نخستین هماندیشی رسانهها و دستاندرکاران برگزاری کنگره 7000 زن شهیده، در محل سازمان بسیج جامعه زنان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،در این هماندیشی، مینا اصلانی، رئیس سازمان بسیج زنان با اشاره به اقدامات انجام گرفته در راستای برگزاری این یادواره گفت: 24 دستگاه سازمان و نهاد، ما را در برگزاری کنگره یاری میکنند.
وی یادآور شد: 43 عنوان برنامه ملی و بینالمللی در راستای برگزاری این کنگره در نظر گرفته شده بود که بسیاری از آنها تاکنون اجرا شده است.
به گفته اصلانی، روز 17 بهمنماه جاری نیز، «همایش بینالمللی تجلیل از طلایهداران عفاف و حجاب» با حضور 150 میهمان خارجی برگزار و از 25 نفر از فعالان حوزه عفاف و حجاب، تجلیل خواهد شد.
وی همچنین گفت: به اندازه زنان شهیده وبلاگ راهاندازی شده و سایت زنان نیز از خردادماه امسال راهاندازی شده است.
اصلانی به فعالیت این کنگره در بخش ادبیات دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: سعی کردهایم سنین و اقشار مختلفی را در راستای گرامیداشت یاد شهدای زن مورد توجه قرار دهیم و در این راستا دو عنوان کتاب برای کودکان نوشته شده است. همچنین بیش از 60 عنوان کتاب در روز برگزاری کنگره رونمایی خواهد شد.
وی گفت: از روز دوم تا ششم اسفندماه امسال، ماحصل فعالیتهای یکسالهمان را در هفته زن معرفی خواهیم کرد.
اصلانی در بخشی دیگر از سخنانش اظهار کرد: دفاعمقدس و راه شهیدان ما در امتداد عاشورا بوده و همه حرکتها نیز باید در این راستا باشند. اگر امام حسین(ع) خانوادهاش را با خود در راه تحقق نهضتش همراه کرد،مظلومیت و حقانیت حرکتش را به اثبات رساند و نشان داد جنگطلب نیست. شهادت 7000 زن و تقدیم 4500 زن جانباز هم سند حقانیت دفاع مقدس ما در برابر دشمنان است.
وی به شهادت دانشآموزان مدرسه «زینبیه» میانه در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دشمن بعثی به نقش این مدرسه در پشتیبانی از رزمندگان اسلام در جبههها پی برده بود و بر این اساس به صراحت اعلام کرد که این مدرسه را بمباران میکند و البته به این کار غیرانسانی خود جامه عمل پوشاند اما نکته قابل توجه در این زمینه این است که دانشآموزان مدرسه زینبیه با وجود آگاهی از تهدید رژیم بعثی هیچگاه سنگر مدرسه را رها نکردند. شهدای زن مسیر درستی را انتخاب کردند و امروزه خیلیها به پیروی از این شهدا در حال ترویج فرهنگ دفاع مقدس و راه شهدا هستند.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در راستای برگزاری کنگره مذکور، بیش از 7000 وبلاگ به نام شهدای زن طراحی شده و یا در حال طراحی توسط دانشجویان و دانشآموزا است. همچنین دو میلیون دانشآموز فیلم مربوط به زندگی شهیده «ناهید فاتحی کرجو» را در مدارس تماشا کردند. صدها کار پژوهشی نیز در زمینه نقش زنان در دفاع مقدس انجام شده.
وی در پایان گفت: در دوران دفاع مقدس 15 مدرسه در کشورمان توسط رژیم بعث عراق بمباران شد و بر اثر این بمبارانها 241 دانشآموز به شهادت رسیدند.
در بخشی دیگر از این هماندیشی،زهرا احمدی مدیر اجرایی کنگره 7000 زن شهیده گفت: 45 یادمان با عنوان «زن و مقاومت» تا پایان امسال در استانها رونمایی خواهد شد.
سومی، دبیر جشنواره علمی- فرهنگی زنان شهیده نیز در این هماندیشی گفت: این جشنواره با اهداف همچون معرفی زنان شهید با هدف گفتمانسازی در جامعه نسبت به نقش و تأثیر حضور آنها،الگوسازی از زنان شهید با هدف هویت بخشی به زنان جامعه،جریان سازی و درگیر کردن نیروهای فعال در حوزههای مختلف با موضوع زنان شهید در سه سطح برگزار خواهد شد.
وی افزود: در نتیجه برگزاری این جشنواره، در پایان امسال، در زمینههای نظری، هنری و ادبی در رابطه با زنان شهید به آثاری دست خواهیم یافت که میتوانند تا سالهای متمادی محل رجوع و استفاده همگان قرار گیرند.
به گفته سومی، این جشنواره در سه سطح دانشآموزی، دانشجویی و عمومی برگزار خواهد شد و دبیرخانه جشنواره به صورت مرکزی در سازمان بسیج جامعه زنان مستقر خواهد بود و آثار از طریق ثبتنام در سایت جشنواره جمع آوری و داور خواهد شد.
وی اعلام کرد: ارسال آثار به این جشنواره از روز اول دیماه گذشته آغاز شده و علاقهمندان میتوانند تا پایان بهمنماه جاری آثار خود را به سایت جشنواره ارسال کنند.
سومی اظهار کرد: کمیته داوران متشکل از کارشناسان متعهد در حوزههای مربوط نیز در دبیرخانه مرکزی تشکیل و داوری نهایی در دبیرخانه مرکزی انجام و از برگزیدگان در روز برگزاری کنگره ملی زنان شهید تقدیر و جوایزی به آنها اهدا خواهد شد.
هریک از خبرنگاران حاضر در این هماندیشی نیز نظرها و پیشنهادهای خود را در راستای کنگره 7000 شهیده زن مطرح کردند.
انتهای پیام