وزیر صلح و امنیت سوریه در کنفرانس خبری مشترک با معاون نخست وزیر این کشور در امور اقتصادی که در مرکز فرهنگی سوریه در تهران برگزار شد بر انجام مذاکرات ملی در سوریه به عنوان تنها راهکار برون رفت از بحران سوریه تاکید کرد و اظهار داشت: ما خواستههای به حق مردم سوریه را انکار نمیکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی حیدر، وزیر صلح و امنیت ملی سوریه در جمع دانشجویان سوری و سوریهای مقیم ایران در کنفرانس خبری مشترک با قدری جمیل، معاون نخست وزیر سوریه در امور اقتصادی که در مرکز فرهنگی سوریه در تهران برگزار شد، اظهار داشت: اگر به سالهای قبل بازگردیم میبینیم که دو حزب اصلی مخالف حزب "اراده مردمی" و حزب "قومی سوری" همواره بر انجام اصلاحات تاکید میکردند و ما در قالب این دو حزب معتقد بودیم و همیشه میگفتیم که باید تغییرات ریشهای و عمیق در سوریه ایجاد شود و ما خواستههای به حق مردم را انکار نمیکنیم اما به هر حال اختلاف نظرهایی وجود دارد و ما باید بر سر مسائل مختلف توافق کنیم. موضع سوریه در قبال مسائل منطقه درست است و سوریه باید در رویارویی با طرحهای غربی و صهیونیستی قویتر باشد و نقش ژئوسیاسی سوریه حفظ شود.
وی ادامه داد: درباره وقایع سوریه سوالات زیادی وجود دارد و بسیاری این سوال را مطرح میکردند که آیا بهار عربی به سوریه نیز میرسد یا نه؟ همواره اختلاف نظرهایی در این زمینه وجود داشت. اختلاف نظر دیگری که در این زمینه وجود داشته است این بود که اوضاع در سوریه به کجا میرسد و هدف از این وقایع چیست؟ از همان ابتدای آغاز وقایع سوریه گفتیم حل بحران سوریه از طریق راهکار سیاسی و توقف خشونتها ممکن است. بعد از چند هفته از آغاز وقایع در سوریه گفتیم که دخالتهای خارجی در خصوص بحران سوریه وجود دارد و درست است که مردم سوریه خواستههای به حق دارند، اما دخالت خارجی در سوریه یک توهین به خواستههای مردم و اصلاحات است و دخالت خارجی در بحران کشور روند مسالمتآمیز در کشور را تبدیل به شورش کرد.
وی ادامه داد: ما باز هم میگوییم که اوضاع کنونی در سوریه در واقع یک جنگ علیه سوریه و سوریهاست که خواهان اصلاحات هستند و آنها برای سوریه چند نقشه داشتند یکی این که سناریوی لیبی را در سوریه پیاده کنند اما اوضاع کنونی سوریه و اوضاع منطقهای و بینالمللی این سناریو را درباره سوریه محال کرد اما سناریوی دوم درباره سوریه آتش زدن کشور بود همانطور که هنری کیسینجر گفته بود لذا فورا تظاهرات و خواستههای مسالمت آمیز به یک پدیده مسلحانه تبدیل شد. آنچه درباره سوریه اجرا میشود به ویژه بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این است که اقدامات شورشی و تنش در سوریه ادامه یابد. پروژه آنها در سوریه مخالفت با مذاکره و راهکار سیاسی است و آنها تنها میخواهند جنگ داخلی در سوریه راه بیندازند.
وزیر صلح و امنیت ملی سوریه اظهار داشت: ما به عنوان احزاب سیاسی در سوریه از پشتوانه مردمی برخورداریم و میخواهیم راهکار سیاسی بر پایه خواستههای مردم در سوریه اجرا و یک دولت مدنی مدرن با یک قدرت مرکزی تشکیل شود. ما شاهد مناقشه بین دو منطق جنگ و مذاکره هستیم که برخی خواهان صلح و راهکار مسالمت آمیز و برخی خواهان جنگ هستند کسانی که از جنگ طرفداری میکنند به همان رویه ادامه خواهند داد، اما طرفداران جناح دوم اهل منطق هستند و ان شاءالله به صلح خواهند رسید. جناح دوم از حمایت مردمی بیشتری برخوردارند و ما اکنون در حال جلب حمایت مردم هستیم و کسانی که مخالف راه حل مذاکره هستند و از شورش حمایت میکنند میخواهند موقعیت مهم و مقاومتی سوریه را از بین ببرند. این همان دلیل فشارها بر سوریه است آنها به دنبال نابودی نقش ارتش و نظام سوریه هستند که در راستای ایجاد آشوب مذهبی و نهایتا برای توجیه حضور یهودیها در فلسطین است. آنها به دنبال ایجاد تنش در سوریه برای از بین بردن موقعیت کشور در منطقه هستند و این یک جنگ علیه سوریه است.
وزیر صلح و امنیت ملی سوریه تصریح کرد: تغییر باید وسیلهای باشد برای حفظ بقای سوریه و موقعیت ژئو سیاسی آن نه وسیلهای برای ضربه زدن به خودمان و جنگ با یکدیگر، لذا حفظ تمامیت ارضی، وحدت ملی و راهکارهای استراتژیک در جهت حفظ موقعیت سوریه مسائلی هستند که ما بر آن تاکید داریم چون آنها میخواهند به اسرائیل در منطقه مشروعیت ببخشند. ما جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در راستای تغییر ایجاد کردیم و در این راستا کل فلسطین را نیز از اشغال آزاد میکنیم.
همچنین قدری جمیل، معاون نخست وزیر سوریه در امور اقتصادی در این کنفرانس خبری اظهار داشت: ما با دکتر علی حیدر در خصوص برنامه سیاسی توافق نظر داریم و من فقط میخواهم بر دو نکته تاکید کنم نکته اول اینکه امروز کنفرانس مذاکرات ملی "نه به خشونت و بله به دموکراسی" در تهران آغاز میشود و ما از جمهوری اسلامی ایران برای دعوت از ما برای این کنفرانس تشکر میکنیم. مسائل اصلی که در مذاکرات مطرح خواهد شد مشخص است. دو مساله کنونی درباره سوریه این است که برخی زبانا و عملا با مذاکرات موافق هستند و گروه مقابل زبانا و عملا با مذاکره مخالفند. کسی که خواهان مذاکره نیست را نمیتوان مجبور به مذاکره کرد. مشکل جای دیگر است برخی زبانا موافق مذاکرات هستند اما در عمل خواهان مذاکره نیستند. آنها در واقع در مذاکرات ملی مانع تراشی میکنند. در اوضاع کنونی مشکل ما با کسانی است که در این زمینه مانع تراشی میکنند و آنها منافق هستند.
انتهای پیام