فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) سپاه، از ورود این قرارگاه به عملیات ساخت سد بختیاری با عنوان بلندترین سد بتنی جهان خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ابوالقاسم مظفری شمس در نشستی خبری که به مناسبت فرارسیدن بیست و چهارمین سالگرد تاسیس قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء برگزار شد، با اعلام این خبر اظهار کرد: ما آمادگی خود را برای ساخت بزرگترین سد دوقوسی جهان اعلام کردهایم این سد با 315 متر بلندترین سد بتنی جهان است که روی رودخانه بختیاری احداث خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر عملیات مقدماتی برای تجهیز کارگاهها و تونلهای انحراف و دسترسی سد را آغاز کردهایم و دولت نیز از این اقدام ما استقبال کرده است.
شمس خاطرنشان کرد: پیش از این رکورد ساخت بلندترین سد جهان با ارتفاع 305 متر در اختیار چینیها قرار داشت و آنها تلاش داشتند که این پروژه سد بختیاری را که 10 متر با رکورد قبلی آنها اختلاف دارد بر عهده بگیرند، اما با تلاشهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و حمایت رییسجمهور و وزیر نیرو این پروژه در اختیار ما قرار گرفت.
در ادامه، مظفری شمس در پاسخ به پرسش ایسنا درباره نگاه قرارگاه خاتم به بخش خصوصی اظهار کرد: ما خود را جدا از جامعه پیمانکاری کشور حساب نمیکنیم و بلکه موفقیت خود را در بکارگیری ظرفیتهای بخش خصوصی در سازندگی کشور میدانیم. این شبهه وجود دارد که قرارگاه به عنوان بخشی از یک توان نظامی در مناقصات شرکت و با بخش خصوصی رقابت میکند و پروژهها را در اختیار میگیرد اما اصلا اینگونه نیست؛ هرچند ممکن است در سالهای اول این تصور در اذهان به وجود آمده باشد.
وی با بیان اینکه "سند سازندگی قرارگاه توسط مرکز راهبردی سپاه تصویب شد و به تایید مقام معظم رهبری نیز رسید"، افزود: سازندگی جزو ماموریتهای سپاه است و برای انجام این ماموریت، مدیریت و شیوه خاصی را در اختیار گرفته است. حضور سپاه در عرصه سازندگی، بسترسازی برای حضور نیروهای مردمی بوده است. قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء نیز برای حضور بخش خصوصی در عرصه سازندگی کشور بسترسازی میکند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء تاکید کرد: ما رقیب بخش خصوصی نیستیم بلکه به دنبال آنیم که بخش خصوصی را به صحنه بیاوریم و شاهد آن، 7500 پیمانکار بخش خصوصی و تیمهایی است که در اختیار داریم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره فعالیتهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در حوزه نفت و گاز نیز اظهار کرد: در حوزه نفت و گاز با سند چشمانداز فاصله بسیاری داریم. در سند چشمانداز تعیین شده است که ما در افق 1404 جایگاه دوم جهانی را از نظر تولید گاز و نفت داشته باشیم و در حوزه پالایش و فرآوردهای نفتی و فناوریهای نفت و گاز نیز در منطقه رتبه اول را به دست آوریم.
مظفری افزود: مطمئنا قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء نمیتواند نسبت به حضور در صحنه نفت و گاز بیتفاوت باشد. ما از حدود 5 - 6 سال گذشته به این عرصه ورود پیدا کردهایم و جایگزین شرکتهای خارجی بزرگی شدهایم.
وی همچنین با اشاره به میادین نفتی مشترک ایران با برخی کشورهای دیگر گفت: برداشت سهم خودمان از حوزههای نفتی مشترک، از اولویتهای وزارت نفت است و پروژههای ما نیز در همین حوزه تعریف شده است.
مظفری شمس در پاسخ به پرسشی درباره حضور قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در کشورهای دوست و مسلمان نیز اظهار کرد: یکی از اهداف ما در سند راهبردی مصوب سازندگی در کشورهای همسو و مسلمان است و ما متناسب با شرایط و نیازهای کشورهای درخواست کننده در این کشورها حضور پیدا میکنیم.
وی در پاسخ به اینکه "آیا از طرف سوریه نیز درخواستی برای حضور قرارگاه سازندگی در این کشور شده است است یا نه؟" گفت: از سوریه نیز درخواستهایی بوده است اما با توجه به شرایط فعلی این کشور، اکنون امکان حضور فراهم نیست.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به فعالیتهای این قرارگاه در حوزههای مختلف گفت: قرارگاه در طول 23 سال فعالیت منشاء خدمات بسیاری در کشور بوده است. ما 1900 پروژه در حوزههای عمرانی و صنعتی کشور به اتمام رساندهایم . در حوزه محرومیتزدایی نیز از سال 1387 قرب کوثر را را تاسیس کردهایم و 2000 پروژه را در نقاط دورافتاده و محروم انجام دادهایم.
