لاریجانی: اگر اصول علمی در تصمیم‌گیری‌ها حاکم باشد، نزاعی پیش نمی‌آید

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که صحبت‌های رئیس جمهور در مورد همکاری و تعاون بین مجلس و دولت امر درستی است که رویکرد مجلس نیز در پایه‌ی روابط دوستانه همکاری و تعاون بین قوای مقننه و مجریه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که صحبت‌های رئیس جمهور در مورد همکاری و تعاون بین مجلس و دولت امر درستی است که رویکرد مجلس نیز در پایه‌ی روابط دوستانه همکاری و تعاون بین قوای مقننه و مجریه است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، علی لاریجانی پس از صحبت‌های محمود احمدی‌نژاد؛ رئیس جمهور در صحن علنی امروز (چهارشنبه) گفت: ای کاش آقای رئیس جمهور و اعضای دولت حضور داشتند تا نکاتی را که قصد طرح آن را دارم گوش می‌کردند.

وی افزود:‌ این ایده و فکری که رئیس جمهور در مجلس حضور پیدا کرد و ایده‌های خود را برای اصلاح امور مطرح کرد امر پسندیده‌ای است و نفس این کار را درست می‌دانیم. مطمئنا باید تمامی این ایده‌ها در مجلس مطرح شود.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: این موضوع که رئیس جمهور مطرح کردند که همکاری و تعاون بین مجلس و دولت باشد امر درستی است که رویکرد مجلس نیز همین است که بین دولت و مجلس و مسائل مهم روابط دوستانه و همکاری و تعاون وجود داشته باشد.

لاریجانی خاطر نشان کرد: البته مبنای این رویکرد مبتنی بر تعاون و همکاری بین دولت و مجلس بر آن است که راهکارها به قاعده و کارشناسی انجام شود؛ یعنی اگر اصول علمی در تصمیم‌گیری‌ها حاکم باشد، نزاعی پیش نمی‌آید و یا حداقل می‌شود.

رویکرد مجلس این است که بین دولت و مجلس و مسائل مهم روابط دوستانه و همکاری و تعاون وجود داشته باشد ... اگر اصول علمی در تصمیم‌گیری‌ها حاکم باشد، نزاعی پیش نمی‌آید و یا حداقل می‌شود.

به گزارش ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که قصد و نیت همه باید برای آبادانی و توسعه کشور باشد گفت: باید قبول کرد که بیشترین ارتباط مردمی را نمایندگان مردم دارند. آنها قصدی در بیان مشکلات در حوزه‌های مختلف همچون کشاورزی و صنعت ندارند؛ هدف آنها این است که این مشکلات رفع شود. این موضوع برای نمایندگان ایده‌آل است که وقتی به حوزه‌های انتخابیه‌شان می‌روند مردم بگویند که کارها خیلی خوب اداره می‌شود.

وی افزود: وقتی نمایندگان مشکلات جدی را پیش روی مردم می‌بینند طبیعتا باید این موارد را مطرح کنند تا وزرا پاسخ دهند. علت این که از وزرا درخواست می‌شود در مجلس پاسخ‌گو باشند برای حل مشکلات مردم است؛ وگرنه ما هیچ نزاعی نداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اساس و رکن مجلس صیانت از حقوق مردم است گفت: این بدان معناست اگر در جایی اجحاف و خلاف قانونی صورت می‌گیرد طبیعتا مجلس باید جلوی آن را به عنوان کارکرد و وظیفه‌ی اصلی‌اش بگیرد؛ این رویکرد برای قوای دیگر مفید است که از این ظرفیت مردمی که چشم بینا برای حفظ و صیانت از حقوق مردم است استفاده کنند.

لاریجانی با تاکید بر این که مجلس به دنبال این نیست که کارخانه‌ای را شخصا تاسیس کند گفت: کار مجلس این است که قوانین مفید را برای آبادانی کشور وضع و در کنار آن نظارت کند تا این قوانین درست اجرا شود و به دنبال آن اگر جایی موارد خلاف قانون را دید تذکر دهد؛ در این رابطه لازم است که وزرا بیایند و پاسخ دهند. این حق مردم است و ما نماینده‌ی مردم هستیم تا به این امور رسیدگی کنیم.

