در فاصله کمتر از یک ماه به آغاز بیست و یکمین دوره مسابقات کاراته قهرمانی جهان در پاریس فرانسه، نگاهی اجمالی به تیم اعزامی ایران داریم، تیمی که در بخش کمیته انفرادی، ملی پوشان اولین حضور جهانی خود را تجربه می کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از پیدایش مسابقات کاراته قهرمانی جهان در سال 1970، 42 سال است که مسابقات جهانی برگزار میشود که برای قهرمانان کاراته بزرگترین و حائز اهمیت ترین آوردگاه به حساب می آید. تیم ملی بزرگسالان کاراته ایران در شرایطی قصد دارد با ترکیبی کامل در دو بخش کاتا و کومیته انفرادی و تیمی در این رویداد شرکت کند که پس از 10 مرحله اردوی آمادگی طی سه ماه گذشته حالا ترکیب قطعی خود را شناخته است.
تیمی اعزامی ایران به فرانسه دو ویژگی مهم دارد؛ اول اینکه در کومیته انفرادی با میانگین سنی 22،8 سال، جوانترین تیم اعزامی به رقابتهای جهانی طی دو دهه اخیر است و دوم اینکه در دو بخش کومیته انفرادی و کاتا تمامی نفرات برای نخستین بار حضور در رقابتهای بزرگسالان جهان را تجربه می کنند که البته برغم جوانی و بی تجربه بودن، کادر فنی تیم امید زیادی به موفقیت آنها دارند.
در ادامه نگاهی کوتاه به مسافران کاراته ایران در بیست و یکمین دوره مسابقات قهرمانی جهان در بخش کمیته انفرادی داریم.
وزن 60- کیلوگرم
امیر مهدی زاده با 23 سال سن سبک وزن ترین کاراته کار اعزامی به رقابتهای جهانی پاریس است. مهدی زاده که در بازیهای آسیایی گوانگجو هم عضو تیم ملی بود در سال 2011 در رقابتهای قهرمانی آسیا در چین به مقام سوم وزن 60 - کیلو گرم دست یافت. این کاراته کار قمی در مسابقات آسیایی 2012 که تیر ماه امسال در کشور ازبکستان برگزار شد، جای خود را به سعید علیپور دیگر کاراته کار قمی داد اما در رقابتهای انتخابی موفق شد با پیروزی مقابل همه حریفان از جمله علپیور بار دیگر خود را به مربیان تیم ملی تحمیل کند.
مهدی زاده که دو ماه پیش در مسابقات کاراته وان ترکیه به فینال وزن 60 - کیلو گرم راه یافت و صاحب نشان نقره شد، کاراته کاری تکنیکی، قدرتی و سرعتی است که اگر به لحاظ ذهنی در شرایط خوبی باشد می تواند از هر غیر ممکنی ممکن سازد. کارشناسان معتقدند نقطه ضعف عمده مهدی زاده حمله با دست چپش است که او این نقصیه را در تمرینات اردویی بخوبی برطرف کرده است. مهدی زاده برای نخستین بار است که تاتامی جهانی را تجربه می کند.
وزن67- کیلوگرم
سعید احمدی در وزن 67 - کیلو گرم نماینده کاراته ایران است. این کاراته کار 23 ساله کرمانشاهی هم برای اولین بار در رقابتهای جهانی حاضر میشود. احمدی در مسابقات قهرمانی آسیا 2012 در کمیته تیمی به میدان رفت و با سه برد نقش موثری در پیروزی های تیم ایران داشت. او با دو طلایی که در مسابقات کاراته وان اندونزی و ترکیه بدست آورده خود را به عنوان یکی از مدعیان بزرگ این وزن مطرح کرده است. احمدی همواره بسیار با انگیزه تمرین می کند و کاراته کاری است که از اعتماد به نفس خوبی برخوردار است و از مبارزه با هیچ حریفی ترسی به دل راه نمی دهد و همین ویژگی می تواند رمز موفقیت او روی تاتامیهای پاریس باشد.