وی افزود: در حوزه امنیتی و دفاعی نیز به خوبی ماموریتهای ستادکل را اجرا کردهایم و پروژههایی در راستای پدافند غیرعامل نیز تحویل نظام دادهایم. در حوزه کارآفرینی، اشتغالزایی و ارتقای مهندسی کشور نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
مظفری با بیان اینکه "ظرفیتها و پتانسیلهایی برای کارآمدی و الگوسازی نظام به وجود آوردهایم"، گفت: در زمینه تونلسازی با تسلطی که بر حفاری مکانیزه تونل کسب کردهایم، قادریم ماهانه یک و نیم کیلومتر تونل احداث کنیم. در زمینه پلسازی نیز توانایی ساخت و نصب دو و نیم کیلومتر پل در ماه را داریم. در خطوط انتقال آب نیز ساخت 100 کیلومتر و در ساخت خط لوله گاز 50 کیلومتر در ماه توانایی داریم.
وی با بیان اینکه "در عرصههایی که ورود پیدا کردهایم، توانستهایم رکوردهای بینظیری در کشور و جهان بدست آوریم"، درباره منابع مالی استفاده شده توسط این قرارگاه در ساخت پروژهها اظهار کرد: هماکنون عدد دقیقی در دست ندارم اما پروژههایی که در دست داریم رقم قابل توجهی به خود اختصاص داده است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء درباره پروژههای در دست ساخت این قرارگاه گفت: ما پروژه ساخت 3500 کیلومتر خط انتقال نفت و گاز در قالب 9 پروژه، سه هزار کیلومتر انتقال آب از جمله پروژه طرح غدیر در خوزستان، 250 کیلومتر تونل انتقال آب، 160 کیلومتر مترو، دو هزار و 185 کیلومتر راهآهن در قالب 15 پروژه، 1500 کیلومتر آزادراه در قالب 10 پروژه، 21 سد بزرگ و کوچک با حجم مخزن سه میلیون متر مکعب و ساخت بنادر، اسکلهها و موجشکنها در سواحل جنوبی را در دست دارد.
مظفری شمس افزود: ساخت پل صدر، ساخت 100 کیلومتر کانالهای اصلی آبیاری و زهکشی ،احداث کارخانه تولید آهن اسفنجن با ظرفیت تولید 800 هزار تن در سال، کارخانه بافق با ظرفیت 800 هزار تن و مس تانگن با ظرفیت 150 هزار تن در سال از دیگر پروژههای در دست قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء است. پروژهها هر یک درصد پیشرفتهای مختلفی دارند اما به طور مثال ما 55 پروژه مهر ماندگار در دست داریم که پیشرفت آنها بالای 70 درصد بوده است و تلاش داریم تا قبل از پایان دولت دهم به اتمام برسانیم.
وی درباره بودجه عمرانی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء نیز گفت: ما 8 درصد از بودجه عمرانی کشور را که 40 هزار میلیارد تومان است به خود اختصاص دادهایم که معادل سه هزار و 200 میلیارد تومان میشود.
مظفری همچنین درباره تاثیر تحریمها در عملکرد قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اظهار کرد: هر کشوری که توانسته است در برابر تحریمها استراتژی واحدی اتخاذ کرده و برنامهریزی کند از سد این تحریمها عبور کرده است. در طول نیم قرن گذشته 14 کشور تحریم شدهاند که برخی از آنها نه تنها این تحریمها را شکستهاند بلکه مقاوم نیز شدهاند. به طور مثال آفریقای جنوبی امروز توانسته است در بخش تسلیحات از صادرکنندگان شود. در ایران نیز اگر بتوانیم در مولفههای اقتصادی که مقام معظم رهبری نیز بسیاری از آنها را به عنوان شعار سال نامگذاری کرده است رشد کنیم قطعا میتوانیم تحریمها را بیاثر کنیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء تصریح کرد: در حوزه پیمانکاری تحریمها از دو بعد زمان و هزینه میتوانند موثر باشند اما خوشبختانه ما تاکنون با بنبست مواجه نشدهایم و توانستهایم کارها را با تکیه بر تواناییهای داخلی طبق خواسته کارفرما انجام دهیم.
وی به چالشهای پیش روی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء اشاره کرد و افزود: یکی از این چالشها نبود ساز و کار لازم برای تامین منابع مالی پروژههاست. ما برای انجام پروژهها بر اساس اهداف به 210 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم. بنابراین تامین منابع مالی همواره یکی از چالشها و دغدغههای ما در عرصه پیمانکاری بوده است.
مظفری شمس با بیان اینکه "ما نباید در اجرای پروژهها متکی به دولت باشیم"، گفت: انتظار ما این نیست که تمامی منابع مالی را تامین کنند در داراییهای راکد کشور و داراییهای مردم و بویژه سرمایههای بانکها میتواند در این بعد بسیار تاثیرگذار باشد.
وی به همکاریهای قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با دانشگاههای کشور اشاره و خاطرنشان کرد: ما با دانشگاههای مختلفی از جمله امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت و دانشکده فنی تهران تفاهمنامههایی داریم که عمده آنها در بحث تحقیقاتی مورد نیاز سپاه است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء اضافه کرد: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء موفقیتهای بسیاری کسب کرده است ما توانستهایم در استاندارد IPMA که ارزیاب بینالمللی مدیریتی است جایزه تندیس سیمین را به خود اختصاص دهیم.
مظفری شمس در پایان با بیان اینکه "در زمینه اجرا، رویکرد ما مبتنی بر استفاده از ابزارهای جدید مدیریتی است"، تاکید کرد: تلاش میکنیم برای خود برندی ایجاد کنیم و برند بودن در عرصههای عمرانی و سازندگی، از اهداف ماست.
انتهای پیام