اردوی تیم ملی فوتبال بانوان در شرایطی کار خود را از امروز در کمپ تیم های ملی آغاز کرده که در بین لیست 30 نفره خود افرادی همچون بیان محمودی و کتایون خسرویار به چشم میخورند؛ بازیکنانی که تیمی در لیگ ندارند اما هنوز هم گزینه کاستا در تیم ملی هستند. حال این سوال مطرح است براساس چه معیاری توانایی این بازیکنان برای حضور در تیم ملی سنجیده شده وقتی آنها در لیگ برتر حضور ندارند؟!
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اردوی تیم ملی فوتبال بانوان ایران قرار است از امروز در کمپ تیمهای ملی با حضور 30 بازیکن دعوت شده آغاز شود. این در شرایطی است که هلنا کاستا، سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال بانوان بزرگترین غایب این مرحله از اردوست و بنا به گفته نایب رییس بانوان فدراسیون فوتبال دو روز آخر این مرحله اردو خود را به کمپ تیم ملی خواهد رساند اما نکته قابل توجه در این اردو به جز غیبت سرمربی پرتغالی، اسامی دعوت شدگان است که برخی از آنها هر چند بازیکنانی نام آشنا محسوب میشوند اما چند وقتی است که کمی دور از مستطیل سبز فوتبال ایستاده اند.
شاید بتوان نیلوفر اردلان، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال بانوان را شاخصترین فرد دعوت شده به این اردو نام برد که حالا ماههاست در تیم ملی فوتسال پا به توپ شده و در لیگ فوتسال هم بازی میکند. او چندی پیش به همراه سایر ملیپوشان فوتسال در جام جهانی کوچک پرتغال حضور داشت. فرشته کریمی، دیگر بازیکن دعوت شده به تیم ملی فوتبال بانوان هم بازیکنی است که شرایطی مشابه اردلان دارد و به عنوان گزینهای مطرح است که به دلیل شرایط فیزیکی و توانمندیهایش در دو رشته فعالیت داشته است.
چندی است که بحث حضور بازیکنان به صورت مشترک در فوتبال و فوتسال از سوی کارشناسان و رسانهها مورد توجه قرار گرفته و انتقاداتی را به کمیته بانوان فدراسیون فوتبال در این باره وارد شده است اما در نهایت، پاسخی که پیشرو قرار گرفته آن است که در شرایط فعلی با توجه به پتانسیل موجود باید از توانمندی بازیکنان در هر دو رشته استفاده شود و این امری غیر طبیعی در بین سایر تیمهای کشورهای دیگر هم نیست.
نیلوفر اردلان که این روزها دور از اردوی تیم ملی خود را برای بازی تیمش در لیگ فوتسال آماده میکند درباره تمایلش برای حضور دوباره در فوتبال به خبرنگار ایسنا میگوید: نظرم این است که فوتسال به فوتبال ارجعیت دارد و با توجه به این که فوتسال بازیهای مهمی را پیشرو دارد، در وهله اول تمرکزم روی این رشته است.
وی در پاسخ به این که حضور در اردوی فوتبال و بازی در لیگ فوتسال برایت مشکلی را به همراه نمیآورد؟ میگوید: به هر حال این موضوع مشکلات خود را دارد. به دلیل این که شنبه تا چهارشنبه در شرایط تمرینی فوتبال بازی میکنیم و دو روز آخر باید در لیگ فوتبال باشیم که این موضوع باعث میشود سیستم بدن ما به هم بریزد.
اردلان اضافه می کند: بعید میدانم که در این اردو حضور پیدا میکنم و سعی میکنم ذهنم را برای فوتسال آماده میکنم.
به گزارش ایسنا، فرشته کریمی هم نظری مشابه اردلان دارد و به ایسنا میگوید: هر چند از لحاظ بدنی فکر نمیکنم حضور مشترک در فوتبال و فوتسال برایم مشکلی را به همراه داشته باشد، اما همه فکر و ذکرم در فوتسال است و تلاشم این است که آمادگی کاملی را در مسابقات آسیایی داشته باشم و نمیخواهم این رقابتها را از دست بدهم.
