مدیرکل فنی حرفهای و کار و دانش وزارت آموزش و پرورش از تشدید نظارت بر مراکز کار و دانش ارائه کننده دیپلم خبر داد و گفت: مقرر شده با برگزاری امتحانات نهایی در رشتههای کار و دانش، نظارت دقیقتری بر صدور دیپلمها صورت گیرد.
محمد شریفزاده در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» ایسنا، اظهار کرد: 22 رشته مهارتی را برای تصویب نهایی به شورای عالی آموزش و پرورش ارسال کردهایم و در صورتی که تایید شود این رشتهها به مجموعه 242 رشته فعلی اضافه و 22 رشته اشباع شده آن حذف خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر با تجمیع عنوان دیپلمها تنها 60 عنوان دیپلم برای رشتههای کار و دانش صادر میشود و در آینده صدور دیپلمها مکانیزه خواهد شد.
وی درباره بازنگری و ایجاد رشتههای جدید نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه نظام جدید 336 استقرار یافته و از سال آینده ادامه این استقرار به سه ساله اول متوسطه میرسد، تدبیر آموزش و پرورش بر آن بوده تا 22 رشته مهارتی جدید را متناسب با نیاز بازار کار راهاندازی و همین تعداد رشته را که از استقبال کمتری برخوردار بوده و بازتاب کار آن اشباع شده از رشتههای کار و دانش حذف کنند.
مدیرکل فنی حرفهای و کار و دانش آموزشوپرورش درباره نظارت بر عملکرد برخی از مراکز کار و دانش که اقدام به صدور دیپلم در رشتههای فنی برای دانش آموزان بزرگسال و یا دانش آموزانی که تغییر رشته دادهاند میکند، اظهار کرد: مراکز روزانه و دولتی و همچنین مراکز غیر دولتی طبق آیین نامه و نرخ مصوب شهریه دریافت میکنند و دیپلم آنها نیز با تایید آموزش و پرورش صادر میشود لذا در این گونه مراکز هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: بخشی از مشکلاتی که در خصوص ارائه دیپلم از سوی مراکز کار و دانش برای دانش آموزان آزاد و بزرگسال با شهریه بالا مطرح میشود مربوط به بخشهایی است که داوطلب از بیرون برای مهارت آموزی پذیرش میکنند که مقرر شده نظارتها تشدید شده همچنین نهایی شدن برخی از دروس رشتههای کار و دانش نیز در دستور کار قرار بگیرد.
به گفته شریف زاده علت تغییر رشته دانش آموزانی که مردود میشوند و یا سن آنها از سن واجب التعلیمی میگذرد نبود امتحان نهایی در رشتههای فنی حرفهای است و در برخی مراکز صدور دیپلم با شهریههای نامتعارف انجام میشود.
مدیرکل فنی حرفهای و کار و دانش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: وزارتخانه بر آن شده تا سیستم نظارتی خود را دقیقتر و با دقت بیشتری انجام دهد تا فرایند صدور دیپلم در مراکز کار و دانش که اقدام به جذب هنرجو از خارج از مدارس دارند هزینه اضافی را به خانوادهها تحمیل نکند.
وی در ادامه از تجهیز هنرستانها خبر داد و گفت: یکی از مهمترین برنامههای آموزش و پرورش در کنار توسعه کمی و کیفی کار و دانش تجهیز هنرستانهاست چرا که معتقدیم با تجهیز هنرستانها به امکانات روز نه تنها نیازهای متقاضیان و هنرجویان به درستی پاسخ داده میشود، بلکه این موضوع بر افزایش و ارتقای کیفیت آموزشهای رشتههای هنرستانی منجر خواهد شد.
انتهای پیام