پاییز؛ فصل میوه‌های رنگارنگ

دوباره روزهای زرد و نارنجی رسید، برگ هر درختی یک رنگ است، بعضی هنوز مقاومت کردند و سبز مانده‌اند و بعضی حتی قرمز شده‌اند. جز سرما و باران و رعد و برق و ابر ارمغان‌های دیگری هم دارد فصل سوم سال. کیوی و نارنگی، پرتقال و انار. ترکیب رنگشان درست مثل خود پاییز است.

دوباره روزهای زرد و نارنجی رسید، برگ هر درختی یک رنگ است، بعضی هنوز مقاومت کردند و سبز مانده‌اند و بعضی حتی قرمز شده‌اند. جز سرما و باران و رعد و برق و ابر ارمغان‌های دیگری هم دارد فصل سوم سال. کیوی و نارنگی، پرتقال و انار. ترکیب رنگشان درست مثل خود پاییز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، همه این‌ها فقط برای پاییز است، برای همین روزهایی که هوا هم دقیقا تکلیف خودش را نمی‌داند، صبح‌ها سرد و ظهرها گرم، نه می‌شود پالتو و بارانی پوشید و نه دیگر لباس‌های تابستانی وقتش هست. در این بین بازار سرماخوردگی است که حسابی داغ می‌شود، مطب پزشک‌ها شلوغ می‌شود و دارو و آمپول و آنتی بیوتیک دست به دست می‌چرخد.

در این بین عده‌ای هم هستند که پیشگیری را ترجیح می‌دهند و با تغذیه مناسب و خوردن میوه‌های فصل، راه را به سرماخوردگی می‌بندند.

یک بیضی قهوه‌ای، دایره‌های نارنجی، گردی تاج‌دار سرخ. فکر می‌کنم اینها هم مزه بهتری داشته باشند و هم مضرات کمتری. ویتامین «ث» موجود در آنها سیستم ایمنی را قوی می‌کند، آنتی اکسیدان‌ها از سرطان جلوگیری می‌کند و هزار خاصیت دیگر.

مس و آهن و فسفر، انواع ویتامین‌های گروه «ب»، ویتامین «آ» و ویتامین «د» همه و همه یک جا در همان کیوی سبز رنگ و کوچک جمع شده و آن را به میوه‌ای مفید و باارزش زیاد تبدیل می‌کند. حتی برخی کیوی را با همان پوست زبر و کرکی می‌خورند و معتقدند برای سلامتی بسیار مفید است و آنتی اکسیدان فراوانی در آن وجود دارد.

تامسون یا پیوندی، با هسته و یا بدون هسته. مهم این است که پرتقال یکی از مهمترین منابع ویتامین «ث» است با رنگ قرمز یا نارنجی و مزه‌ای ترش و شیرین. از بروز آب مروارید، کم خونی، کلسترول بالا و سرطان می‌توان با خوردن پرتقال پیشگیری کرد.

گرچه اندازه‌اش از پرتقال کوچک‌تر است، اما خواصش دست کمی از آن ندارد، سخن از یکی دیگر از میوه‌های تیره مرکبات است. "نارنگی". می‌گویند مفرح قلب است و صفرابُر و به دلیل میزان بالای فسفر و کلسیمش در تشکیل اسکلت بدن نقش بسزایی دارد. مسکن اعصاب و دفع کننده سموم بدن، حافظه را تقویت می‌کند و بی‌اشتهایی را رفع می‌کند.

از کودکی نامش را در کتاب‌های درسی آوردیم و برای یاقوت‌های سرخش شعر خواندیم، همراه همیشگی شب یلدا." انار" دفع‌کننده چربی، رفع‌کننده سموم عفونت‌های داخلی، کاهش حرارت داخلی بدن، درمان ضعف معده، کمی اشتها، تهوع و ضعف عمومی و همچنین تصفیه خون از خواص این میوه تاج‌دار سرخ است. انار علاوه بر خون‌سازی، منبع انواع ویتامین‌های A,B,C, E است و همیشه خوردن دانه‌هایش بهتر از نوشیدن آب آن است.

یک کارشناس تغذیه هم معتقد است میوه‌های پاییزی منبع مناسبی برای ویتامین «ث» هستند و در پیشگیری از سرماخوردگی نقش بسزایی دارند.

فرزاد بابایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، با اشاره به اهیمت استفاده از میوه‌ها و نقش آنها در هرم غذایی، گفت: میوه‌ها سهم مهمی در تغذیه روزانه افراد دارند و به دلیل میزان بالای فیبری که در آنها هست در کاهش وزن و میزان کلسترول تأثیرگذارند.

وی ادامه داد: اکثر میوه‌های پاییزی از جمله مرکبات، کیوی و انار، منبع غنی ویتامین C هستند و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

به گفته این کارشناس تغذیه، میزان ویتامینC مورد نیاز یک فرد بالغ روزانه 40 تا 60 گرم است که مصرف یک پرتقال در روز، می‌تواند این نیاز را تأمین کند.

بابایی یادآور شد: میوه‌های پاییزی همچنین به دلیل دارا بودن مقادیر مناسبی از اسید فولیک از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کنند.

وی از کیوی به عنوان یکی از پرخاصیت‌ترین میوه‌های پاییزی یاد کرد و افزود: این میوه سرشار از ویتامینC است و به هضم غذا و رفع مشکلات معده هم کمک می‌کند.

این کارشناس تغذیه معتقد است کیوی به دلیل فعالیت ضد باکتریایی، در درمان هلیکوباکتری پیلوری هم نقش دارد.

بابایی تصریح کرد: مصرف کیوی به دلیل حجم بالای اُگزالات آن به بیماران کلیوی توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ آبان ۱۳۹۱ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 91082011916
  • خبرنگار :