کریمی هم با بیان این که این مرحله از اردو نمیتواند حاضر باشد، میگوید: من نمیتوانم در این اردوی تیم ملی فوتبال حاضر باشم. چون امتحان دارم.
زمانی که بحث حضور مشترک بازیکنان در تیمهای فوتبال و فوتسال مطرح بود، شهرزاد مظفر، سرمربی تیم فوتسال بانوان از جمله افرادی بود که مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرد، هر چند پس از حضور کاستا، سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال بانوان و در نشست خبری او شجاعی، نایب رییس بانوان فدراسیون فوتبال اعلام کرد که مظفر و کاستا طی جلسهای برای حضور بازیکنان فوتسال در فوتبال به توافق رسیدهاند!
این در شرایطی است که شهرزاد مظفر پس از اعلام نفرات دعوت شده به اردوی تیم ملی فوتبال به ایسنا، باز هم اعلام کرده که با حضور بازیکنانش در تیم ملی فوتبال مخالف است. او میگوید: من قبلا هم گفته بودم که مخالف حضور بازیکنانم در تیم ملی فوتبال هستم، اما دیگر زورم نمیرسد و این موضوع چیزی است که از دستم خارج است. پیش از این هم گفتهام که اگر بازیکنی برود و در اختیار ما نباشد، دیگر در لیست نهایی تیم ملی فوتسال بانوان قرار نخواهد گرفت.
وی ادامه می دهد: ما مسابقات بسیار مهمی را پیشرو داریم و اوایل تیر باید در بازیهای آسیایی کره جنوبی حضور یابیم. این در شرایطی است که اگر بازیکنان من هم به تیم ملی فوتبال بروند تا اردیبهشت درگیر خواهند بود و پس از آن میخواهند به اردوی فوتسال برگردند. دیگر در آن زمان نمیتوان آنها را برای حضور در تیم ملی فوتسال آماده کرد.
مظفر خاطر نشان می کند: از سوی دیگر بر اساس برنامهریزی انجام شده قرار است در طول هفته شنبه تا چهارشنبه اردوی تیم ملی فوتبال برگزار شود و این بدان معناست که بازیکنان فوتسال تنها دو روز آخر هفته را در لیگهایشان بازی خواهند کرد. حال این سوال مطرح است که تکلیف این بازیکنان چیست؟ آیا باید آنها تمرین فوتبال داشته باشند و بیایند در لیگ فوتسال شرکت کنند؟
مظفر می گوید: اگر من تا زمان مسابقات پیشرو سرمربی تیم ملی فوتسال باشم، دیگر بازیکنانی را که در اردوی تیم ملی فوتسال نیستند را نمیخواهم.
به گزارش ایسنا، در لیست 30 نفره اعلام شده برای حضور در کمپ تیم ملی فوتبال به جز بازیکنان فوتسال اسامی بازیکنانی همچون بیان محمودی و کتایون خسرو یار به چشم میخورد که چند سالی است در لیگ فوتبال و تیم ملی حضور نداشتند!
بیان محمودی که حدود دو سال است حتی در یک تیم حرفهای در کشور حضور نداشته، پس از دعوت به تیم ملی به ایسنا میگوید: هنوز تصمیم خود را نگرفتهام که آیا میخواهم به اردوی تیم ملی بیایم یا خیر؟ من به خاطر ایدهآل نبودن شرایط و امکانات تیم ملی در این تیم حضور نیافتم و آخرین باری که در تیم ملی بودم به سال 89 باز میگردد. پس از آن هم به تیم ملی دعوت شدم اما نرفتم.
محمودی ادامه میدهد: حالا هم در تیم شهرداری جوانان کرمانشاه تمریناتم را به صورت شخصی انجام میدهم تا افت بدنی نداشته باشم، اما نمیدانم که از لحاظ آمادگی در چه شرایطی قرار دارم.
کتایون خسرویار هم هر چند در لیست دعوت شدگان از سوی هلنا کاستا قرار گرفته، اما خبر موثقی درباره این که او به این اردو خواهد رسید یا خیر وجود ندارد این درحالی است که تلاش خبرنگار ایسنا برای تماس با این بازیکن به نتیجهای نرسید.
