وزیر ارشاد دربارهی اعتراض داوران جایزهی «جلال» به برگزیده نشدن کتاب «شرح اسم» (زندگینامهی مقام معظم رهبری) نوشتهی هدایتالله بهبودی در این جایزه گفت: واقعا این کتاب در حدی نبود که بخواهد در جایزهی جلال برگزیده شود.
به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدمحمد حسینی دربارهی اعتراض داوران جایزهی جلال آل احمد نسبت به اعلام نتایج این دوره از این جایزه و نادیده گرفته شدن رأی آنها، اظهار کرد: به هر حال ما نظراتمان را اعلام کردهایم.
رییس هیأت امنای جایزهی جلال در پاسخ به پرسشی دربارهی کتاب «شرح اسم» (زندگینامهی مقام معظم رهبری) و با اشاره به برخی اعتراضها نسبت به برگزیده نشدن این کتاب در جایزهی جلال (با وجود رأی هیأت داوران به این موضوع)، تصریح کرد: در این کتاب اشکالاتی وجود داشت که بعضا به آن اشاره شده است. این کتاب طبق تشخیص هیأت علمی جایزهی جلال در حدی نبود که به عنون کتاب برگزیده و برتر معرفی شود.
حسینی سپس به اشکالات گرفتهشده در این کتاب توسط دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری از اولین چاپ این کتاب 240 غلط تاریخی و لفظی گرفت و دیگر از غلطهای محتوایی اثر گذشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دربارهی کتاب «شرح اسم» افزود: این کتاب اصلا از وزارت ارشاد مجوز نداشت و در نمایشگاه کتاب شرکت کرد و این یکی از اشکالات «شرح اسم» بود.
او در ادامه متذکر شد: به هر حال اینها دلایلی بود که کتاب «شرح اسم» به عنوان کتاب برگزیده از سوی هیأت علمی جایزهی جلال انتخاب نشد.
حسینی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری دربارهی اینکه برخی از اعضای هیأت داوران جایزهی جلال معتقدند به نظرشان اهمیتی داده نشده و نظر هیأت علمی در انتخاب اثر برگزیده اعمال میشود، تأکید کرد: اینطور نیست. البته در گذشته هم مواردی را داشتهایم که هیأت علمی نظر اعضای هیات داوران را تغییر داده است. به هر حال هیات علمی تأییدکننده نهایی هستند و در اکثر جشنوارهها هم این هیأتهای علمی هستند که برگزیدگان نهایی را مشخص میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان اظهار کرد: فکر میکنم کتاب «شرح اسم» یک بهانه بود؛ وگرنه بحثهای دیگری در این زمینه مطرح است.
انتهای پیام