معاون فرهنگی و ارتباطات موسسه دارالحدیث گفت: گرچه اندیشمندان اسلامی تاکنون دستورالعملهای دینی را در بسیاری از ابعاد زندگی برای جامعه بیان کردهاند اما کمتر به این نکته توجه شده که میتوان یک سبک زندگی دینی داشت و به تمام ابعاد و زوایای زندگی رنگی اسلامی زد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانینیا در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به «آیه 138 سوره بقره صِبْغَةَ اللّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدونَ» اظهار کرد: صبغهالله یعنی رنگ خدا و چه رنگی بهتر از رنگ خدا است، در این آیه شریفه مقصود خداوند این است که ایمان ما به خدا و ساختن زندگی مطابق با موازین الهی ما را به رنگ خدایی که بهترین رنگ است در میآورد.
وی افزود: در سیره و دستورات معصومان نیز که تببینکنندگان حقیقی وحی هستند برای تمام ابعاد زندگی الگو ارائه شده است.
این استاد علوم و حدیث با بیان اینکه «دین اسلام برای زندگی فردی و اجتماعی برنامه دارد» تصریح کرد: دین برای رابطه انسان با خودش با خدایش، تعامل با شهروندان، تعامل با حاکمان، حتی تعامل با طبیعت مدرن برنامه دارد، در هر حوزه از سبک زندگی با استفاده از متون دینی میتوانیم به مدینه فاضله برسیم.
سبحانینیا در ادامه به نقش اندیشمندان به ویژه حوزویان در زمینه ترویج سبک زندگی دینی اشاره کرد و گفت: امت اسلامی با بسیاری از آموزههای دینی آشنا است، ولی در مرحله عمل با مشکل مواجه هستیم، امروزه بیش از آنکه مشکل جهل و نادانی نسبت به آموزههای دینی مطرح باشد مشکلات دیگری همچون مشکلات مدیریتی و اقتصادی جامعه را آزار میدهد.
وی افزود: اگر بتوانیم جامعه را از امنیت اقتصادی و ثبات برخوردار کنیم و سوء استفاده نکنیم جامعه در مسیر صحیحی حرکت میکند.
معاون فرهنگی و ارتباطات موسسه دارالحدیث با بیان اینکه «برای نیل به سعادت یک جامعه، همه ابعاد آن باید متناسب با هم رشد کنند» تصریح کرد: برای رسیدن به سعادت یک جامعه اهل اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اصحاب، علوم و دانش و بقیه حوزههای مختلف باید دست به دست هم یکصدا و متحد در جهت پیشرفت جامعه حرکت کنند.
وی در پایان گفت: برای رسیدن به یک زندگی دینی باید مصالح جامعه را به خودخواهیهای درونی ترجیح بدهیم و جامعه برای ما مهمتر از عقاید شخصی باشد و در تعاملات جامعه حسن ظن را مبنا قرار دهیم نه سوء ظن را، زیرا اینگونه است که اختلافات ما حل شده و زندگی دینی در جامعه رواج پیدا میکند.
انتهای پیام