وزن 75- کیلوگرم
بهمن عسگری در وزن 75 - کیلو گرم در جام بیست و یکم جهان به روی تاتامی می رود. عسگری که در سوابق قهرمانی اش نشان طلای جوانان و زیر 21 سال جهان دیده می شود، از توان تکنیکی و تاکتیکی خوبی سود می جوید و در سالهای اخیر نشان داده در میادین بین المللی بهتر از میادین داخلی می تواند از توانمندی های فنی خود بهره بگیرد. عسگری در شرایطی نماینده وزن 75 - کیلو گرم کاراته ایران در رقابتهای جهانی نام گرفت که در اردوها حریف سرسختی همچون سعید فرخی، کاپیتان تیم ملی و نفرسوم جهان در سال 2006 و دارنده سه نشان طلای آسیا را پشت سر گذاشت. به این کاراته کار 21 ساله قزوینی هم علی رغم جوانی امید زیادی وجود دارد.
وزن 84- کیلوگرم
در وزن 84 - کیلو گرم کاراته کاری عازم رقابتهای جهانی پاریس می شود که در یکسال اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته و از هر مسابقه ای شرکت کرده دست خالی برنگشته است. علی فداکار که در پرونده اش قهرمانی جوانان جهان در سال 2009 دیده می شود، سه ماه پیش در نخستین حضور آسیایی در معیت تیم ملی بزرگسالان موفق شد یکی از طلایی های کاراته ایران در ازبکستان باشد. این کاراته کار 21 ساله تهرانی در مسابقات کاراته وان امسال هم کارنامه پرباری داشته است. او تیرماه در جاکارتا بر سکوی اول ایستاد و طلا گرفت و شهریور ماه هم در استانبول ترکیه نشان نقره لیگ جهانی را به گردن آویخت. خونسردی، استفاده بموقع از تکنیک های دست و پا و فاصله سنجی درست از ویژگی های کاراته کاری است که برای رسیدن به پیراهن تیم ملی موفق شد حریف باتجربه ای چون مازیار الهامی را مغلوب کند. فداکار هم برای اولین بار در تاتامی جهانی بزرگسالان مبارزه خواهد کرد.
وزن 84+ کیلوگرم
بهترین کاراته کار سنگین وزن آسیا بالاخره توانست در رقابتهای جهانی بزرگسالان جهان حضور پیدا کند. ذبیح الله پورشیب که در آسیایی 2009، 2011 و 2012 و بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو موفق شده بود بر سکوی اول بایستد، هرگز این فرصت را پیدا نکرده بود تا شانس خود را در مصاف با غولهای کاراته جهان بیازماید.دارنده مدال طلای امیدهای جهان در سال 2007 اگرچه از تجربه بالایی برخوردار است، اما برای قرار گرفتن در ترکیب تیم ملی کاراته اعزامی به رقابتهای جهانی پاریس از سد حریفان قدری چون سامان حیدری و سجاد گنجی زاده گذشت.قدرت بدنی خوب، اعتماد بنفس و تاکتیک پذیری فاکتورهایی است که پورشیب می تواند با بهره گیری از آنها سرانجام خوبی را در جام بیست و یکم برای خود رقم بزند.
کمیته تیمی
در کنار این 5 کاراته کار که در مبارزات انفرادی باید در پاریس به روی تاتامی بروند، ابراهیم حسن بیگی که دو سال پیش در وزن منهای 75 کیلو گرم عضو تیم اعزامی به مسابقات جهانی صربستان بود، مازیار الهامی که در سال 2002 به مادرید رفت و تا یک قدمی مدال جهانی پیش رفت، سامان حیدری که دو ماه پیش در کاراته وان استانبول با شکست استفانو مانیسکالوی، رکورددار مدالهای جهانی ازایتالیا شگفتی بزرگی را خلق کرد، سجاد گنجی زاده که تیرماه در مسابقات آسیایی ازبکستان و در مبارزات تیمی بهترین نمایش را به صحنه آورد و سعید فرخی، کاراته کاری که در 10 سال اخیر در تمامی رقابتهای قاره ای و جهانی حضوری مستمر و توام با موفقیت داشت، نفراتی هستند که در کومیته تیمی باید به جنگ حریفان جهانی شان بروند. تیم ایران در این بخش غیر از نفرات جوانی که در بخش کمیته انفرادی دارد در بخش کمیته تیمی نفرات با تجربه تری دارد که سالها برای کاراته ایران زحمت کشیده اند و در واقع کادر فنی تیم ملی در این بخش تلفیقی از جوانان و با تجربه ها را به کار گرفته است.
