سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن کیوی در جهان تولید میشود که ایتالیا با تولید سالانه 500 هزار تن اولین تولیدکننده و پس از آن نیوزیلند و شیلی به ترتیب دومین و سومین تولیدکننده این میوه بوده و ایران نیز با تولید سالانه 221 هزار تن چهارمین تولید کننده کیوی در جهان به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، استان مازندران با تولید سالانه بیش از 110 هزار تن کیوی قطب تولید این میوه در کشور محسوب میشود و پس از آن استان گیلان سالانه بیش از 70 هزار تن کیوی تولید میکند که دومین استان تولیدکننده این محصول است.
بیش از 8000 هکتار سطح زیر کشت کیوی در ایران است که با توجه به سازگاری درختان کیوی با اقلیم شمال کشور و همچنین بالا بودن میزان برداشت این محصول باغات کیوی روز به روز در دو استان مازندران و گیلان روبه گسترش هستند و تولید سالانه این میوه نیز روند افزایشی دارد.
اما علیرغم تولید مازاد بر مصرف این میوه و همچنین داشتن رتبه چهارم در تولید آن در جهان کشورمان از نظر صادرات بعد از ایتالیا، نیوزیلند، شیلی، بلژیک، یونان، هلند و فرانسه در رده هشتم جهان قرار گرفته است که رییس اتحادیه باغداران علت پایین بودن میزان صادران کیوی را به نبود صنایع فرآوری و بستهبندی عنوان میکند.
به گفته نایب رییس خانه کشاورز امسال باغات کیوی از وضعیت مناسبی برخوردارند لذا تولید و صادرات این محصول بیش از سال گذشته خواهد بود.
بیابانی اظهار کرد: میزان برداشت کیوی در سالهای گذشته 25 تن درهکتار بوده که اکنون به بیش از 50 تن در هکتار افزایش یافته است.
براساس آمار گمرک ایران طی سه ماهه امسال بیش از 11 میلیون دلار ارزآوری از محل صادرات کیوی عاید کشورمان شده که کشورهای عراق، افغانستان، امارات و ترکیه بزرگترین بازارهای صادراتی کیوی تولید ایران در سه ماهه نخست امسال بودهاند.
سال گذشته بیش از 81 میلیون دلار ارزش صادرات کیوی ایران بوده که بیش از 50 درصد این میوه صادراتی راهی بازار عراق شد و روسیه و ترکیه نیز به ترتیب دومین و سومین بازار صادراتی کیوی ایران در سال 90 بودهاند.
برداشت کیوی در ایران از نیمه آبان ماه آغاز میشود.
انتهای پیام