معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: براساس ماده 212 آییننامه داخلی مجلس با توجه به پس گرفتن امضای 40 تن از نمایندگان سوالکننده از رییسجمهور موضوع سوال از رییسجمهور از دستور کار مجلس خارج شد.
لطفالله فروزنده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب، افزود: براساس ماده 212 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی بعد از این که طرح سوال از رییسجمهور به کمیسیون ارجاع میشود و نمایندگان رییسجمهور با حضور در کمیسیون به سوالات نمایندگان پاسخ میدهند، اگر یک چهارم نمایندگان قانع نشدند، روند سوال ادامه پیدا میکند، ولی با توجه به اینکه در حال حاضر از 96 نماینده امضاکننده سوال از رییسجمهور 40 نفر از آنها امضای خود را پس گرفتهاند براساس همین ماده طرح سوال از رییسجمهور از دستور کار مجلس خارج میشود و اعضای هیات رییسه مجلس باید به این موضوع توجه کنند.
وی افزود: با توجه به فضای کلی مجلس ما معتقدیم اینگونه مسائل باید از طریق برگزاری جلسات در کمیسیونهای تخصصی مجلس پیگیری شود تا به نتیجه برسد.
این در حالی است که یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت که سوال از رییس جمهور با داشتن نصاب لازم، هنوز در دستور کار مجلس قرار دارد.
حجتالاسلام حسین سبحانینیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سوال از رییس جمهور هنوز از دستور خارج نشده اما اگر تا یکشنبه (14 آبانماه) که جلسه علنی مجلس برگزار خواهد شد، تعداد امضاها از نصاب پایین تر بیاید، دیگر قابل طرح نیست اما در صورتی که هنوز امضاهای لازم پای سوال باشد، هیات رییسه باید به قانون عمل کند و سوال را اعمال وصول کند.
وی تاکید کرد: بعد از قرائت سوال در صحن علنی مجلس، امکان تغییر در عدد امضاها وجود ندارد اما تا آن زمان ممکن است شاهد کاهش و یا افزایش امضای سوال از رییس جمهور باشیم.
سبحانینیا با اشاره به اظهارات فروزنده معاون رییس جمهور مبنی بر اینکه خارج شدن سوال از رییس جمهور از دستور کار مجلس با پس گرفتن امضا گرفتن برخی از نمایندگان یادآور شد: حدود 33 نفر از نمایندگان امضای خود را پس گرفتند اما مجددا تعدادی از همکاران سوال را امضا کردند؛ ما روز چهارشنبه بیش از 80 امضا پای سوال داشتیم و برخی می گفتند سوال از رییس جمهور 92 امضا دارد که با این روند هنوز در دستور کار مجلس قرار دارد.
به گزارش ایسنا، نصاب لازم برای طرح سوال از رییس جمهور یک سوم نمایندگان یعنی 73 امضا است.
گفتنی است پس از قرائت سوال در صحن علنی، رییس جمهور یک ماه فرصت خواهد داشت برای پاسخگویی به سوال نمایندگان که این بار به موضوع نوسانات ارزی مربوط است، در صحن علنی حضور پیدا کند.
انتهای پیام