وزیر نفت با اشاره به اینکه ایران هیچگاه از منابع انرژی به عنوان حربه استفاده نکرده است، تصریح کرد: با این حال حق خود را برای مقابله به مثل و قطع صادرات نفت محفوظ میدانیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رستم قاسمی در آخرین روز اجلاس اسکاپ افزود: در صورت تداوم سیاست قدرتهای سلطه گر و تحریم یکجانبه اتحادیه اروپا و آمریکا، ایران حق خود را برای مقابله به مثل و قطع صادرات نفت و همچنین تحریم کالاها محفوظ میداند.
وزیر نفت همچنین تصریح کرد:تا سال 94 میزان تولید نفت تا 5.4 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد و این از برنامههای جدی دولت به شمار میرود.
وی با بیان اینکه دوران دسترسی آسان به انرژیهای هیدروکربنی به سر رسیده است، خاطرنشان کرد: صنعت نفت و گاز جهان تشنه سرمایهگذاری است اما این منابع در بخشی از میادین کاهش یافته است.
وزیر نفت با انتقاد از رویکردهای مغرضانه و تبعیض آمیز سیاسی به جای رویکرد آزاد و انجام فعالیتهای مناسب اقتصادی برای جذب سرمایهگذاری اظهار کرد: این اقدامات باعث ایجاد محدویت سرمایهگذاری در برخی میادین بزرگ نفتی جهان شده و آسیبهای حاصل از این رویکرد نادرست در عرصه بین المللی پیامدهای فراوانی را در پی دارد.
وی با بیان اینکه ایجاد فاصله بیشتر بین مصرف کننده وتولیدکننده برای بازار نفت مضر است، تصریح کرد: بازار عرضه نفت به صورت سنتی و بازار تقاضا به شکل مدرن امروز باعث جلوگیری از دسترسی آسان به جریان آزاد فنآوری شده است.
وزیر نفت با بیان اینکه صنعت نفت در دوران مختلف شاهد فراز و فرودهای مختلف بوده است، گفت:اگرچه ارزش واقعی نفت رشد اندکی داشته است اما در این بخش شاهد مکانیزم های سنتی عرضه نفت و گاز هستیم؛ اما باید بدانیم که نفت وگاز فقط کالای مصرفی نیست بلکه یک کالای سرمایهای به شمار می رود.
قاسمی با اشاره به اینکه نباید نحوه قیمت گذاری در بخش نفت در حوزه گاز نیز تکرار شود، تصریح کرد: با جلوگیری از نوسانات شدید قیمتی باید ارزش محصول حفظ شود و پس از آب و خاک، منابع هیدروکربنی ارزشمندترین منابع کره زمین محسوب می شود.
وی گفت: باگذشت بیش از 150 سال از دسترسی بشر به نفت، نیمی از منابع به مصرف رسیده است و این سوال مطرح میشود که آیا برای مصرف باقیمانده این منابع نیز به 150 سال نیاز است و آیا در ساختار حقوقی عرضه و تولید نفت دسترسی منصفانه و تقسیم عادلانه لحاظ شده است؟
وزیر نفت ایران را یکی از بنیانگذاران کنگره جهانی نفت، اوپک و مجمع صادرکنندگان گاز دانست و خاطرنشان کرد: ایران هم اکنون صاحب 12 درصد ذخایر نفت جهان و 17 درصد منابع گاز جهان است و این منابع می تواند تا چند دهه آینده حفظ شود.
قاسمی با بیان اینکه ایران نه تنها با وجود تحریمهای سیاسی برای عرضه انرژی هیچ گاه از این منابع به عنوان حربه استفاده نکرده است، اضافه کرد: در برنامه پنجساله پنجم توسعه 150 میلیارد دلار سرمایهگذاری هدفگذاری شده است که نیاز سالانه 30 میلیارد دلاری سالیانه، فضایی را برای کار مشترک میان کشورها و ایران فراهم میکند.
وزیر نفت در پایان با اشاره به جلوگیری از خام فروشی نفت خاطرنشان کرد: در برنامه ایران جهت جلوگیری از خام فروشی نفت 50 درصد از تولید به فرآورده تبدیل و به کشورهای دیگر صادر میشود.
انتهای پیام