیامبر(ص) و ائمه(ع) بپردازند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این‌که «اهل ادب، هنر و ذوق باید به زندگی پیامبر (ص) و ائمه (ع) بپردازند» گفت: محققان و علما نیز سوژه و محتوای مناسب را در اختیار اهل ادب و هنر قرار دهند تا در قالب زیبای هنر ارایه شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این‌که «اهل ادب، هنر و ذوق باید به زندگی پیامبر (ص) و ائمه (ع) بپردازند» گفت: محققان و علما نیز سوژه و محتوای مناسب را در اختیار اهل ادب و هنر قرار دهند تا در قالب زیبای هنر ارایه شود.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید محمد حسینی در مراسم اختتامیه کنگره ملی پیامبر اعظم (ص) با اشاره به جایگاه پیامبر (ص) از نگاه قرآن کریم خاطرنشان کرد: اگر امروز به ساحت مقدس رسول خدا (ص) هتاکی می‌شود اقدام تازه‌ای نیست. انگار این روال از گذشته تاکنون وجود داشته است؛ به طوری که در عصر خود ایشان نیز تهمت‌های زیادی به آن حضرت نسبت می‌دادند.

وی ادامه داد: از نگاه قرآن کریم تهمت‌هایی همچون کاهن بودن، ارتباط با اجنه، ساحر بودن و مسحور شدن به آن حضرت نسبت می‌دادند و گاهی تعبیر مجنون و شاعر درباره‌ی ایشان به کار می‌بردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این‌که «انسان هرچقدر سعه صدر داشته باشد این‌گونه تهمت‌ها برای شخصیتی همچون پیامبر اکرم (ص) بسیار سنگین است» گفت: شخص پیامبر (ص) نیز گاهی از این تهمت‌ها دلتنگ می‌شدند و گفته شده است که خداوند فرمود ای پیامبر دلتنگ می‌شوی که این حرف‌ها را در مورد تو می‌گویند اما دلگرمی تو این است که داستان انبیای گذشته را مرور کنی؛ زیرا در مورد رسولان پیش از تو هم این استهزاء و تمسخر وجود داشت اما عذاب الهی شامل استهزاءکنندگان شد.

حسینی ادامه داد: به گفته‌ی قرآن کریم هیچ پیامبر و رسولی برای هدایت مردم به میان آنها فرستاده نشد مگر این‌که عده‌ای او را به تمسخر گرفتند و این شیوه‌ای است که در مقابل منطق قوی و سخن متقن و روشن انبیا راه می‌انداختند تا فضا را غبارآلود کنند که مردم دور انبیای الهی جمع نشوند.

وی با بیان این‌که «خداوند در برابر این تهمت‌ها و اهانت‌ها خود حافظ قرآن و پیامبر بوده و از آنها دفاع کرده است» گفت: قرآن می‌فرماید اگر به او ابتر گفتید ما به او کوثر گفتیم، اگر مجنون گفتید بدانید که او مجنون نیست، اگر او را رسول و فرستاده‌ی خدا ندانستید بدانید او از رسولان است و تردیدی در آن نیست و اگر گفتید او شاعر است بدانید که ما شعر یاد او ندادیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: خداوند نه تنها از جایگاه پیامبر (ص) دفاع می‌کند بلکه به ویژگی‌های ایشان نیز می‌پردازد و امروز ما انتظار داریم اهل ادب و ذوق و هنرمندان و نویسندگان به زندگی پیامبر (ص) و ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری ایشان بپردازند و قصه‌های قرآن را در قالب زیبای هنر ارایه دهند.

حسینی به برخی از صفات و خصوصیات پیامبر (ص) از نگاه قرآن کریم اشاره کرد و گفت: خداوند پیامبر را اسوه حسنه نامید که به هدایت مردم حریص است. خداوند پیامبر را یک شخصیت جهانی معرفی می‌کند و می‌فرماید آن‌چه بر زبان پیامبر جاری می‌شود وحی است، هوای نفس نیست و اولین عمل‌کننده و فرمانبر وحی خود پیامبر است.

وی هم‌چنین با بیان این‌که «بین پیامبر (ص) و قرآن شباهت‌های زیادی وجود دارد» تصریح کرد: هردو نور هدایت هستند که خداوند حافظ آنهاست و اکنون هم اگر برخی هتاکی می‌کنند خیال کرده‌اند که به هدف رسیده‌اند؛ در حالی که خداوند می‌فرماید نمی‌توانند هیچ ضرری به آنها وارد کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای قرآن و پیامبر (ص) عنوان کریم و رحیم به کار رفته که رحمت برای عالمیان هستند و هردو هدایت کننده به صراط مستقیم هستند.

حسینی با تاکید بر این‌که «هدایت انسان‌ها از ظلمات به سمت نور، رسالت پیامبر (ص) است» گفت: اگر برخی فکر می‌کنند می‌توانند با اهانت این خورشید را کم‌فروغ کنند کار بیهوده‌ای است؛ زیرا سراج منیر را هیچ‌کس نمی‌تواند خاموش کند.

وی در ادامه با اشاره به برخی از فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی کشور در ارتباط با معرفی و شناساندن شخصیت بزرگان دین خاطرنشان کرد: در ایام جشنواره فجر معمولا بخش ویژه‌ای برای پیامبر (ص) و تاریخ اسلام اختصاص داده می‌شود و امسال نیز فیلمی درباره‌ی تاریخ اسلام به عنوان «عقاب صحرا» ساخته شده است. هم‌چنین شهرک سینمایی مدینه و مکه ساخته شده که هنرمندان می‌توانند ده‌ها فیلم و سریال در این‌باره بسازند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در همه‌ی جشنواره‌ها سعی شده به این موضوعات پرداخته شود و حرکت به این سمت و سو بوده است.

حسینی، برگزاری 22 جشنواره قرآنی آیات را در همین راستا عنوان کرد و گفت: این جشنواره‌ها بهانه‌ای است تا هنرمندان ما بیایند و با قرآن بیشتر مأنوس شوند و با ذوق خود در قالب زیبا مطالب را ارایه دهند. این حرکت‌ها قابل تقدیر اما در آغاز راه است که باید به هنرمندان با دادن سوژه و محتوای مناسب کمک کرد؛ زیرا افراد دلسوزی داریم که می‌توانند در این عرصه کار کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: باید همه‌ی هنرمندان و ما دست به دست هم دهیم تا مبانی نظام سلطه و نظام سرمایه‌داری را به چالش بکشیم و این‌طور نباشد که تنها در پاسخ اهانت آنها کاری کنیم. امیدواریم شاهد این باشیم که آثار ارایه شده در جشنواره‌ها با فرهنگ ما سازگاری بیشتری دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91111610006
  • خبرنگار :