یک باستانشناس پیشکسوت تأکید کرد: حوزهی باستانشناسی در ایران به ثبات مدیریت نیاز دارد.
دکتر ناصر نوروززاده چگینی در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیان کرد: در باستانشناسی باید ثبات مدیریت وجود داشته باشد، زیرا وقتی ثبات باشد امکان کار کردن و برنامهریزی فراهم میشود. در واقع، مهمترین نکته این است که باستانشناسی باید بهصورت متمرکز برنامه داشته باشد.
او گفت: در چند سال گذشته، با تغییراتی که در سیاستهای سازمان ایجاد شد، استانها در حوزهی باستانشناسی مستقل کار کردند و حالا همه بهنوعی مدعی هستند. در حالی که باید یک نگاه کلی به حوزهی باستانشناسی کشور در مرکز و پژوهشکدهی باستانشناسی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه دولت باید مدیریت کلان داشته باشد و از حوزهی باستانشناسی حمایت کند، ادامه داد: در این حوزه، همه از جوان تا پیر باید کنار هم باشند و با یکدیگر گفتوگو کنند؛ اما حالا باستانشناسان مسن، حضور کمی دارند و بدنهی جوان این حوزه هم شامل گروههای مختلفی است که مدعیاند و با مدعی بودن هم کارها پیش نمیرود.
چگینی همچنین به گردهمایی یازدهم باستانشناسان ایران اشاره و اظهار کرد: بیشتر کسانی که در این گردهمایی حضور داشتند، به روزهای بهتری امید پیدا کردند؛ ولی با تغییر رییس پژوهشکدهی باستانشناسی مشخص نیست برنامهها چگونه پیش خواهند رفت. البته بیانیهای که دربارهی موضوع برکناری رییس پژوهشکدهی باستانشناسی توسط باستانشناسان منتشر شد، برای دفاع از شخص آقای مقدم - رییس پیشین پژوهشکدهی باستانشناسی - نبود، بلکه دفاع از باستانشناسی ایران بود.
او دربارهی تشکیل خانهی باستانشناسان که توسط رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مطرح شد، گفت: در شرایطی که ثبات مدیریتی در حوزهی باستانشناسی وجود ندارد و مشخص نیست در دولت آینده چه تصمیمهایی گرفته خواهد شد، میخواهند چنین چیزی (خانهی باستانشناسان) را به بدن بیمار باستانشناسی تزریق کنند. من فکر میکنم انجام این کار به بررسی و نظرسنجی از همهی باستانشناسان نیاز دارد.
چگینی ادامه داد: اولویت ما در حوزهی باستانشناسی باید ثبات مدیریت و حمایت واقعی باشد. با این حال، اصلا نمیدانم موضوع خانهی باستانشناسان از کجا آمده و شاید دنبالهی همان بحث سازمان نظام باستانشناسی و خصوصیسازی باستان شناسی است؛ بحثی که از سوی باستانشناسان منتفی دانسته شود عملا یک طرح شکستخورده است.
او اضافه کرد: اگر هدف از ایجاد خانهی باستانشناسان، خصوصی کردن این حوزه باشد یا بهطور کلی، چنین تفکری وجود داشته باشد، تبعات ناهنجاری را شاهد خواهیم بود، زیرا این کار در حوزهی باستانشناسی که از نظر پژوهشی و امور حقوقی برای صیانت از میراث فرهنگی ویژگیهای خاصی دارد، معنایی ندارد و اتفاق خوبی نیست. با این حال، اگر شرایط بهگونهای باشد که این مسأله را ایجاب کند، میتوان آن را بررسی کند.
انتهای پیام