حال این سوال مطرح است که آیا لیگ بانوان باتوجه به تعداد قابل توجه تیمهایش که به عنوان پر تیم ترین لیگ برتر ورزش بانوان هم مطرح است، پتانسیل معرفی چهرههای جدید را به تیم ملی نداشته که باز هم سراغ بازیکنان سابق تیم ملی رفتهایم و تا چه اندازه از بازیکنان جوان و البته توانمند در لیگ بانوان به تیم ملی راه یافتهاند؟
شاید یکی از دلایلی که شناخت چندانی درباره بازیکنان فوتبال بانوان وجود ندارد، کم توجهی رسانهها بر روی سطح کمی و کیفی لیگ و همچنین ناشناس بودن چهرههای برتر فوتبال بانوان است. همین امر باعث میشود که در لیست 30 نفره تیم ملی تنها چند بازیکن برای رسانهها شناخته شده باشد.
از سوی دیگر به نظر میرسد لیست اعلامی نتوانسته رضایت برخی از مربیان حاضر در لیگ را فراهم کند.حسن زاده، سرمربی تیم فوتبال بانوان استقلال در این باره به ایسنا میگوید: درباره افرادی که به تیم ملی دعوت شدهاند من بسیار شاکی هستم، چون بهترین بازیکن استقلال در این لیست حضور ندارد، اما بازیکنی که در لیگ دسته دو بازی میکند آماده و تست داده و به اردوی تیم ملی دعوت شده است.
وی ادامه میدهد: اگر قرار است لیگ برگزار شود تیم ملی هم باید از همین لیگ انتخاب شود در غیر این صورت اگر قرار است بازیکنان قبلی به تیم ملی بروند باز هم تیم ملی نتیجه نمی گیرد.
وی می گوید: ما سه بازیکن جدید در تیم استقلال داریم که هر سه بازیکن به تیم ملی دعوت شدهاند، در حالی که بازیکنان بهتری را در استقلال داریم. باید کاستا یا مربیان تیم ملی حداقل در بازیهای که در تهران برگزار میشود حضور یابند و بازیکنان را از نزدیک ببیند، در حالی که تنها یک بار کاستا سر بازی تیم استقلال آمد.
همچنین هاشمی، سرمربی تیم شهرداری ارومیه که بازیکنانش سهمی در تیم ملی ندارند در این باره به ایسنا میگوید: سالهای قبل بازیکنانی همچون خلیلی زاده و نعمتی را در تیم ملی داشتیم، اما امسال بازیکنی از تیم ما در لیگ برتر حضور ندارد.
وی ادامه میدهد: متاسفانه برخی از شهرستانها تیمی ندارند و خانوادهها هم اجازه نمیدهند که فرزندشان برای حضور در لیگ به شهرهای دیگر بروند به همین دلیل این بازیکنان شرایط بازی در لیگ را پیدا نمیکنند و گاهی در تیمهای فوتسال بازی میکنند، اما این دلیل نمیشود که به تیم ملی فوتبال دعوت نشوند. اگر بازیکنی شرایط ایدهآلی دارد باید به تیم ملی دعوت شود.
*** شجاعی: هر بازیکنی آماده باشد دعوت میشود
به گزارش ایسنا، فریده شجاعی، نایب رییس بانوان فدراسیون فوتبال درباره جزئیات دعوت شدگان به اردوی تیم ملی به ایسنا می گوید: لیست اعلامی برای حضور در اردوی تیم ملی از سوی کاستا بوده و قرار است در این مرحله این بازیکنان مورد ارزیابی قرار بگیرند.
وی درباره انتخاب بیان محمودی در شرایط که دو سال است از فوتبال حرفهای به دور است، اظهار میکند: بیان محمودی بهترین بازیکن ایران است، اما باشگاهی ندارد. قرار است این بازیکن برای حضور در یک تیم عراقی مذاکره کند و به همین دلیل با این که به تیم ملی دعوت شده، اما با اجازهای که از ما گرفته در این مرحله حضور نخواهد داشت.
