بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری

مطهری: پیش‌بینی هیات اجرایی در اصلاح قانون انتخابات معقول و حکیمانه است

نماینده مردم تهران در مجلس، ضمن دفاع از کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: پیش‌بینی هیات اجرایی11 نفره در این اصلاحیه کار معقول و حکیمانه‌ای است و اینکه تا کنون چنین هیاتی در انتخابات وجود نداشته نقص به شمار می‌رود.

نماینده مردم تهران در مجلس، ضمن دفاع از کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: پیش‌بینی هیات اجرایی11 نفره در این اصلاحیه کار معقول و حکیمانه‌ای است و اینکه تا کنون چنین هیاتی در انتخابات وجود نداشته نقص به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا،‌ علی مطهری که در بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به عنوان موافق کلیات سخن می‌گفت اظهار کرد: در این قانون وزارت کشور همچنان مجری برگزاری انتخابات اما هیات اجرایی هم در فوق آن قرار گرفته که رییس آن هم وزیر کشور است در واقع این هیات ترکیبی از سه قوه و معتمدان مردم است که شبیه آن در قانون فعلی در شهرستان‌ها و بخش‌ها وجود دارد و در این طرح چنین هیاتی را در مرکز قرار داده‌اند.

وی اضافه کرد: در کشورهای دیگر شورای عالی انتخابات یا کمیسیون ملی انتخابات وجود دارد. در واقع این هیات دخالتی در نظارت ندارد و تداخلی با کار شورای نگهبان ندارد بلکه اجرا با دولت است و سیاست‌ها توسط هیات مشخص می‌شود.این باعث خواهد شد تصمیمات در هیات اتخاذ شود و نه صرفا توسط وزیر کشور.

مطهری اضافه کرد:‌ نقطه قوت دیگر اصلاح قانون انتخابات این است که کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات در آن تقویت شده و تمهیداتی اندیشیده شده که فرصت احقاق حق برای کاندیداها چه در مطبوعات و چه در صدا و سیما وجود داشته باشد که در انتخابات گذشته کاستی‌هایی از این جهت وجود داشت.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: هرکسی از نمایندگان از ظن خود درباره طرح اظهارنظر کرده برخی گفته‌اند این دخالت در اجرا و نظارت است در حالی که هیچ کدام نیست، می‌گویند برای حذف رقبا است اما این طور نیست؛ واقعیت این است که قانون فعلی اشکالاتی دارد که باید رفع شود گاهی عده‌ای این را مرتبط به انتخابات گذشته دانسته‌اند و می‌گفتند اصلاح قانون تایید حرف کسانی است که ادعای تقلب کرده‌اند در حالی که ما طبق این منطق هیچ وقت نمی‌توانیم قانون را اصلاح کنیم زیرا معنی‌اش این می‌شد که انتخابات قبل دارای اشکال بوده است.

علی مطهری در پایان از نمایندگان خواست با توجه به اصلاحات مفید و موثری که در این قانون شده به کلیات آن رای مثبت دهند ضمن اینکه می‌توان در جزییات، ماده 7 این قانون را (که درباره شرایط پیش‌بینی شده برای رجل سیاسی ومذهبی و مدیرومدبر بودن کاندیداهاست) هم حذف کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ آذر ۱۳۹۱ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91091205695
  • خبرنگار : 71132