آخرین تصمیمات به دلیل آلودگی هوا: استان تهران شنبه تعطیل شد/زوج وفرداز درمنازل اجرا می شود

در پی افزایش آلودگی هوای تهران و ادامه پایداری جوی روز شنبه 16دی‌ استان تهران تعطیل اعلام شد.

در پی افزایش آلودگی هوای تهران و ادامه پایداری جوی روز شنبه 16دی‌ استان تهران تعطیل اعلام شد.

به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کار گروه ملی کاهش آلودگی هوا و کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران عصر امروز (پنجشنبه) به ریاست مهندس محمدجواد محمدی‌زاده معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و دکتر مرتضی تمدن، استاندار تهران تشکیل جلسه داد و با توجه به ادامه روند پایداری جوی و افزایش غلظت آلاینده‌های هوای تهران، روز شنبه 16 دی‌ در استان تهران تمام مدارس، مراکز آموزش عالی، دانشگاهها، ادارات، وزارتخانه‌ها، نهادها و موسسات دولتی و عمومی و بانکها به جز مراکز درمانی، اورژانس و آتش‌نشانی تعطیل اعلام شد.

براساس این گزارش، همچنین مقرر شد طرح ترافیک و زوج و فرد بنا بر اعلام قبلی در پایتخت اجرا شود که بر این اساس طرح زوج و فرد از روز شنبه تا اطلاع ثانوی از در منازل اجرا شده و در روز شنبه تنها خودروهای با پلاک سمت راست زوج اجازه تردد در شهر تهران و داخل محدوده طوج و فرد را دارند، اما این خودروها اجازه ورود به محدود طرح ترافیک را ندارند.

از سوی دیگر طرح ترافیک در محدوده قبلی اجرا می‌شود.

همچنین فروش مجوزهای روزانه طرح ترافیک از روز شنبه تا اطلاع ثانوی همچنان ممنوع است. از سوی دیگر کلیه نیروگاه‌ها و کارخانه‌هایی که از سوخت مازوت استفاده می‌کنند، تا اطلاع ثانوی باید از سوخت گاز استفاده کنند.

اعضای کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران همچنین مصوب کردند که کلیه تمرینات ورزشی و مسابقات ورزشی استان تهران از روز جمعه تا دوشنبه 18 دی ماه لغو شود.

سردار حسین رحیمی، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ به ایسنا گفت: طرح زوج و فرد خودروها از روز شنبه تا اطلاع ثانوی در منزل اجرا شده و ماموران پلیس به طور جدی با خودروهای متخلف برخورد می‌کنند.

وی تصریح کرد: برابر اعلام قبلی ساعات اجرای زوج و فرد در تهران از ساعت 6:30 تا 19 و طرح ترافیک از 6:30 تا 17:30 است.

رییس پلیس راهور تهران خاطرنشان کرد: خودروهای متخلف به ازای هر ساعت 200 هزار ریال جریمه می‌شوند.

وی همچنین از تشدید برخورد با خودروها و موتورسیکلت‌های دودزا و خودروهایی که به علت فرسودگی ممنوعیت تردد در سطح شهر دارند، خبر داد و گفت: پلیس با این خودروها برابر قانون برخورد خواهند کرد.

وی تصریح کرد: همچنین با توجه به کاهش بار ترافیکی و افزایش متوسط سرعت خودروها، پلیس به طور جدی با سرعت غیرمجاز در معابر پایتخت در طول شبانه‌روز برخورد می‌کند.

مهدی محمد نبی، دبیر کل فدراسیون فوتبال نیز از لغو تمامی دیدارهای فوتبال در روزهای جمعه و شنبه که قرار بود در تهران برگزار شود خبر داد.

وی به ایسنا گفت: با توجه به اعلام استانداری تهران مبنی بر افزایش آلاینده‌های تهران، کمیته اضطرار فدراسیون فوتبال جلسه تشکیل داد و مقرر شد تمامی دیدارهایی که قرار بود جمعه و شنبه 15و16 دی در تهران برگزار شوند، لغو و به زمانی دیگر موکول شوند.

