رییس کل بانک مرکزی با اعلام کاهش مطالبات معوق بانکی خبر داد که میزان آنها به حدود 644 هزار میلیارد ریال رسیده است.
محمود بهمنی در گفتوگو با خبرنگار بانک و بیمه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: بخشی ازاین رقم مربوط به بدهی دولتیها، بخش خصوصی و بخشی دیگر مربوط به بدهی خود بانکهاست که البته بانکها در دوماه اخیر یکبار رقمی بالغ بر 108 هزار میلیارد ریال و همچنین بار دیگر 65 هزار میلیارد ریال از بدهی خود را به بانک مرکزی پرداخت کردهاند.
وی توضیح داد: بخشی از این معوقات نیز مربوط به تولید و بخشی دیگر مربوط به بازرگانی و تجارت است که ما از بازرگانان که کالاهای خود را فروختهاند انتظار داریم که این معوقات را پس دهند.
به گفته رییس کل بانک مرکزی برای بخش تولید هم باید بر اساس موقعیتی که در آن قرار دارد، تصمیم گیری شود.
به گزارش ایسنا، چندی پیش محمود احمدینژاد - رییسجمهوری - با بیان اینکه مطالبات معوق بانکی بیش از 70 هزار میلیارد تومان است عنوان کرده بود که 60 درصد این مبلغ در اختیار 200 نفر است و خواهان برخود قوه قضائیه با آنها شده بود.
همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس درباره میزان مطالبات معوق بانکی و چگونگی وصول آنها گفت: همه مطالبات بانکی ناشی از سوء استفاده افراد نیست، هماکنون کمیتهای فراقوهای با حضور وزرای دادگستری، اقتصاد و صنعت و نماینده دادستان تشکیل شده است که امیدواریم در این کمیته با یکسان کردن نگاهها، برخورد همافزا در قوه قضاییه و مجریه نسبت به معوقات بانکی شکل بگیرد.
شمسالدین حسینی همچنین با تاکید بر اینکه نوع مطالبات بانکی متفاوت است، اظهار کرد: به تمام اعدادی که در این باره اعلام میشود باید توجه کرد مثلا رییسکل بانک مرکزی همواره در اعلام مطالبات بانکی از کلمه "غیرجاری" استفاده میکند، مطالبات غیرجاری یعنی مطالبات سررسید گذشته، در نظام بانکی به مطالباتی که بین دو تا شش ماه از آن گذشته باشد "سررسید"، به مطالباتی که شش تا 18 ماه از آن گذشته باشد "معوق" و به مطالباتی که بیش از 18 ماه از وصول آنها گذشته باشد "مشکوکالوصول" گفته میشود.
وی تعداد پروندههای مطالبات بانکهای دولتی را 40 میلیون پرونده اعلام کرد و افزود: از 40 میلیون پرونده تسهیلاتی که در بانکهای دولتی تشکیل شده است حدود هفت میلیون و 100 هزار پرونده جزو مطالبات معوق بانکی به شمار میرود که این پروندهها از 100 هزار تومان تا اعداد کلان را شامل میشود و بالغ بر 50 درصد مطالبات معوق بیش از 10 میلیارد تومان مطالبه معوق دارد که البته کشاورزان و خشکسالی همه داخل این پرونده قرار میگیرند.
حسینی افزود: حدود 50 درصد از وامهای خرد و حدود 50 درصد از وامهای با بیش از 10 میلیارد بدهی معوق در شمول معوقات بانکی به شمار میروند.
وی تصریح کرد: اینکه گفته میشود 200 یا 300 پرونده وجود دارد درست است اما این افراد چه کسانی هستند باید گفت تولیدکنندگان، دولتیها و افرادی که به اسم تولید، تسهیلات دریافت ولی صرف امور تجاری کردهاند جزو این لیست هستند اما نکته قابل توجه این است که با همه این افراد نمیتوان برخورد یکسان کرد، حتی ایرانخودرو و سایپا نیز جزو این لیست هستند اما تسهیلات دریافتی را صرف پرداخت به قطعهسازان کردند.
انتهای پیام