به نظر میرسد اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در اجلاس این هفته از مشاجره درباره میزان تولید نفت اجتناب کنند ولی در عوض بحث مفصلی درباره انتخاب دبیر کل بعدی این سازمان داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بهای نفت در حال حاضر تقریبا در همان سطحی است که اوپک خواستار آن است (بالای 100 دلار در هر بشکه)، اما اعضا درباره اینکه چه کسی جانشین عبدالله البدری دبیرکل لیبایی این سازمان شود اختلاف نظر دارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در اجلاس فردا(چهارشنبه) در وین، انتظار میرود وزرای نفت 12 عضو اوپک سقف تولید رسمی 30 میلیون بشکهای این سازمان را برای شش ماه اول سال 2013 حفظ کنند.
یکی از نمایندگان ارشد اوپک از کشورهای حاشیه خلیج فارس با اشاره به ناآرامی در خاورمیانه گفت: اقتصاد جهانی ضعیف است و عرضه نفت بیشتر از تقاضا است که میتواند توجیه کننده کاهش حدودا 500 هزار بشکهای تولید اوپک باشد، اما عوامل سیاسی مانع از هرگونه اقدام رسمی از سوی این سازمان میشود.
یک موسسه مشاور انرژی موسوم به "پی اف سی" در واشنگتن گفت: با توجه به قیمتهای کنونی نفت انگیزه کمی برای تغییر سقف تولید رسمی 30 میلیون بشکهای یا کاهش تولید واقعی اوپک که حدود 31 میلیون بشکه است، وجود دارد.
محاسبات خود اوپک حاکی از آن است که به رغم قیمت 107 دلاری نفت این سازمان بیشتر از نیاز بازار نفت تولید میکند که میتواند باعث ایجاد انبارهای نفتی و سقوط بهای نفت در شروع سال آینده شود.
کارشناسانی که روز دوشنبه در مقر اوپک در وین جلسه داشتند توافق کردند که تقاضا برای نفت اوپک در سال 2013 به طور متوسط 29 میلیون و 700 هزار بشکه در روز خواهد بود که بیانگر این است که تولید کنونی باعث ایجاد ذخایری معادل یک میلیون و 300 هزار بشکه در روز در بازار جهانی 90 میلیون بشکهای کنونی خواهد شد.
ذخایر نفتی در کشورهای صنعتی سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی حدودا به سطحی معادل تقاضای 60 روز این کشورها رسیده که برای اولینبار در سال 2012 به شکل قابل توجهی بالای متوسط پنج ساله است.
این امر ممکن است باعث شود برخی از اعضای اوپک از جمله الجزایر، ونزوئلا و ایران از عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده اوپک بخواهند که در صورت کاهش قیمت به زیر 100 دلار در هر بشکه، تولید خود را کاهش دهد.
عبدالکریم اللعیبی وزیر نفت عراق گفت: بسیاری از کشورها قیمت 100 دلاری هر بشکه نفت را در بودجههای خود اعمال کردهاند، بنابراین فکر میکنم این قیمت در حال حاضر برای ما خوب است.
عربستان سعودی شکاف روزانه یک میلیون بشکه ای بازار را پر کرده، بنابراین انتظار میرود عربستان اولین کشوری باشد که در صورت کاهش قیمتها تولید خود را کاهش دهد.
در حالیکه توافق در مورد سیاست نفتی اوپک قطعی به نظر میرسد، تصمیمگیری در مورد دبیر کل بعدی این سازمان، مبهم است.
نامزدهایی از ایران، عراق و عربستان برای جانشینی عبدالله البدری دبیر کل 72 ساله اوپک که در پایان این ماه پس از شش سال حضور در این سمت بازنشسته خواهد شد، رقابت میکنند.
نامزدی که بخواهد برنده انتخابات شود باید آرا قاطع تمام اعضا را به دست آورد، اما رقابت بین عربستان از یک سو و ایران و عراق از سوی دیگر بیانگر اخلاف نظر بین این کشورها است.
این احتمال وجود دارد که نمایندگان اوپک البدری را برای شش ماه دیگر در این سمت نگه دارند.
وزیر نفت عراق گفت: این شرایط دشواری است. این مساله برای آینده سازمان خطرناک و میتواند روی بازار نفت تاثیر بگذارد. من از تمام اعضا میخواهم که این خطر را درک کنند.
نامزدهای دبیر کلی اوپک شامل مجید منیف نماینده عربستان در اوپک، غلامحسین نوذری وزیر نفت سابق ایران و ثمیر غضبان وزیر نفت سابق عراق و مشاور کنونی نخست وزیر عراق در امور انرژی هستند.
انتهای پیام