وی همچنین اعلام کرد دیگر دیدارهای هفته بیستم در شهرهای دیگر برگزار می‌شوند. همچنین بر این اساس دیدار پرسپولیس و گهر و راه‌آهن و فولاد لغو می‌شود.

در همین حال غلامرضا بهروان، رییس سازمان لیگ در پاسخ به این سوال که چه زمانی دیدارهای معوقه برگزار می شود؟ بیان کرد: با توجه به فشردگی لیگ و جام حذفی، فدراسیون فوتبال به عنوان مرجع بالاتر از سازمان لیگ تصمیم به لغو بازی‌ها گرفته و تاریخ بازی‌های معوقه نیز از سوی فدراسیون فوتبال اعلام خواهد شد.

مهندس وحید نوروزی، مشاور معاون ترافیک شهردار تهران در امور محیط زیست نیز از ممنوعیت فروش مجوزهای طرح ترافیک روزانه و هفتگی از روز شنبه خبرداد.

وی به ایسنا گفت: فروش مجوزهای روزانه طرح ترافیک تا اطلاع ثانوی ممنوع است و شهروندان نیز آگاه باشند که بانک ورود اطلاعات پلاک از شنبه بسته است و لذا امکان ثبت پلاک طرح‌های ترافیک روزانه وجود ندارد.

مهندس محمدجواد محمدی‌زاده، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در جلسه کارگروه ملی و کمیته هماهنگی مواقع اضطرار استان تهران گفت: ‌برخی از دستگاه‌ها به جای یکدیگر حرف می‌زنند؛ هرکس باید در حوزه مسئولیت خود سخن بگوید.

وی اظهار داشت: شاخص‌های آلودگی هوا میانگین 27 ایستگاه پایش آلودگی در تهران است که بعضی اشخاص به دلیل فهم غلط آماری، ابهام در جامعه در این خصوص ایجاد می‌کنند.

وی با بیان اینکه موضوع تعطیلی راه حل نیست بلکه مدیریت کردن مساله است که این جزء ماموریت ماست، افزود: تمام اطلاعات ما حاکی از آن است که شاخص‌های آلودگی امسال نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.

محمدی زاده بیان کرد: هر دستگاهی باید حرف قانونی خود را بزند ولی هیچ دستگاهی نباید مقابل دستگاه دیگر قرار گیرد بلکه باید در جهت بهبود وضعیت حرکت کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری ادامه داد:‌ برخی از دستگاه‌ها به جای یکدیگر حرف می‌زنند؛ هرکس باید در حوزه مسئولیت خود سخن بگوید بنابراین اینگونه نیست که هر دستگاهی از نگاه خود این شاخص‌های آلایندگی را تحلیل کند.

محمدی‌زاده گفت: طبیعی است که ساعت 19 میزان آلایندگی بالا باشد و در ساعت 3 بامداد این میزان تغییر کند. کسی که آمار را می‌فهمد این موضوع را هم درک می‌کند. موضوع آلایندگی و میزان آن باید ظریف اعلام شود چرا که این مساله، سلامت انسان‌هاست و در این زمینه ما شوخی نداریم چرا که این آلایندگی در تصمیمات تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه اگر ما عملکرد دستگاهی را قبول نداریم نباید به بی‌اعتمادی دامن بزنیم، افزود: امسال نسبت به سال گذشته در تمام شاخص‌های آلودگی هوا بهبود داشته‌ایم. طرح کاهش آلودگی هوا در خوشبینانه‌ترین حالت طرحی 5 ساله است ولی اگر به خوبی عمل کنیم. اگر وضعیت سالم باشد نباید به ناسالم برسد و اگر ناسالم است نباید به هشدار و اگر در هشدار است نباید به اضطرار برسد.

معاون رئیس‌جمهوری با بیان اینکه طرح زوج و فرد خوب اجرا شد و عدم صدور آرم روزانه طرح ترافیک نیز خوب بود، اظهار داشت: برخورد با موارد تخلف در زمینه خودروهای دودزا و همچنین متوقف کردن فعالیت تعدادی واحدهای صنعتی خوب بود. اما باید مساله مازوت و گازوئیل مدیریت شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۴ دی ۱۳۹۱ / ۲۰:۱۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 91101408551
  • خبرنگار :