کاتای انفرادی
پس از حضور پردوام محسن اشرفی در مسابقات جهانی( 6 دوره) که البته هیچگاه با موفقیتی هم همراه نبوده، این بار در کاتای انفرادی نوبت به فرید حقیقی نماینده کاراته ایران در رقابتهای جهانی رسید، کاتارویی که در سال 2007 با کسب نشان نقره جوانان جهان نام خود را به عنوان نخستین مدال آور کاتای ایران در مسابقات جهانی ثبت کرد. حقیقی 23 ساله هرچند پس از ورود به عرصه بزرگسالان کمتر مورد توجه گرفت، اما امسال با حضور در دو مرحله از لیگ جهانی موسوم به کاراته وان و کسب عنوان پنجم در جاکارتا و سوم در استانبول توانست فدراسیون نشین ها را مجاب سازد تا او را مسافر جهانی پاریس کنند. حقیقی در رقابتهای جهانی تحت مربیگری امیر یاری اگرچه حریفان صاحب نامی را پیش رو دارد، اما پتانسیل فنی او آنقدر است که شانسی را برای او قائل شوند.
کاتای تیمی
پس از موفقیت شگفت انگیز تیم کاتا ایران در رقابتهای آسیایی 2012 که منجر به کسب نشان طلا پس از 23 سال شد،تیم سه نفره احد شاهین، آرمین روشنی و فرزاد محمدخانلو تحت هدایت سعید نیکو خصلت این فرصت را پیدا نکردند تا با حضور در یک میدان تدارکاتی خود را برای رقابتهای جهانی بهتر مهیا سازند.
این تیم که اولین بار به رقابتهای جهانی بزرگسالان اعزام می شود، پس از دو بار ناکامی در مسابقات آسیایی، امسال موفق شد با شکست همه حریفان بر سکوی اول آسیا بایستد، ضمن اینکه از مسابقات آسیایی هم در مسابقات کاراته وان در جاکارتا به مدال نقره دست یافت.
تیم کاتای ایران در شرایطی به پاریس می رود که کارشناسان براین باورند که این تیم می تواند در رقابت با حریفان قدر اروپایی و آمریکای لاتین و البته تیم ژاپن سربلند از تاتامی خارج شود.
کادر فنی
تیم ملی کاراته در شرایطی راهی رقابتهای جهانی می شوند که حبیب الله ناظریان به عنوان مدیر فنی، مهران بهنام فر و علیرضا کتیرایی دو ملی پوش اسبق تیم ملی به عنوان مربی و تورج ساسانی یکی از مربیان سازنده کاراته است به عنوان کمک مربی وظیفه هدایت ملی پوشان را در تاتامی جهانی برعهده خواهند داشت. سید محمد حسینی هم به عنوان مربی بدنساز در کنار این تیم حضور دارد.
بیست و یکمین دوره مسابقات کاراته قهرمانی جهان طی روزهای اول تا پنجم آذر ماه به میزبانی پاریس فرانسه برگزار می شود. در دوره قبلی این رقابتها که سال 2010 در بلگراد صربستان برگزار شد، تیم ملی ایران با مدال نقره حامد زیکساری در وزن منهای 67 کیلو گرم در جای شانزدهم جدول رده بندی توزیع مدالها قرار گرفت.
انتهای پیام