یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حجاج در مراسم حج خود را به گونهای بسازند که پس از بازگشت این حالت معنوی را تا آخر حفظ کنند.
حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر مسعودیخمینی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینکه «در میان عباداتی که خداوند واجب کرده انواع و اقسامی وجود دارد که از طریق آنها میتوانیم با خدای خود راز و نیاز کنیم» افزود: یکی از این عبادات مراسم حج است و از خصوصیات حج این است که انسان فارغ از همهچیز باید به فکر خدای متعال باشد.
این استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: حج از اعمال و عباداتی است که در تمام مراحل فرد نظر به سوی خداوند دارد و همهچیز برای خدا است. بنابراین کسانی که به حج میروند باید به این نکته توجه کنند که آنجا جای ارتباط انسان با خدا است که میشود با حقیقت ایمان خداوند را با چشم دل دید به شرط اینکه انسان از همه تعلقات دنیوی دور شود.
تولیت سابق آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه «در حج، وجه وجودی انسان باید برای خدا باشد» گفت: زایران خانه خدا باید این حالت خاص را پس از بازگشت در خود نگاه دارند و تا آخر حفظ کنند، زیرا این راه صحیحی است که باید از آن مراقبت کنند.
مسعودیخمینی یادآور شد: توصیه دیگر به حجاج این است که اجتماعاتی که همه مسلمانان از هر قوم و قبیلهای در آنجا جمع میشوند و با سایر مسلمانان یک رنگ و یک دل متحد میشوند، اجتماع خدایی است، بنابراین باید از این فرصت برای شناخت بیشتر از یکدیگر استفاده کنند.
وی در پایان با بیان اینکه «از خصوصیات حج این است که همه افراد از هر طبقه اجتماعی یکسان شوند و در کنار هم قرار گیرند» گفت: در حج سعی کنیم از خدا فقط خدا را بخواهیم، زیرا او همهچیز دارد و میتواند همهچیز را به انسان بدهد.
انتهای پیام