مدیرعامل اتحادیه دامداران مطرح کرد:

سوءاستفاده دلالان از بازار گوشت؛ افزایش قیمت به بهانه حذف ارز مرجع

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران از افزایش 9 درصدی قیمت گوشت قرمز طی 10 روز گذشته خبرداد و گفت: این افزایش قیمت به بهانه حذف ارز مرجع واردات گوشت قرمز صورت گرفته و ارتباطی به دامداران ندارد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران از افزایش 9 درصدی قیمت گوشت قرمز طی 10 روز گذشته خبرداد و گفت: این افزایش قیمت به بهانه حذف ارز مرجع واردات گوشت قرمز صورت گرفته و ارتباطی به دامداران ندارد.

سعید سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهارکرد: افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار ارتباطی به تولیدکننده ندارد اما عده‌ای دلال و چوبدار براساس فرصت‌ها و موقعیت‌های پیش‌ رو باعث افزایش نوسانات در قیمت دام زنده یا گوشت قرمز می‌شوند.

وی افزود: این عده که هیچ کدام از آن‌ها دامدار نیستند با استفاده از سیم‌کارت‌های ایرانسل و آگهی‌های دروغین در روزنامه‌ها خود را عرضه‌کننده دام زنده زیر نظر اتحادیه دامداران معرفی کرده و اعتماد مردم را به خود جلب می‌کنند؛ جای تعجب است چرا تشکیلات و سازمان‌های نظارتی نمی‌توانند آنان را شناسایی و برخورد کنند؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران گفت: وجود چنین دلال‌هایی در کنار عواملی مانند تأمین بخشی از گوشت مصرفی از خارج استان و نبود نظارت در بازار گوشت قرمز سبب می‌شود که قیمت گوسفند زنده در شهرستان‌های اطراف تهران با پایتخت 30 درصد تفاوت داشته باشد.

گوشت گوسفند کیلویی 22 هزار تومان و گوشت گاو کیلویی 24 هزار تومان

سلطانی درباره میانگین قیمت دام زنده و گوشت قرمز در کشور عنوان کرد: هر کیلوگرم گوسفند زنده 10 هزار تومان و هر کیلوگرم لاشه گوسفند 19 هزار تومان از دامداران خریداری می‌شود و حدود 22 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. همچنین هر کیلوگرم گوساله زنده 10 هزار تومان و هر کیلوگرم لاشه گوساله 19 هزار و 500 تومان از دامداران خریداری شده و در بازار مصرف حدود 24 هزار تومان فروخته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در ماه گذشته متوسط هر کیلوگرم گوسفند زنده 8700 تومان و هر کیلوگرم لاشه حدود 18 هزار تومان از دامداران خریداری می‌شد اما در بازار مصرف 20 تا 22 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسید. همچنین هر کیلوگرم گاو زنده به صورت متوسط 8500 تومان و هر کیلو گرم لاشه گاو نیز 16500 تومان از دامداران خریداری می‌شد.

مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران با بیان اینکه بیشترین افزایش قیمت گوشت قرمز در استان تهران صورت گرفته‌است اظهارکرد: قیمت گوشت قرمز در دیگر استان‌های کشور از جمله خراسان، ایلام، فارس و... مناسب‌تر از تهران است چرا که تقاضا در بازار پایتخت بالاتر از میزان تولید دامداری‌ها بوده و مابقی نیاز از خارج استان تأمین می‌شود اما از آنجاکه نظارتی در بازار گوشت قرمز وجود ندارد چنین نوساناتی ایجاد می‌شود.

سلطانی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون حدود 70 درصد در قیمت محصولات دامی و لبنی نوسان به وجود‌ آمده است ادامه داد: اگر طرح خوکفایی گوشت اجرا شود، اتحادیه دامداران به شرط در اختیار داشتن بازار تولید تا مصرف و صادرات و واردات گوشت قرمز تعهد می‌دهد نیاز کشور به علوفه، گوشت قرمز و شیر را تأمین کرده و قیمت این محصولات را در کمترین نوسانات ممکن و در حد نرخ تورم کنترل کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91111508698
  • خبرنگار : 71214