وقتی نمایندگان مشکلات جدی را پیش روی مردم می‌بینند طبیعتا باید این موارد را مطرح کنند تا وزرا پاسخ دهند. علت این که از وزرا درخواست می‌شود در مجلس پاسخ‌گو باشند برای حل مشکلات مردم است

رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال گفت: ما هم قبول داریم که شرایط کشور به خصوص با وضعیت اقتصادی کنونی درون کشور و همچنین وضع تحریم‌ها حساس است. بنده با آقای رئیس جمهور هم عقیده هستم که نباید بهانه به دست دیگران داد؛ باید به این موضوع توجه شود که نباید کارهایی شود که دیگران از آن سوء استفاده کنند.

وی در ادامه با طرح این مطلب که با چه روش‌هایی می‌توان قدرت تحمل و پایداری ملت را توانمند کرد گفت: توقع ما این است که اگر طبق تاکیدات مقام معظم رهبری به تولید توجه شود تا با رونق تولید، پایداری و استقامت ملی به وجود آید که به دنبال آن دیگر تحریم‌ها اثر نخواهد کرد.

لاریجانی ادامه داد: اگر نمایندگانی ایرادی به هدفمند‌کردن یارانه‌ها دارد مربوط به نفس آن نیست؛ چرا که مجلس قانون هدفمندی را با قواعدی تصویب کرد؛ ایراد این است که بخش مربوط به تولید در قانون هدفمندی به درستی اجرا نشد و مشکلات مربوط به تولید و صنعت و کشاورزی در کشور به وجود آمده است.

رئیس قوه مقننه مهمترین راهکار برای دور زدن تحریم‌ها را ایجاد فضای رونق تولید در کشور دانست و گفت: احساس ما این است که وضعیت تولید در شرایط سختی است؛ باید به این بخش کمک کنیم تا بتواند سرپا بماند. قطعا هر چه تولید مردمی‌تر شود به نفع کشور است و مفید می‌باشد. ما چنین چیزی را مفید می‌دانیم و در همین راستا قانون اصل 44 را نیز به تصویب رساندیم.

ایراد نمایندگان به نفس هدفمند‌کردن یارانه‌ها نیست؛ چرا که مجلس قانون هدفمندی را با قواعدی تصویب کرد؛ ایراد این است که بخش مربوط به تولید در قانون هدفمندی به درستی اجرا نشد و مشکلات مربوط به تولید و صنعت و کشاورزی در کشور به وجود آمده است.

به گزارش ایسنا، لاریجانی تاکید کرد که مجلس با اجرای اصل قانون هدفمند کردن یارانه‌ها با ضابطه و به نحوی که به تولید ضربه وارد نکند مخالفتی ندارد؛ منتها باید شرایط آماده باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی به بخش‌هایی از صحبت رئیس جمهور در مورد زمین و اجرای قانون هدفمندی اشاره و اظهار کرد: طرح‌هایی که رئیس جمهور در مورد زمین و هدفمندی مطرح کردند باید در بستر معقولی در کمیسیون‌های مربوطه بررسی شود تا آنچه صلاح و مفید به حال ملت است با حضور کارشناسان مختلف دولت بخش خصوصی و صاحب‌نظران به تصمیم گیری مناسبی ختم شود. البته قاعدتا باید این موارد در قالب لایحه‌ای به مجلس ارائه شود تا به تصویب برسد.

لاریجانی ادامه داد: ما از این صحبت که باید بین مجلس و دولت گفت‌وگوهایی صورت گیرد استقبال می‌کنیم؛ آنجا که از نظرات نمایندگان و متخصصان باید استفاده شود نیز امری قابل قبولی است و طبیعتا باید این مسیر پیگیری شود.

وی در ادامه به ابهاماتی در مورد تشخیص مواردی از قانون اساسی اشاره و اظهار کرد: ما به طور جدی معتقد هستیم که قانون اساسی میثاق ملی است و همه باید به آن پایبند باشیم و نباید از آن تخطی کنیم. لذا در این موضوع تردیدی نیست.

گاهی در مواردی در تشیخص قانون اساسی تفاوت رای وجود دارد که سوال این است که در این موارد باید چه کرد؟ قانون اساسی این موضوع را مشخص کرده است و گفته تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان است. اگر این موضوع را قبول داشته باشیم دیگر مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: البته گاهی در مواردی در تشیخص قانون اساسی تفاوت رای وجود دارد که سوال این است که در این موارد باید چه کرد؟ قانون اساسی این موضوع را مشخص کرده است و گفته تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان است. اگر این موضوع را قبول داشته باشیم دیگر مشکلی وجود ندارد.