شجاعی درباره دعوت کتایون خسرویار، میگوید: خسرویار، بازیکن آمادهای است و به عنوان بهترین بازیکن جوان به AFC معرفی شد تا در دورههای مربیگری شرکت کند و تنها فردی است که از غرب آسیا برای مربیگری قبول شده و حالا برای گرفتن مربیگری درجه A دعوت شده است. این بازیکن برای ادامه تحصیل در انگلیس بوده و تمریناتش را آن جا ادامه داده است.
شجاعی خاطر نشان می کند: کاستا تمام بازیهای قبلی تیم ملی را دیده و این افراد را به تیم ملی دعوت کرده است. اگر این بازیکنان آماده باشند در تیم ملی خواهند ماند، در غیر این صورت کنار گذاشته میشوند.
نایب رییس بانوان فدراسیون فوتبال درباره حضور بازیکنان فوتسال در تیم ملی فوتبال با توجه به مسابقات پیشرو در رشته فوتسال می گوید: این یک واقعیت است که حتی در مسابقات جام جهانی کوچک پرتغال، بازیکنان فوتبال برزیل در تیم فوتسالشان هم حضور داشته باشد. حتی خانم مظفر هم میتواند از بازیکنان فوتبال در تیمش بهره ببرد و من معتقدم اگر مریم رحیمی هم به درد فوتسال میخورد باید از حضور او در تیم ملی فوتسال استقبال شود، چون مهارت فوتبال و فوتسال یکی است.
وی ادامه می دهد: ما تنها دو، سه بازیکن را داریم که توانمندی حضور در دو رشته را دارند و در شرایطی که وقت زیادی تا بازیهای مقدماتی جام جهانی نداریم باید از تمام توانمندیهای خود استفاده کنیم، چون واقعیت این است که در گروه سختی افتادهایم و باید بتوانیم از گروه خود صعود کنیم.
شجاعی در پاسخ به این که آیا لیگ ظرفیت بیشتری برای دادن بازیکنان جدید به تیم ملی نداشت؟ میگوید: اگر بازیکنی آماده باشد کادر فنی آن را تشخیص میدهد و به تیم ملی دعوت میکند و احتمالش وجود دارد که اگر پدیدهای در لیگ باشد به تیم ملی بیاید، همچنین این افراد دعوت شده افراد قطعی برای تیم ملی نیستند و از سوی کاستا مورد ارزیابی قرار میگیرند، حتی اگر اردلان، کریمی، محمودی و خسرویار در سطح آمادگی مناسب برای فوتبال نباشند از لیست کنار گذاشته میشوند.
وی خاطر نشان می کند: قرار است کاستا دو روز آخر اردوی تیم ملی خود را به تمرین برساند. ما پیش از این نمیتوانستیم اردو را کنسل کنیم، چون زمان کافی نداریم و این اردو با حضور ایراندوست، مهینی و آزمون برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، آنچه مسلم است حضور قدرتمند تیم ملی فوتبال و فوتسال در مسابقات پیشرو است. سال آینده برای این دو رشته سالی مهم محسوب میشود و مسئول فدراسیون و کادر فنی باید تمام توان خود را بگذارند تا این تیمها حضور شایستهای در رقابتهای پیشرو خود داشته باشند.
حالا به سختی برای اولین بار در تاریخ فوتبال بانوان یک مربی خارجی به تیم ملی رسیده و تیم فوتسال بانوان با بازی درخشان خود در جام جهانی کوچک پرتغال ثابت کرده که میخواهد حرف اول را در آسیا بزند. به نظر میرسد که تصمیم گیری فدراسیون برای این تیمها در شرایطی حساس قرار گرفته و تصمیمگیریها در این برهه حساس از یک سو میتواند راه را برای ادامه مسیر بانوان باز کند و از سوی دیگر مسیر را به بیراهه نامشخص برساند.
در این بین آنچه رسانهها و اهالی ورزشی میخواهند، توجهی یکسان به تیمهای فوتبال و فوتسال بانوان است چون این دو تیم ثابت کردهاند در هر میدانی حرفی برای گفتن دارند و ارزش سرمایه گذاری و برنامهریزی منسجم را دارند.
تهیه و تنظیم گزارش از الهام یزدیها - خبرنگار ورزشی ایسنا
انتهای پیام