سالانه بیش از 86 میلیون تن گوشت مرغ در جهان توليد ميشود كه ايران با توليد يك ميليون و 750 هزار تن سهم 9 درصدي در توليد داشته و نهمين توليدكننده اين محصول پروتئيني در دنيا محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ايران پس از روسیه، رتبه دوم منطقه را در تولید گوشت مرغ دارد و سالانه بيش از يك ميليون 750 هزار تن گوشت مرغ توليد ميكند و عليرغم خودكفايي كشور در توليد اين محصول در صورتي كه حمايتهاي صادراتي صورت گيرد ظرفيت افزايش توليد به منظور صادرات وجود دارد.
به گفته مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی با وجود زيرساختهاي مناسب در صنعت طيور، ظرفيت توليد سالانه بيش از 2.5 ميليون تن گوشت مرغ در كشور وجود دارد كه در صورت حمايت از اين صنعت سالانه ميتوانيم يك و نيم ميليارد قطعه جوجهريزي داشته باشيم.
رضا تركاشوند افزود: به دليل مسائل رقابتي در بازارهاي جهاني، نبود مشوقهاي صادراتي و عدم حمايت به موقع از صنعت طيور، تاكنون در بخش صادرات گوشت مرغ موفقيتي نداشتهايم و اين محصول تنها به ميزان مصرف داخل توليد شده است.
وي پيشبيني كرد: امسال يك ميليون و 900 هزارتن گوشت مرغ در كشور توليد و عرضه شود.
پيش از اين تلفات در واحدهاي مرغداري 11 درصد بود كه اكنون به 5.9 درصد كاهش يافته است، اين در حالي است كه میزان تلفات در مرغداریهای روسیه به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشت مرغ در منطقه خاورميانه حدود چهار درصد است.
افزایش تولید گوشت مرغ در كشور به دليل افزایش تقاضای داخلی در پي رشد روز افزون جمعیت و ارزانتر بودن گوشت در مقایسه با محصولات بوده است كه همین امر موجب شده گوشت مرغ از حالت لوکس خارج شده و به عنوان کالای اساسی در سبد خانوار قرار گیرد.
به طوري كه سرانه مصرف گوشت مرغ در كشورمان نيز به 23 كيلوگرم افزايش يافته است که دو برابر متوسط مصرف جهانی است.
مصرف سرانه اين محصول در ايران بيشتر از چین (9.6 کیلوگرم)، کلمبیا (24.1)، اتحادیه اروپا (18.1)، هند (2.3)، اندونزی (3.8)، ژاپن (16.5)، کره جنوبی (15.5) و برخی کشورهای دیگر است.
بالاترین مصرف سرانه گوشت مرغ مربوط به امارات است به طوری که هر اماراتی در سال 59.4 کیلوگرم گوشت مرغ مصرف میکند. کویت با 58.9 کیلوگرم و برزیل با 47.3 کیلوگرم به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
انتهاي پيام