رئیس قوه مقننه در ادامه گفت: طبق اصل 138 قانون اساسی آیین‌نامه‌ها و مصوبات دولت برای داشتن انطباق با روح قانون باید به تایید رئیس مجلس برسد که بر این اساس هیات تطبیقی از صاحب‌نظران تشکیل شده است که این موارد را بررسی کنند که ظاهرا در این موضوع تفاوت رای‌هایی وجود دارد؛ به طوری که بسیاری از موارد را رئیس مجلس خلاف قانون می‌داند و دولت به آن اعتراض دارد که اعتراض مسموع نیست.

وی توضیح داد: در این مورد قانون اساسی تکلیف را مشخص کرده است، و حتی در این همین رابطه تفسیر شورای نگهبان وجود دارد؛ علاوه بر این به مقام معظم رهبری هم نامه‌نگاری شده است. ایشان هم موضوع را به هیات حل اختلاف ارجاع داده‌اند و هیات حل اختلاف نیز نظر تفسیری شورای نگهبان را گرفته است و همان را به دولت و مجلس ابلاغ کرده است؛ پس دیگر نباید مشکلی وجود داشته باشد.

وی در توضیح نظر تفسیری شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان در تفسیر این اصل گفته که نظر رئیس مجلس در این زمینه باید اجرا شود؛ پس دیگر مشکلی نیست؛ چون اگر ما به قانون اساسی پایبند باشیم نمی‌شود گفت که در مورد اصل 136 و یا 121 قانون اساسی پایبندی داریم، اما در این زمینه نظر دیگری داریم؛ همه جا باید تفسیر شورای نگهبان را مبنا قرار داد.

طبق اصل 138 قانون اساسی آیین‌نامه‌ها و مصوبات دولت برای داشتن انطباق با روح قانون باید به تایید رئیس مجلس برسد که بر این اساس هیات تطبیقی از صاحب‌نظران تشکیل شده است که این موارد را بررسی کنند که ظاهرا در این موضوع تفاوت رای‌هایی وجود دارد؛ به طوری که بسیاری از موارد را رئیس مجلس خلاف قانون می‌داند و دولت به آن اعتراض دارد که اعتراض مسموع نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری از توجه به اصول قانون اساسی گفت: ممکن است برداشت‌ها از قانون اساسی متفاوت باشد، اما مبنا با شورای نگهبان است و قانون اساسی این موضوع را به وضوح مشخص کرده است.

به گزارش ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه یکی از مسائل مهم کنونی کشور برخی از تخلفات قانونی است گفت: طبیعتا اگر این تخلفات قانونی وجود نداشته باشد دیگر مشکلی نیست. الان در برخی از مصوبات دولت اشکالات قانونی وجود دارد که هیات تطبیق آن را بررسی کرد که نظر هیات تطبیق ابلاغ شد؛ مثلا در مورد بحث استخدام‌ها که باید چارچوب‌های قانون رعایت شود که خارج از چارچوب قانون این استخدام‌ها امکان پذیر نیست و باید همه به قانون ملتزم باشند.

لاریجانی همچنین با بیان این که گزارش در مورد اجرای قانون هدفمندی در مجلس هشتم و مجلس کنونی گزارش رسمی در مورد تخلفات به کمیسیون مربوطه داده شده است گفت: این اشکالات باید مرتفع شود، نگاه ما نگاه طبیبانه است. مطمئنا اگر قانون در کشور اجرا شود آنگاه می‌توان ادعا کرد که عدالت رخ داده است. بدون قانون نمی‌توان گفت که عدالت در کشور اجرایی شده است؛ پای عدالت بر قانون است.

وی تاکید کرد: باید به این موارد توجه شود تا وقت اصلی کشور صرف این سایش‌های تخلف قانونی نشود که این از موارد مهم در کار ما و دولت در آینده می‌تواند باشد که امیدواریم به این مسائل توجه بیشتری شود.

به گزارش ایسنا، رئیس مجلس در پایان گفت که برخی از نمایندگان مجلس اظهاراتی دارند که باید این سخنان شنیده شود و در این هنگام از نمایندگان خواست تا در پشت تریبون حضور پیدا کنند تا سخنان خود را مطرح نمایند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91102716050
  • خبرنگار : 71234